Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Ох колку ме нервираат ваквите кукавици. Јас ќе ти кажам остави воопшто не реагирај зашто тој цело време ќе бега. Дистанцирај се и ти без збор, ќе те побара по некој период ама ќе ти кажам дека шанси за нешто поубаво со него има малку. Типов е во суштина голема кукавица, веројатно не е спремен за обврска или не сака да е само со една девојка. Трето не верувам да има ... А ти немој да дозволиш ова да те депримира, продолжи си понатаму.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Девојки ве молам за совет
    Се гледам со еден 2 години меѓутоа едно време одевме па решивме само да се гледаме...Ми призна дека не ме сака :( но јас неможам да живеам без него зашто премногу го засакав..кога сум со него се чуствувам пресреќна,мајка ми дозна дека се гледаме а он мене не ме сака и ми забрави да се гледам со него,но јас неможам продолжувам и понатака да се гледам со него иако знам дека не ме сака..ми призна дека досега ниедна не сакал, и дека сака да ме сака но сепак се слуша срцето нели? Може требаше на време да прекинам со него,да не дојде до ова што е сега..Бидејќи стварно мн ми е тешко ве молам за совет незнам веќе што да правам изгубена сум...НЕМОЖАМ ДА ЖИВЕАМ БЕЗ НЕГО :((

3. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Правиш лошо само на себе. Ништо, ќе пробаш да го заборавиш, времето лечи се', верувај ми. Со сила не можеш да натераш некој да те сака. Се разбира дека можеш да живееш без него, не е ниту прв, ниту последен на светов.
    Почекај, ќе помине некое време, насочи се кон други активности, ќе го заборавиш тоа што го чувствуваш, ќе залади.

4. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    се обидов неколку пати да го заборавам,и не ми успеа..но ќе морам пак бидејќи незнам какво е чуството кога некој те сака :worried:
    и сеа кога се видовме ми рече дека несака проблеми да ми создава дома, но јас бев упорна дека нема да ги слушам моите..му викам дека мене никој не ме сваќа,никој не ме прашал како се чуствувам јас,ми вика јас се те сваќам,ама ете неможам да сакам...а и неговите дома знаат дека одиме и се,он ништо не им кажал дека не ме сака..:(
    а во првите месеци кога одевме така речено не се ни знаевме многу,мене ми каснеше и јас мн се исплашив и купив тест за бременост а и на него исто така му кажав, и он сеа мисли дека намерно сум направила така за да биде он со мене,после тоа незнам ни самата како му напраив лазен профил негов и потоа му признав дека моја грешка е, и за тоа мисли дека намерно е..и ми вика тоа неможам да го заборавам јас ја изгубив довербата во тебе..

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Многу незрело ова твое однесување. Тоа со лажниот профил - врв!
    Што да прави дечкото? Не можеш со сила да се натераш да сакаш некого. Знам дека те боли што не ти возвраќа еднакво на чувствата, ама тоа е. Биди бар среќна што бил искрен и што не ти рекол дека те сака најмногу на свет, па патем и да те наведува да направиш некои работи ради нАли таа негова љубов.

Дистанцирај се од дечково, верувај, ќе ти помине. Си почнала со него на 15 години и мислиш дека тој е твојата најголема љубов, како што сме мислеле и сите други на таа возраст. Тоа идеализирање на момчињата во пубертет е чудна појава!
    Најдобронамерен совет: почни да излегуваш со другарки, нека не ти биде паметот во него цело време, окупирај си го секојдневието со други работи (друштво, музика, школо, некое хоби), наместо да кукаш по некој зашто не те сакал, па ти си го сакала, па знаеле од дома, па... драма!

Може звучев грубо, богами кога си читам што сум ти напишала и мене така ми звучи, ама да знаеш дека не ми беше целта да те исмевам или да те навредам. Знам како ти е, ете и јас може сум минала низ слични работи, па затоа ти кажувам како мислам дека е најдобро. Твое е дали ќе ме послушаш.

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Bananka, ти не го оставаш да те сака.. го гушиш (според мене) Всушност, сето ова што го кажуваш овде, можам само да замислам како изгледа во реалноста. Знаеш понекогаш луѓето се збунети, не знаат дали сакаат некого се додека не го почувствуваат неговото отсуство. Други пак се плашат да сакаат, но тоа им се случува кога најмалку очекуваат. Старото добро дистанцирање ти е нај добрата опција во моментов... барем според мене.
    И всушност, кому му треба невозвратена љубов која носи само болка и осаменост. Да сакаш, но и да почувствуваш дека си сакан, тоа е она што му треба на секој.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па подобро веднаш да се соочиш со реалноста отколку да живееш во лага. Ти би била со човек што ти признал дека не те сака?Има побитни работи во животот од тоа да паѓаш во депресија и да правиш глупости кои може само да наштетат.
    Тргни се од него и соочи се со реалноста најбрзо што можеш.Знам дека не е лесно,ама мене некој така да ми признае дека не ме сака мислам дека ќе ме фати таков инат и нема да сакам да го видам веќе.

8. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    фала ви на сите за советите..ке пробам да го заборавам..УШТЕ ЕДНАШ ФАЛА ВИ МНОГУ :*

9. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Вакаа.. Има еден кој мноогу ми се допаѓа, но е муслиман. Учи во моето училиште. Му кажав на другарките дека ми се допаѓа, но сепак иако ми се допаѓа несакам да имам ништо со него поради верата..
    И така после некој период ми пиша на Фејсбук, убаво ни тргна муабетот и имам шанси кај него. Другарките ми велат да сум се смувала, барем кефот да ми помине.. бидеќи ако не, ке сум се каела што не сум ја искористила шансата.. :| и онака немало да биде ништо озбилно, само мување.. А мноогу, мноогу ми се допаѓа ама сепак ме кочи нешто.. иако сакам. А згора на тоа имам и дечко. :|
    Ај кажете ми што би направиле вие, многу ке ми биде од корист. :*

10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Како те тера памет така, не слушај другарките. Ако сакаш нема никој да те допре, а во случајот тие и те поттикнуваат да го направиш тоа. |(

Ако ме прашуваш мене јас би побегнала што е можно подалеку од тој дечко. Но, Твој избор. Само пази да не се каеш ако се смуваш, а НЕ ако не се смуваш! И не знам што шанса ќе беше тоа па да си се каела дека ќе ја пропуштиш |( И при толку наши деца со муслиман. |( Не си играјте со верата!

11. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    3.666
    НЕМОЈ !
    И мојава приказна е слична на ова.
    И јас си мислев дека само еднаш ќе се смуваме и дека нема да биде ништо озбилно.
    И да, се смувавме... Но, повеќе од еднаш.
    И сеуште трае.
    И што е најтрагично, сакаме да трае. Преубаво ни е !

Да те потсетам само, имаш и дечко. Запрашај се дали заслужува да му го направиш тоа само за да ти помине кефот - како што викаш.

Заради се ова горенаведеното - мој совет ти е да не правиш ништо со него :)
    Најдобро за сите !
    А тоа што тоолку се свиѓате - ќе помине, верувај ;)

12. devojceubavo

devojceubavo Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Jas sega se vkluciv na forumot..i imam eden problem so decko koj go znam podolgo vreme ,saka da sme vo vrska no nisto ne pravi vo smisla na odnesuvanje i nisto ne zbori osven jas ako ne mu zboram togas nesto ke iskomentira...inace vo zivo nikad ne sednal da razgovarame samo na skajp...znae so golema teskotija da kaze nesto sto e bitno...ne znam sto da pravam???kakvi se tie lugje sto nemaat drustvo i se nonstop sami??i dali ima sansa sega na 30 i kusur god da se promeni?

13. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34

14. devojceubavo

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Da no jas zum zborela za se i toa 100 pati i veke nisto ne cuvstvuvam no od drugi pricini moram da sum kaj nego da ziveam...i zatoa mnogu mi e bitno zasto e takov se obrativ na psiholog no ne mi pomogna i toj ne saka da odi...da razgovara...a mora da odi zasto celo vreme kuti ne znae nisto i ja veke nemam cuvstva...pa kako da imam???

15. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Не те сфакам сега викаш само на скајп зборува сега дека вие живеете во една заедница не ми е јасно и некако несфатливо...Незнам како можеш да бидеш со човек да делиш иста постела со некој неможеш да го поденсеш и да немаш чуства..? -_- Да не има некоја траума некоја несреќа што го навело на сето ова ??? Мој совет или прифати каков што е или тргни по нови сами патеки !

16. devojceubavo

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    ne delam postela bas poradi toj problem sto go ima ..a ne sum vo moznost da trgnam po dr pat...a dali ima ne kazuva nekoi traumi..ama onaka koga gleda pogledot mu e cuden...stegnat e nonstop ima nekoja neprijatnost kja ja siri i mene mi e nezgodno iako ne sum takva...znaci mi deluva psihicki toa mi ravi pritisok...i ne znam zaso e takov ..kolku e toa bolest i kolku e opasno za mene?dali moze da me povredi?

..ednas mi kaza deka nemal devojka zaso e takov kakov sto e..ne i priogja na nikoja ima nekoja blokada..isto e i so mene ne znae da prijde se zatvara vo sebe..

17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Devojceubavo па ти се плашиш од човеков, а сакаш врска со него?....хм чудно. :^)
    Ако живееш со него не мора да значи дека треба да сте повеќе од пријатели. :!:
    Ако ти е чуден и страшен и ако не можеш ни ти ни психолог да му помогнете, тргни се од него и готово. Велиш дека немаш никакви чувства, што тогаш се замараш? :?:

18. devojceubavo

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Da na nekoj nacin i se plasam..no nemam kade da ziveam..i moram da sum uste nekoe vreme tuka..no zosto e takov?dali nekoj slusnal ili videl vakov covek?koj vika deka me saka a samo sedi i kuti..znaci ne saka da se smeni znaci sto saka?seks?epa togaske mu bide super me ima mene fizicki ke dobie uste seks a ja?

Da ne sakam vrska so nego

19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    А бе се читаш ли ти што пишуваш? :fubar: ...каков секс, какви бакрачи...дај тргни се од него?
    Кој знае што му се мота по глава....сакаш ли да те повреди и физички па да си ја лупаш после главата.
    И како тоа немаш каде да живееш на друго место. :^) Ако живееш таму со него, мора ли сексуално да надоместиш, јас тебе не те разбирам што уствари ти бараш од тој човек.
    Ако не ти е по ќеиф човекот на дистанца и не се замарј со него. :!:

20. devojceubavo

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Ne jas ne vikam deka ke nadomestuvam ,tuku kazuvam kakov e negoviot odnos i dali nekoj videl vakov covek ili nesto slicno..razgovarav so psiholozi i mi kazaa deka toa e struktura na licnost, no jas sepak mislam deka se rab za seriozno narusuvanje.. A jas nemam kade da odam od pricini koi sega nemozam da gi naveduvam (ne po moja vina sekako ).Taka da toa e toa otprilika...ne znam na forumov dali nekoi strucni lica davaat odgovori ili ne...no sepak sekoe mislenje e dobrodejdeno i zatoa i pisav...Vi blagodaram za komentarite..
    [mod-kirilica:14f5ja9p][/mod-kirilica:14f5ja9p]

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.