Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Девојче те свакам и тоа многу убаво,секогаш забранетото е најслатко
    ама сепак преиспитај се дали го сакаш дечкото уште,бидејки штом почнеме да свиѓаме други
    веке има нешто,затоа размисли :)

На arontt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maya..a

maya..a Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    епа вака дечко ми замина австралија пред 4 месеци и сеа требаше да дојде август пак ама слушнав муабети дека неможе да дојде 4-5 години во македонија незнам дали за државјанство или како ...
    тој нема да сака да ми каже дали е вистина или не ... ако знае некоја нешто за ова ве молам пишете
    фала ви

3. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Па види, јас да ти кажам дали ќе остане во Австралија 4-5 години не можам...
    Ама можам да ти кажам да си расчистиш прво со себе, а потоа и со него дали сакаш врска на далечина, независно дали е 5-10 месеци, или 4-5 години.

4. maya..a

maya..a Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    мене ме интересираше за ова колку време мора да остане и дали постои воопшто такво нешто
    фала инаку

5. Bonbona1

Bonbona1 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kako prvo zdravo na site feminki Imam vrska od 2 godini mnogo se sakame noo pred da zapoznam so nego vrska mi se dopagjashe eden decko.. no tojmene ne me poglednuvashe.. e pominaa 2 godini i toj decko duri sega me pogledna i saka da se smuvame i nikoj da ne doznaee neznam sto da pravam..
    [mod-kirilica:1p05byhx][/mod-kirilica:1p05byhx]

6. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Sto da napravam

NEMOJ

7. Bonbona1

Bonbona1 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sto da napravam

но сеуште ми се допаѓа... навистина незнам што да правам можда е смешно малку што ве замарам со оваа глупост но ми треба совет..

8. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Sto da napravam

да ама за 5 мин со него ке си уништиш врска од 2 години ? уствари ако си сигурна дека нема да каже оди

9. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    Sto da napravam

на лагата и се кратки нозете кога тогаш се се дознава а за едно мување не вреди да си ја расипуваш врската на денешно време многу е тешко да најдеш човек што ке те направи срекна и ке биде покрајтебе а ако еднаш го најдеш потруди се да не го изгубиш ама ти си знаеш ова е мое мислење а одлуката е твоја

10. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Sto da napravam

Ако многО се сакате нема ни да ти текне да се мувате со тој од пред 2 год. |( Очигледно не се сакате толку. :!:
    И да, ќе дознае, секогаш се дознава ;)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    kolku i da ti se sviga ke pomine.bidi srekna so toj sto go imas i so vreme ke pomine

12. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Ниедно машко неможе да додржи до себе да не се пофали верувај...Зошто да си ја раасипеш врскаата ако си го сакаш дечкото ...Потоа ке си имаш проблеми ке те држи во рака или ке те уценува верувај ниедно машко не е машко ако не се пофали !

13. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    @arontt, Која нормална "другарка" би те советувала да се измуваш со муслиман додека си во
    врска????
    Јас сериозно ќе си заминам од планетава!

На butterfly6223 и AnjaLazanja им се допаѓа ова.
  14. ane1222

ane1222 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    neznam kako da pocnam.. voa so mi se slucuva e mnoooogguuu komplicirano :worried: imam decko skoro edna godina se e ubavo me saka i jas go sakam (barem taka mislam) ama ima edno dete sto zivee vo moja blizina i e noguu ubavo i sloboden e :!: povozrazen e odmene 5-6 god, i sekogas koga ke se sretneme mi se nasmevnuva mi vika zdravo mislam deka mu se svigam ama pak nezz |( I sea problemot e so i mene mi se sviga nogu i mislam na nego, cekam da pomine a od dr strana imam decko so me saka nogu i me pocituva me cene a ja nezz dali go sakam uste ili se zaljubiv u simpatijata sto e najloso znae deka sum zafanata :worried: Aj pomos pls nezz so da pravam :( :worried:
    [mod-kirilica:Pkccsc5t][/mod-kirilica:Pkccsc5t]

15. bubcee

bubcee Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ne mu zvoni povekje, ako te saka sam ke te pobara

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    тој што има време да го прочита мојот пост и да ми даде совет би му била благодарна...
    Значи незнам што да правам а подолго време размислувам за ова,сакам да аплицирам за работа во странство на 2 3 месеци како студент тоа му го должам на таткоми по подолго време несогласувања што имавме сеуште студирам мн.сум амбициозна но сакам мои финансиски средства несакам за све постојано да зависам од моите а и осеќам голема грижа на совест спрема таткоми бидејќи мн.го имав разочарано а имаше преголеми очекувања од мене вчера ми кажа мн.тешки зборови кои ме повредија ,ова е на една страна на друга страна е мојот дечко кого го сакам најмногу тој ми е најдобар пријател мојата подршка,мојата душа и несакам да го оставам макар и на 3 месеци а и чуствувам дека ако заминам кога ќе се вратам нема да биде ништо како порано незнам зошто уште малку време имам за аплицирање и незнам што да правам што би направиле вие на мое место ве молам за искрени совети...

17. x.bella.x

x.bella.x Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Јас мислам да одиш и да си ја пробаш среќата таму. 3 месеци не се многу долг период, ќе издржите со дечкоти. Барем сега е лесно, скајп, ово оно, обострана доверба и лесно и брзо ќе ви пројде.
    Ако имате разбирање еден за друг и доверба, кога ќе се вратиш незнам зошто не би било се исто, па дури и подобро :)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ако тоа е твоја желба оди, и самата кажуваш дека дечко ти ти е најголема поддршка и најдобар пријател, па сигурно ќе те поддржи во твојата одлука (што вели тој?).
    Јас мислам дека и ти самата не си расчистила дали сакаш да одиш, ако одиш тоа би го направила за да го задоволиш татко ти, од друга страна тука е дечко ти кој не сакаш да го оставиш.
    Иако некогаш вреди да се жртвуваме за нашите најблиски, сепак размисли бидејќи 2 месеци се многу краток период и не знам колку би се исплатело.
    И пак ќе кажам оди ако навистина го сакаш тоа, ако не, може и тука да се потрудиш да најдеш некоја работа, колку да не бараш од твоите додека не го завршиш факлтетот.

19. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Се надевам дека некој ќе успее да ми помогне и да ме посоветува. Вака: со типов се гледам околу 8 месеци, значи не сме во врска, туку си ко ке ни текнит сси излегвиме заедно ко ке оди по роднини на гости ме зематт и сл. И ко ке излезиме по кафичиве прво се си е супер.... внимателен е ме ценит, ко со ќе речам јас така се прајт. Ама со почнуватт да пиет, една уште една и уште една и .... најчесто се испијанвит и тогаш почнуват кошмарот. Не дека ме малтретират нешто, ама се му сметат. Ми викат во други машки само гледаш, сите ти се побитни од мене, јас ти вервам кузнит ти што ми правиш и сл. Значи секое излегвење исто го завршвиме со огромна кавга, и со зборвотите: Ова злато последно е повеќе со очи не сакам да те видам, прај си шо сакаш, ми викат те мразам ти ми го уништи животов, не можжам да те поднесам и сл.... и така си останвит. И после ко ке се видиме ко ништо да не било.... значи цело време на истиов принцип функзионираме.... не знам како да се справам со него... пробвам на мирен начин јас секогаш смирено да му објаснам да решам ама не успева... буквално секое излегвење истово е. Ве молам дај те ми совет помогнете ми само не ми викајте тргни се од него, не можам!!!! :(

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас сакам да одам бидејќи не е долг период и осеќам грижа на совест спрема таткоми за него вреди да се жртвувам нормално бидејќи мн.пати и тој се има за мене како родител и вчера в една кавга ми рече имаш 25 години што имаш створено во животот направено или заработено освен што студираш?тие зборови ме здоболија многу ;( ми се смачи да бидам постојано финансиски зависна од нив и покрај тоа што студирам иако не му е проблем да ми дадат пари и да се школувам колку што сакам но ете тоа е тоа имаме различни сваќања а за работа се имам потрудено да најдам имам аплицирано но безуспешно единствено нешто ми е тешко за дечкоми за др.ништо тоа е работата :( а со него немам за ова правено озбилен муабет прво сакам да решам сама вистински што ќе правам....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.