Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    верувала или не не ми се има случено можеби затоа што сум вистински заљубена нели? а зборање со другари ок неможам јас да му светам и не се замарам профили не мањачам немам потреба од тоа значи не е во прашање еден два три профили сто профили отворани се во рашање е пак јас мислам претеризам е и кој и да е на мое место ќе се почуствува неубаво...

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    мила и во живо го имам забележано како зева знам дека не сум единствена со ова мака кај дечкото но мана ми е што неможам да ќутам и несакам некој на глава да ми се качи тој нема фб хакиран муе но си го отвара мојот и си мањачел по моите пријателки |(

3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Абе Миме, нормално дека ти смета, ама се додека не забележиш нешто по екстремно, ко пуштање и такви ствари, мислам дека и немаш некоја потреба да се нервираш многу и да се чуствуваш премногу вака повредена.
    Доколку видиш дека со нив има некоја друга позадина , ке си го седнеш на здрав муабет, и ке му кажеш што е и како е , и дека нема да трпиш да ти се понаша вака а воедно и да те понижува.
    Околу гледање типки пред тебе, врати и ти така, види како ке изреагира, ако изјави љубомора тогаш кажи му влице како ти усштави се осеќаш ...

А и , би ти дала еден совет, не ме сфаќај погрешно ке те молам, значи најдобро намерно, размисли да не нешто не штима во врската ? Да не на пример му е здосадено нешто ??

Зашто за се нешто мора да има поттик од некаде.. Неможе он туку така да му текне да почне да глеа слики на од 100 девојки да кажеме ...

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    го имам прашано мила да ми каже отворено 100пати и секогаш ми вели ај не траскај глупости и не се нервирај со глупости искрено немем забележано нешто драстично но мислата ми е која му е потребата да го прави тоа а и му имам даено до знаење дека кај мене нема ништо со сила и ако осеќа дека нешто не е во ред дека патот му е отворен не сакам никој покрајмене да биде од навика

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Како прво грешката е во тебе. Како тоа тој ти го знае пасвордот???
    Разбирам да се сакате и све, ама секој си има своја приватност која треба да се почитува, па оттука и тоа дека твојот ФБ профил е само твој и нема потреба он да ти го знае пасвордот и да се уклучува од кај тебе па и да те контролира што правиш ти, со кого контактираш и слично.
    Истото важи и за мејлови, и за телефони и за све. Не е убаво толку многу дозвола да му даваш, секогаш треба да си имаш своја приватност.

Второ, зарем до сега не си сфатила дека СИТЕ се исти. Машко е, сака да гледа ЖЕНИ.
    Мојот бар е искрен и на пример шетаме заедно и кога ќе види некоја добра сам ми вика „Аууу добра женска!“ И треба ли да се лутам?
    На почеток може ми сметало, ама тоа се случува и кога е со другарите, па сфатив дека интересно им е, нека си гледаат. Исто е и со фб. Со оглед на тоа што он нема профил значи сигурно не се швалерисува преку твојот и да се допишува.

Тотално непотребно се замараш. Досадно му било на типот, сигурно нема мажи да гледа на Фб (мислам, недај Боже мажи да гледа де ) :lol:

6. Anonimna123456

Anonimna123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Девојки ми треба вашата помош , значи веќе подолго време пробувам да го заборавам момчето во кое се заљубив пред 2 години , ама неуспешно ..Порано требаше да се случи нешто меѓу нас ама заради некој негови грешки не се случи . Многу пати пробав да го заборавам , еднаш дури и фатив друг дечко , ама тој и другар му почнаа да ми се плеткаат во врската , а тој дури и си признал дека сака да ми ја растури врската со тоа што зборувал лоши работи пред него за мене .Пред некој месец направив од она конектед што е актуелно на фб , да ви појаснам за некои што не знаат што е значи може да ти пишуваат сите што сакаат а ти нема да знаеш кои се , односно нешто како анонимен чат , е на конектед почнаа да се шират муабети дека го сакам него и почнаа да прашуваат ..сега не сум точно сигурна ама сум некаде 80 % сигурна дека беше тој ми напиша и разговорот водеше до таму значи прашуваше дали го сакаш мартин , кој го сакаш , кој ти е симпатија , а тоа што ме направи да сумљам беше псоледната реченица каде што напишал нешто демек јас знам дека ти мене ме сакаш ѓабе негираш.. Девојки ќе ве молам за совет што да правам да ја средам оваа работа не сакам да се шират такви муабети , а сакам да го заборавам .. што да направам? што може да значи ова ?

7. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки ве молам кажетеми некој совет јас мн го сакам дечкоми и тој мене барем така мислам неколку пати го имам одбиено за секс заради плодните денови му имам кажано дека тогаш не сакам но се љутит кога ке го одбијам сега ми пиша порака дека ако го одбијам уште еднаш крај ке било за секогаш што да правам мн го сакам јас неколку пати му имам речено кондоми да користит ама ни то не сакам како да му објаснам ко ке несакам незнам ни јас шо да прам

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Тоа значи дека него само сексот му е важен, и дека со тебе е само поради секс.. Да те сакаше мислам дека ќе ти излезеше во пресрет и ќе најдевте заедно некое решение :^)
    А ти за нареден пат, немој многу да се водиш по плодните денови бидејќи и за време на тие што ги сметаш за неплодни можеш да забремениш..Тоа си е твој избор, но јас да ти кажам :)

9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ајде пробај да го оставиш некое време , у стил, не му збори за профили за ништо такво, праи си се ко ништо да не било ...
    Ама у позадина, набљудувај го што прави, и ти кажав запази на тоа дали он комуницира со типкиве ...
    И така постепено ке си процениш.
    И пробај ти исто направи му, ко ке шетате ако видиш некој згоден тип изгледај го , да видиш како ке реагира ...

На крај краева, ако имаш некој добар другар, прашај го него за мислење, ипак е машко и може поубаво ке ти објасни од нас ...

без нервози само :*

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10
    многу сум во мисли... help

другарките беа цело време со мене,знаат што се случуваше, имам пишано по форумот некаде, сум била многу пати разочарана и веќе навистина незнам како да се однесувам со машките како да излезам паметна цело време си са прашувам каде грешам,многу сакам некој да ми каже што и како. сакам да имам некој до мене, што ќе ме сака,цени, почитува...имам пишувано како ми заврши последната љубов, толку бедно... сега сум во некоја нова така ја нарекувам...и навистина мили мои незнам што да правам.
    Со едно дете се гледаме повеќе од пола година, се засакавме се родија чувства тој цело време ми збореше како да се лади со мене, но јас бидејќи скоро раскинав и лечев рани едноставно и не се замарав прв ми се случи да се гледам со дете, тоа не знаев како е,но ете почуствував. постојано некако се ладеше со мене, но ми велеше дека чувствува за мене многу и се изјаснуваше дека сака таков да си тера до кај 30 ката. јас се си премолчував некако си велев не ми е дечко,и тоа што не ме испраќа до дома,и тоа што кога сака се гледавме, и тоа што како сака правеше како му одговараше, но тој ми велеше прекрасна си, ти си за мене,и цело време чувствував како нешто да го кочи, времето си минеше ние си се поврзувавме повеќе, се каравме како пар баш... иако сите знае а се правеа како да не знаат за нас.
    една вечер јас излегов со другарки во еден бар, каде не ни помислував дека е таму бидејќи ми соопшти дека други работи му се случуваат и дека е на друго место јас не ни му реков каде сум, се поздравив со него, но тој воопшто не се однесуваше убаво мене некако ладно, се чувствував лошо. и после некое време го видов како флертува со друга, како се бакна така некако, и ме заболе му пратив порака да иде УПМ и дека сетоа ова го објаснува неговото однесување, тој беше пијан и не знаеше што прави после извесно време дојде до мене ме молеше да си одиме заедно јас нејќев зборевме така и тој ми велеше дека ме сака но си отиде сам, девојката остана во барот и тој ми прати порака дека наредното утро мора да зборуваме. не знаев што да правам. по природа сум јака, доколку некој ми згреши простувам но такво нешто не, многу ми е криво ради тоа, но наредниот ден отидов кај него зборевеме се му кажав се расплакав, и му реков ние не сме дечко и девојка но ова ме повреди многу на што личи тоа како не му е срам, тој молчеше и бараше да му простам ми се извини ми рече губре сум кога сум пијан и не знам што правам кога се свестив што правам си отидов, и му реков или ќе биде како што треба или не,и тој ми рече дај ми време до утре, дека сакал наредната што ке му е женска да му биде и жена и дека сака да биде сам дека бил постојано во долги врски, главата му била хаос сакал да се разбистри и да разговараме наредниот ден, арно ама јас се опив вечерта многу и бев со него и му стаса порака од девојката и не ми даде да ја видам се налутив многу, и не сакав да го видам многу се изнервирав, но другиот ден ме бараше и ми рече јас размислив овие два дена сфатив дека те сакам многу и да бидеме како што треба. пристапив со страв искрено, уште сум со него, но тој ми рече да се разбереме телефонот е моја приватност пораки читање ти мене јас тебе не, и дека нема да ме испраќа до дома кога сме во прошетка, и мислев дека доколку сме во врска ќе се слушаме наутро, навечер, по блиски ќе стануваме, но се е исто како што си беше, добро рано е заклучоци, јас многу го сакам но не знам дали згрешив, вчера се скаравме за ситница и ми са издра на телефон вечерта разговараме и му реков така уште еднш не, и тој ми рече друг пат на работа не бе барај, имам многу работа - тоа неможам да го разберам барем 2 секунди да го слушнам но ете ајде, ќе проголтам, ми вели дека ме сака и ме одбра мене, дека сака да е со мене, но се однесува некако неубаво, не знам кој му е филмот, се гледаме како тој му одговара,цело време чекам на него, од поранешните врски ајде велам да не сум многу нападна, посесивна, да не барам многу уште сме на почеток, да издржам, но што ако ваквото однесување трае, тој вели сакам само да ни е убаво јас уште од порано те чувствував како девојка, не знам што да правам издржав толку месеци, и ете сега кога ми е дечко по таа случка некако не ми е сеисто, цело време молчам, не му верувам баш, не сум отпуштена, што да правам, постојано мислам на ова, се прашувам дали е до мене. а не сум веќе 20 год. сакам стабилна врска да си терам со некого да имаме взаемна љубов да имам човек до мене во секое време, се прашувам дали ќе го имам, ајде вакви периоди имаат многу врски падови, свои истории....совети од други примам но нејќам веке да ги замарам со мојот љубовен живот бидејќи сум како опседната.... навистина ми треба совет, не знам дали ме разбирате....доколку помогнете благодарам :)

11. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324

Мислам да не го напнуваш, да не го бараш многу, да не излегуваш само тој кога ќе те викне. Кога ќе рече да се видите, измисли изговор дека не можеш, ама онака слатко. Потоа по ден-два ти иницирај да се видите, да почне да се гледате и на твоја иницијатива. Инаку, некако незрел ми изгледа дечково. Млада си, не му се замарај многу, баш искулирај, дружи се со другарки и не го ставај во мисли нон-стоп.

12. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10

тоа и сакам....но некако не иде, се заљубив многу ми се чини...постојано го мислам...го сакам...знам се да сум на друго место знам каков совет да дадам, ама на самата себеси не... навистина сме блиски тој има кај мене доаѓано јас кај него, поклони за роденден....значи се....мислам дека со ова што простив си вели тој, оваа ме сака и сега си е сигурен...што знам....се мислам дали требаше да простам?

13. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Devojki fala na sovetite veke go napushtiv i onaka nemase nisto megu nas sega ne ni go fermam imam decko i sega se e podobro :)) fala mnogu mi znacea vashite soveti :)) <33

14. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Кога сакаме, простуваме. Средете ја комуникацијата со бистри глави, може ќе биде подобро.

15. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    епа вака ...зннам не е сериозен проблем но за мене тинејџерка сериозна за моите години и секогаш под контрола ми се деси следново ...
    летово во охрид си видов скопјанче .Зелени очи ,покрупно,високо абе мој тип . И сега дека не мислам ништо од овие флертувања на лето си се опуштив и не го погледнував ама секоја негова топка у мој правец идеше море и ме беше погодил ама ништо јас како ништо да не било си продолжував со другарките.
    Последен ден е и после си одиме и јас и тој .тоа некако го слушнав ни сама незнам како и името дури дознав а цело време си мислев дека сум под контрола но на површина доаѓаа чувствата и се тоа ...!
    после месец дена го најдов на фв (не е важно како ) и си имав еден фејк профил(не да се зафркавам него да си ги запознавам луѓево сто ме интересираат ) и го адднав од него(несакав од мој ќе си мисли трчам понего (иако е вистината но пуста гордост))
    почна да си пише дете и си пишеме и пишеме баш супер !! но се мислам ...накрај ќе ја дознае вистината како и да е !!а не сакам да го изгубам ми постана навика да си дојдам од школо и да се пишиме но имам грижа на совест... :drunk:

што да правам??големи се можностите да се видемее деугото лето пак(испадна ссме имале заеднички пријатели) :fubar:
    сакајте смејте се сакајте навредувајте што сакате правете!!

16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    ^ Незнам дали добро те сфатив.Работата е во тоа што чувствуваш грижа на совест што си му пишувала од друг профил или како?Неможам да сфатам.

На Little-Mk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    изв стегнав на ми се допаѓа !!точно си разбрала :)

18. betmenka

betmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Девојки ми треба помош и совет, во врска сум нешто повеќе од година ипол и сеуште не сум сигурна дали го сакам, дали сакам да бидам со него. Порано врската беше поинкава одвај чекав да се видиме, да се слушнеме, но сега сето тоа ме нервира одвај издржувам, пробав да раскинам но неможам едноставно самата да се решам дека тоа го сакам, страв ме е што понатаму дали ќе најдам енкој како него, тој премногу ме чува, ме сака и ми удоволува, јас за сето тоа сум свесна, но неможам да се опуштам и да бидам среќна со него, во мислите псотојано ми е тоа дека треба да раскинам. Бев на одмор сама без него, го изневерив, запознав личност во која може да се каже дека малко се занесов, како во тој човек да видов всушност каков сакам да е мојот партнер, и мислам дека и тоа има малку влијание на мојот случај. Но кога ке помислм дека веке не сме заедно едноставно неможам, плачам се нервирам..неможам ни со него ни без него и стварно од ден на ден се повеќе се измачувам и ензнам што да правам, ве молам за некој совет, слично искуство....

19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Совет среди си ги чувствата. Ако мислиш дека не чувствуваш ништо за него тогаш подобро да му раскинеш. Што повеќе чекаш толку повеќе ја влошуваш ситуацијата. Зборам за него. Ќе му биде понатаму потешко.

А еден голем проблем е тоа што си го изневерила. Сигурно било летна авантура која ти оставила такви впечатоци. Сепак, ти најдобро можеш да знаеш дали сакаш да продолжиш со него или пак да го бараш тој од одморот или сличен на него.

20. betmenka

betmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17

Благодарам за советот, знам дека подобро е да раскинам порано, но помина многу време, а најмногу што мразам е да повредувам луѓе и тешко ми паѓа кога ке помислам само дека тоа треба да го направам. Благодарам уште еднаш на советот

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.