Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mimi515

mimi515 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    lele ve molam kazete miii :/ znacii toj
    sto go sakam mi e sosed...mnogu ne
    zboruvame no moze da se kaze deka
    ne se ni pozdravuvame...no jas sakam
    da pocneme da komunicirame i nekako
    da se fatam so negooo....ako imate
    nekoj sovet ve molam kazete mii :)
    [mod-kirilica:1jcq1fub][/mod-kirilica:1jcq1fub]

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Многу тешка ситуација. :^)
    Па почни со здраво, после нареден пат со здраво како си, после ѕвони на врата демек бараш шеќер за кафе (дома ти се потрошил па набрзински за едно кафенце да си свариш и да не одиш до продавница), после ќе развржеш муабет и ќе падне договор за на кафе и така натаму.....

3. theundefeated

theundefeated Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    не е толку тешко :) Зависно сеа од возраста,ако идете у исто школо може и таму некако да почне да му испраќа сигнали ..али може и тоа погоре наведеното со здраво па после ќе се надоврзат кафиња и такви ствари и ќе биде :) Со среќа.. :)

4. mimi515

mimi515 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    да јас и тој одиме во исто училиште....но тоа со шеќерот не ми е баш добра идеа бидејќи не живеам во зграда туку во куќа а и малце потешко за тоаа (за шеќерот). Меѓутоа фала за советот :)

5. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    :D Ме насмеа :D Онака кажав на шала. Не знам ти како ме сфати. Не е битно. Гледај ако имате нешто заедничко, пример ете во исто училиште, сигурно сте иста смена, па можеш пример кога одиш да темпираш и тој кога излага па демек случајно се сретнете и може патот до училиштето заедно да го одите ;)

6. tally-w

tally-w Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Имав врска од две години, бурна, имавме љубов огромна, но љубомората стави крај, незнам зошто, но мислам дека повторно нема да се почуствувам како што се чуствував со него.
    Сега тој има друга врска, но сеуште понекогаш сме во контакт, навистина незнам што да правам, мислам дека бидејќи ме бара сеуште понекогаш, и за него не е се готово, но дали е тоа така?
    Се имаме видено и додека е во врска, итоа само се гушкавме 2часа,(значи не имавме односи,па да речеме за тоа било....) а потоа секој по свој пат, што мислите вие? Дали вреди да се борам да го вратам? :|

7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Пробај, зошто ако не пробаш ќе се каеш можеби во иднина. Но пази, знај дека ќе растуриш врска. Греота за девојката тоа што и се прави зад грб. Види дали има чувства за тебе, па ако е така нека расчисти со неа. Да не испадне на крај таа жртвата. После гледај чувај си ја врската.

8. Natence88

Natence88 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Ми треба ваше мислење во врска со ЉУБОМОРАТА...
    Епа вака...Имав долга, сериозна врска со мојот прв дечко со кој се сакавме премногу. Првата година се беше како што треба, секако имавме мали караници, но со тек на време неговата љубомора се повеќе растеше, а верувајте дека тоа воопшто не се трпеше повеќе. Раскинував многу пати но секогаш успеваше да ме разубеди пак да се смириме, а и премногу го сакав. Работите одеа од лошо-полошо што дури кога навистина сакав да се откачам од него, поради тоа што ме влечеше и малтретираше пред народ, на крај целата работа заврши со полиција за да се тргне од мене. Од тогаш поминаа 2 ипол години, моментално имам дечко што премногу е добар и ме сака многу. Го сакам и јас ама секогаш помислувам на мојот бивш дечко и се нервирам зошто некои работи така испаднаа :(( А и моментално сум премногу разочарана затоа што бившиот има женска (прва сериозна врска после мене) и според тоа што приметив како се однесува мислам дека е изменет, а тоа премногу ме боли доколку успеал да се смени со тек на време, а јас нема да можам да го уживам тоа, туку некоја друга. Сепак, премногу љубов имаше меѓу нас, а и знам дека сеуште ме сака, но не смее да ми се приближи затоа што има забрана.
    Моето прашање е дали овие личности со болна љубомора можат да се изменат. Јас се мислам дека кога-тогаш ќе избувнат и нема да можат да ја сокријат. Ми треба мислење од некој што стварно има искусено нешто вакво. Навистина ми треба помош...не сакам веќе да мислам на него :(

9. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    На првото болдирано не коментирам, на второто ќе ти кажам убаво да го прочиташ тоа што си го напишала уште неколку пати, а за третово си разочарана затоа што првпат има сериозна врска после тебе. Јасно е дека ти значел нешто, но си доживеала работи што завршиле и со полиција.
    Јас мислам таквите луѓе многу тешко се менуваат. Но има исклучоци и таму. Би те советувала да си седиш со сегашниот дечко и да се посветиш на таа врска.

На Natence88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    За тоа дека новата девојка ќе ги ужива резултатите од твојот труд е ситуација во која сите се пронашле.И ти си научила од некој дечко кои грешки да не ги повторуваш,што да контролираш кај себе и додека нему си му била пекол и рај,сега на друг дечко си му рај благодарение на бившиот.Тоа не е нешто што треба да те засега,си имаш свој живот СЕГАШЕН и дечко кој е добар и те сака многу, така?
    Што е работата,сакаш пак да те влече пред луѓе и одново истото да го поминуваш?Имаш достоинство?Ги сакаш родителите?Мислиш на нив?А твојот дечко?

Како и да е,болната љубомора може да се лечи,помагаат терапии кај психијатар или барем би требало да помогнат.А поинаку да си се однесувала,може и ти ќе си му помогнела.Можеби си ја треснал главата откако не сте заедно и се опаметил бидејќи сфатил што изгубил благодарение на неговата болна љубомора.А за тоа дека го сакаш-да,те разбирам и знам дека секогаш делче од него ќе живее во тебе.Негувај си го таму некаде скришно,реалноста е поинаква од копнежите и мечтите.

11. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Не се менуваат луѓето, не се надевај на тоа. Заборави го него, не ја ставај раката повторно онаму, каде што еднаш си ја изгорела. Седи си мирна и уживај си со новиот дечко кој многу те сака.
    п.с Добро кажано, реалноста е многу поинаква ;)

12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    А зошто не си се борела да не заврши ?Убаво размисли си за одговорот на прашањево и ќе ти исчезнат сите двоумења.

13. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    А зошто не си се борела додека сте биле во врска? Зошто сега кога има девојка на тебе сега ти текнува за да се бориш, да го вратиш и да бидеш со него. Во контакти сте понекокогаш, па зошто не го прашаш дали чуствува сеуште нешто затебе. Ако е така нека и раскине на девојката,(нема потреба да игра некоја двојна игра , не е фер спрема девојката да и работите позади грб) а ако ја сака девојката ти тргни се на страна нема потреба да и ја расипуваш врската, требало на време да мислиш што и како...

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    зошто не се борела додека биле во врска ??????
    затоа што и тука поговорката излегува и повеке од точна
    бидејки нешто почнуваме да цениме сакаме и вреднуваме откако ке го изгубиме
    знаеш аккао гласи поговорката не знаеш што имаш се додека не го изгубиш

15. Natence88

Natence88 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Фала ви многу на сите што ми одговоривте!
    И јас мислам дека не можат таквите луѓе да се изменат, а тие што сметаат дека тоа е можно само си го губат времето трудејќи се и лажејќи се самите себе дека ќе биде подобро (можеби за нијанса, но кога тогаш ќе се повтори старото. Барем таков беше мојот случај.) Но, што било поминало, учиме од грешките и сфатив дека се се случува со причина. Ако не ми се случија некои работи, никогаш немаше да научам што е правилно а што не е.
    Фала ви многу, уште еднаш!

На lindalove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки претерувам или не?
    вчера случајно останав сама кај дечкоми дома немав што да правам дури го чекам да се врати ај реков да видам што има на нет гледам кабелот од екранот истрган назад како да се подготвил за тоа дека ќе седнам на компјутер и др.пат имам заблежано ваква работа но ајде не се замарав фино лепо си го уклучив кабелот и си го пустив компјутерот се уричкав во него сам гледав некој страни на нет потоа незнам што ме натера да отворам во историјата на гугл хром ај да видам што има отворано си реков све почна на смеа се додека не видов на фб само отворал страни од жени гледал профили и уште отворал си мањачел по профилите на мои пријателки не бев љубоморна воопшто туку бев повредена незнам зошто откога го видов то не ми е мил воопшто денесне ни излегов со него едноставно рамнодушна сум ова не му е прв пат да видам вакви работи и да му кажам дека ми сметаат и на кој не би му сметале така?што мислите претервам со ова?но јас неможам со сила да се смеам и со него да се понашам како ништо да не е едноставно не ми е убаво се чуствувам повредено,тажно :(

17. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Па не претеруваш.И мене ми се има случено истото.И лута бев.Ми се познаваше дека сум лута,ме праша и му кажав што е работата.Му реков дека едноставно ми смета тоа.Ми вети дека нема повторно да му се случи истото,а најважното е што јас си ветив на самата себе дека нема веќе да барам нешто кај што не треба.Барем кога незнам ништо ми е полесно и поубаво.И еве ме веќе повеќе од една година како немам пипнато во неговиот компјутер.
    Разговарај со него,кажи му дека ти пречи тоа!

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ни јас немав пипнато воопшто 2 години рамнодушна бев и не ме интересираше но се изнервирав кога го видов кабелот и знаев дека овде нешто има затоа и гибнав му кажав убаво во лице нема јас никој да молам ниту да се влечкам со некој кој не вреди му кажав декаа сум повредена и не сакам да го видам се јавува и понаша како ништо да не било е јас неможам така да се понашам ако нешто не му е доволно вратата му е широко отворена убаво тоа му го имам дадено до знаење...

19. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Не мислиш дека претеруваш стварно? :^)
    Ти кога си сама не ти се случило да "манијачиш" профили на симпатични момци или од љубопитство да прошеташ по профилите на неговите пријатели, старите симпатии и сл? Не ти се случило со другарки да коментирате за други машки? - Бараш проблем таму кај што нема :emo:

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

И јас сум се нашла во таква ситуација, но се свестив и ми текна дека ни јас не сум подобра, и јас си манијачев, тоа е во човековата природа. Сега додуша долго време немаме и двајцата фејсбук па затоа искулирена сум. Што може да направи преку монитор? -ништо. Повеке би се налутила јас ако се изврте приметно по некоја во живо отколку на фб. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.