Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Тоа е, грешката е направена. Но мора да собереш храброст. Вака и ти се измачуваш себе.
    А тоа дека не сакаш да го повредиш, сега или подоцна исто е, ако не го повредиш сега, ќе го повредиш понатаму кога ќе знае дека не го сакаш или ќе се најдеш повторно во таква ситуација и ќе го изневериш. Гледај малку и за него, а не да бидеш себична, штом велиш дека е добра особа.

2. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    имам еден проблем незнаев каде да пишам па решив овде
    значи вака:имам врска од 2.5 год и се чуствувам супер со дечкото,но некако се чуствувам како отфрлена од неговите родители-поточно татко му.во 2.5 годишна врска имам отидено кај него 10 пати :), а тој кај мене е секој ден (моите го засакаа како син) и кога ке ме праша навечер што ке правиме секогаш му велам дојди кај мене,пошто он мене не ме вика никогаш.Прв пат кога отидов кај него го видов татко му во ходникот и од општа колтура реков добро вечер,а тој се заврте ме погледна и си помина,вториот пат кога отидов кај дечко ми тој повторно го направи истото,пред 2-3 недели отидов пак на ,гости, кај дечко ми и седеа заедно со татко му во дворот одам и се поздравувам со дечко ми се вртам накај него(татко му) му пружам рака да се поздравам и тој ми вика ,,ааа не ми е чиста раката,, и јас му велам па ако де и мојата не е чиста :), и он ми вика не не ,,не ми е чиста раката не можам да се поздравам,, и јас си останав со пружена рака накај него ништо не му реков на дечко ми но со тоа заклучив дека не сум пожелна кај него и дека не ме сака баш татко му и можеби затоа не ме вика да одам да седеме кај него ,човек од улица ке сретнам па ке се поздравам не па некој што планирам иднина и близок да ми биде можеби грешам не велам не ама до толку да не можеш да се поздравиш со некој мислам дека е срамота.Затоа ве молам за ваше мислење и совет незнам што да правам дали вреди да се замарам или не :*
    ви благодарам на сите

3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    2.452
    А зошто не го прашаш дечко ти зошто татко му така се однесува? Можеби по природа си е таков човекот со сите луѓе, можеби не е до тебе.

4. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ А да си седиш мирна на газот?
    Остави го татко му. Арно ти рекол дечко ти, гледај тој да те сака и почитува. Ти друг пат не му пружај рака. Речи едно Добар ден од култура и гледај си го ќефот ;)

6. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    абе јас секако си седам мирна,него сакам само да знам во што е проблемот утре другиден ке живееме под исти покрив што се вика и што ке се гледаме ко мачори само,според мене тоа не е ок па не знам здравје само друго неможам ништо да речам.

7. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Што би правеле да имате другар кој пуши џоинт 1-2 пати неделно? Ок детето не ми прави ништо не ме ни тера да пробам ама страв ми е понатаму да не ме навлече во ова,иако неверувам...

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    klinkata,таквиот треба да го игнорираш.
    а и ти ако не сакаш,никој не може да те натера.

9. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    па да јас не сакам и тоа сум го кажала 100 пати,ако јас неќам нема никој да ме натера на нешто

10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Нема потреба да го игнорираш. Ако е добар другар сигурно нема да те тера со сила да пробаш, а и зависи ти колку си цврста на карактер па дали некогаш ќе сакаш да пробаш или не.

Така да јас би те советувала да контактираш се додека не забележиш некои поголеми промени кај него. Не мора да си најблиска но биди на нормална дистанца во меѓувреме. Инаку нема да ти наштети ништо.

11. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    па не сме многу блиски онака сме ... и да јас неќам никад да пробам и ми се свиѓа тоа што не ме тера да пробам ... ама сепак страв ми е :?:

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    klinkata и самата си кажа дека си имаш став, тогаш држи се до тоа и ете ти го решението.

13. dealolipop

dealolipop Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Feminki помошш , бевме во врска и ми вика пред другарите шо лажеш дека сме во врска ? ми оди на нерви стварно , јас будала го сакав. Да му се одмаздам некако , помош ? :devil:

14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Ако не сте веќе во врска мислам дека нема што да му се одмаздуваш, ама ако еве си одлучила дека мораш :D можеш со некој друг да се појавиш пред него и да направиш да види дека ти е поубаво без него или кажи нешто пред неговите другари што ќе го спушти. А исто ако си уште со него нема што да му се одмаздуваш само ќе го прашаш што е со него, зошто така се однесува, дека ти смета и слично.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Пред некој ден гледав вести ама не разбрав добро пошто гледав на лап топ, на жулу, ми прекинуваше. Збореше министерот за да се воведуваат визи за балканските земји од нова година, има ли некои информации за ова? барав на гугл, али неможам да најдам ништо...

се извинувам што го поставувам во оваа тема, незнаев каде, молам модераторот прашањето да го премести во адекватна тема.

16. dealolipop

dealolipop Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Бевме заедно 1 месец и искрено се сакавме и пред некој ден ми рече да раскиниме и јас секако го прашав зошто. Ми рече дека му било исто и со мене и без мене. И кога отидов таму со братучед ми јас пошто бев скарана со него не сакав да се сретнам и сите му викаа еве ти ја еве ти ја и тој се смееше. После кога си одевме дојде и ми вика шо си лажела дека сме биле ние во врска. Кој кретен. А за одмаздата сакам да му покажам дека не е центар на светот. :devil:

17. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Девојки ве молам за помош...
    Имам врска од скоро година ипол но проблемот е што секогаш за се јас сум крива, се јас правам погрешни работи. Уверен е во некои работи што немаат врска со реалноста , воопшто не ми верувааа... постојано се караме за некои банални работи зошто на него и најмала ситница му смета.
    А всушност неможеме еден без друг, денес се караме утре се смееме заедно. Незнам што да праваам !!

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.578
    Ај ке ве молам за совет! Вака веќе скоро месец дена сум со еден тип , абе мед и мелко беше , сам ми понуди врска и прифатив , и како поминуваше неделава се немаше време се обврски , не ми креваше на тел ама на пораки вракаше , е требаше вчера да се видиме и ме откачи имал некои обврски , да од вчера го снема тотално од лицето на земјата! Не знам што да мислам ... му пишував На Фејсбук ги гледа пораките , а не враќа , а уклучен е цело време...Како да постапам , што да направам ? Не знам веќе ни што да мислам ... :(

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Пиши му или јави му се пак, бар уште 2-3 пати па ако не реагира уште, остави го, ако сака да е со тебе сам ќе те побара.А кога ќе те побара прво биди како ништо да не се случило (освен сам ако не ти каже уште одма што била работата), па после прашај го што се случило, зошто не ти враќал. Сепак 1 ден е во прашање што вака ти прави (колку што сватив) може има некоја причина.

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.578
    Па само јас и го барам , некако ич ко да не го интересирам , не е да е само еден ден , од Понеделникот навака почна се поладно и поладно да се однесува , ми враќаше тук там колку ради реда ... незнам зашто почна да ме избегнува ? Сам спомна за врска нит за јазик го влечев нит ништо ... :( цела недела не се видовме цело време ми викаше имал многу работа , ова почна да се случува одкако официјално стапивме во врска

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.