Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Да сум на твое место, јас би аплицирала. Воопшто не е долг период, а и како што велиш, му го должиш тоа на татко ти. Ќе прошеташ, ќе заработиш малку, ново искуство, мислам дека е убава шанса. Во врска со дечкото, ако сте долго заедно, нема потреба да се грижиш. Ако е климаво, и да не заминеш нема да биде ништо како порано. Направи нешто за себе, а другите треба да ти дадат поддршка. Сепак е краток период и би требало се да е во ред и после. Тоа е мое мислење. Поздрав!

2. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    ...Дали некогаш си помислила дека тој кога е пијан е вистинскиот тој, а кога е трезен глуми? Не чудо и да е така, знаеш, кога си пијан кочниците ти попуштаа и кажуваш се што ти е на ум...

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Дечки, ми треба совет, од вас како постари, а не критика.
    Еве веќе една година ке стане, како јас сум многу заљубена во еден дечко. Дечкото не ме ферма, се немаме за пријатели на фб, ништо, ништо. Ова му е прва година во средно училиште, а додека тој беше осмо бевме во исто школо и одевме заедно на курс по англиски. Јас постојано зборувам со мајка ми на оваа тема, но никако не можам да сфатам.
    Мама и тато ми кажаа дека ова не е љубов. Само симпатија. Јас мислам дека грешат, затоа што и покрај тоа што тој е вљубен во друга, и покрај тоа што тој не ме “регистрира“, јас сеуште го сакам. Кога се замислувам среќна, тогаш е со него. Се чувтвувам виновна ако му кажам на некој друг дека ми се допаѓа. Мислам постојано на него, а и освен тоа, се чувствувам вака цела година, а тоа мислам дека не е мал период, имајќи во обзир дека денешниве врски траат по месец дена во просек. Има уште ред други работи, за кои е смешно (правејќи се дека рефератов што го напишав не е смешен) да пишувам тука.
    Девојки, очајна сум за совет! Ова е или не е љубов? :worried:

4. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.075

Да ти кажам дека не е љубов :D За да биде љубов треба многу многу поголемо да е мала си уште не разбираш како стојат работите тебе ти се свиѓа и мислиш цело време на него и затоа не можеш да го извадиш од глава . Но ако почнеш да се одалечуваш да не го гледаш подолго време ќе почнеш да го забораваш :)

5. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Па, Дол, не го имав видено цело лето и повеќе.. Ама што знам.. Постари сте, па најверојатно сте и во право:)
    Фала на времето и на советот, Дол!:D

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Миме, немој да ја испуштиш шансата!
    Ако на дечкото му значиш, три месеци верувај дека нема да променат ништо во вашата врска, ако се работи за вистинска љубов, и ако меѓу вас има доверба, уште повеќе ќе се сакате откако некое време ќе бидете разделени.

Три месеци не се многу.
    Ако toj е вреден за тебе, и ако му значиш, ќе те поддржи.

Немој да се откажеш од твојот сон и од желбата за успех заради некој со кого никој не знае дали ќе имате заедничка иднина, па после да се каеш за оваа пропуштена шанса ;)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.698
    Допаѓања:
    104.758
    Во твојата приказна се пронајдов делумно и јас, на твои години без “заљубена“ во еден школски, а он, не само што не ме фермаше, се понашаше како најголем идиот, што 10 години подоцна увидов и дека навистина е. Каква љубов беше тоа, од забавиште уште, ма го сакав бре, му пишував писма, кои нормално никогаш не ги испратив, си фантазирав, и секоја среќа што се остана на мојата “нехраброст“ да направам било што. Сега се смеам, со кој памет си велам. Не се сеќирај, љубов е, ама не е вистинска, платонска и чиста, можеби една од ретките и ќе ти биде. Ќе пораснеш уште малку и ќе сфатиш, а тој штом не сфаќа, батали го, претпоставувам ти пројавуваш знаци на заљубеност а тој е пусто машко кое од што е толку ограничено не сфаќа ништо, е такви се машките, шта чеш. Ќе се заљубиш вистински, ќе се заљубат и во тебе, тогаш ќе се смееш, ко јас денес, ама сите едноставно мораме да поминеме низ овие фази, што и не е толку лошо, преку овие љубови всушност осознаваме за нас самите.

На Princess.S му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chuck-Bass

Chuck-Bass Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Ај и јас да си ја кажам макава моја, има еден дечко што многу ми се допаѓа, и тој како мене претходно имал долга врска, али веќе од пред една година има раскинато со неа а и јас веќе пола година со мојот. И си пишуваме на фб често, и еднаш дури дојде до муабет дека и јас го бендисува дека и тој мене, демек мн за срце сум му зараснала, и дека не сакал да ме повреди, бла бла...дека не бил подготвен за врска и не сакал да ме повреди и дека сакал само да си излегува со другарите.... и јас си сфатив дека тој не сака ништо со мене, и прекинав конткат на фб, али тој пак и пак пишува кај сум , ако е малку запијан одма ми пишува кај сум оти сум дома, или со кој сум,и јас еднаш му пишав ... јас и ти нема да сме никогаш заедно... и тој ми вика на тоа прашање не ти давам одговор..... После 3 месеци јас бев во друг град и се немавме воопшто видено и нон стоп имавме контакт на фб и се беше како порано, се околу мене се нешто ми се смешка ке пиши на фб или ми се допаѓа на слика. И сега одеднаш и пишал на една моја другарка да се виделе на кафе ама надвор од местото кај со седиме демек луѓето да не зборувале... и не знам што да мислам.... а мн ми се бендисува а се гледа дека и тој мене ме бендисува .... и сега не знам што да правам дали да се откажам од него или не ????? :( :( :(

9. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    devojki mi treba sovet.
    mn sum sramezliva.koga sum so nekoj sto se zapoznavam ili nekoj sto mi se sviga neznam sto da zboram. za sto da zboram primer so nekoj sto mi se sviga ?
    [mod-kirilica:np2xi9mo][/mod-kirilica:np2xi9mo]

10. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.804
    Допаѓања:
    4.943
    Истата сум и јас, додека да се опуштам со некој ми треба време и време. Дај кажете како да си помогнеме нешто.. :lol: :D

11. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Зборувај за некои општи теми.Прашај го каква музика сака,незнам нешто така слично :)

12. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    kakave muzika slusa?
    neznam toa mi e glupoto.glupo mi e da gi prasuvam za takvi raboti. xD

13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Прашај го што учи/студира,Каде излегува.Немора тоа да бидат некои определени прашања,зашто само ако го прашуваш а он одговара ќе изгледа како на суд да сте. :lol:
    Убаво ти вика симпатична,општи теми некои.

14. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Значи вака.. одеме со типчето веќе 2 месеца.. на крајо на летот се фанахме и се беше супер.. бехме цело време заедно и знаех дека сам му важна, дека му значам.. секоја вечер ми пишеше пораки за добра ноќ и ми се тресеше ненормално.. а сега веќе месец ипол како е на факс.. осеќам се како да сме оддалечени, не се гледаме, не се слушаме а денеска кога му префрлиф дека никогаш не ми пишува ми рече дека немал време за мене.. јас се налутиф и му реков дека и јас може ќе немам време за него повеќе .. и така заврши разговорот.. по 5мин повторно ми се јави (откако му титнав) и му кажав дека реагирам вака затоа шо сум љубоморна .. и он ми вика немало причина за тоа, а ниту тој незнаел шо праам јас овде и ако сум сакала сум можела да се смуам со кој сакам без он да дознае.. па уште доза препирања.. :doh: :doh: и разговорот заврши со тоа шо јас му реков те сакам а тој само траеше, па му реков можеше да кажеш и јас тебе.. и склопив :fubar: Во право ли сум да му се лутам.. ? ? Вемолам за совет.. стварно ми значи ама фала богу не сум безнадежно вљубена и можам се да поднесам.. само ве молам помогнете..

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Не е убаво од негова страна што ти рекол дека нема време за тебе.. Јас би ти кажала само да разговараш со него бидејќи тој ако сакал, ќе најдел време. Зборете и разјаснете си..чим можеш се да поднесеш подбро да не те мачи вака ако не си му веќе битна.

На Femina...1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јас мислам дека не те сака.
    Па какво е ова однесување кон некоја која му е девојка.Сега тој во друг град е на факултет,мислам така те разбрав.Можеби сега има некоја друга таму која му се допаѓа.Како бе ти вели немал време за тебе,ти му велиш те сакам тој не ти одговара.
    Нападот е најдобра одбрана,па сега се вади од типот прашања-од каде знам што правиш ти таму,што идиректно ти дава до знање дека и тој прави нешто таму.
    Не му досадвај,не му се јавувај,не му титкај(кога не му текнува сам),не му вели те сакам,остави го да размисли зошто се однесуваш така и дали ќе те побара. :swear:

17. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Хммм да ти каже некој дека нема време за тебе е голема работа која во врска не треба да се случи.. Мислам дека почнал на фах му станало интересно излегувања и можам да кажам дека едноставно може сака да го смени статусот во сингл (извини вака што сум груба) за да може да нема пречка позади себе.Едноставно не си требала да му титнеш ни да му кажувас те сакам и зашто тој не ти кажал ... треба да оставиш на него да видиш каков потег ке направи он ако му значиш ке се извини и ке ти каже дека е има некои фрки со факултет или сл.Затоа не се замарај како сто кажа не си безнадежно вљубена и сепак врската ви е само 2 месеци.. Само едно ке ти кажам за што и да е не се погазувај себесе.

18. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Да.. у друг град е .. У Софија, Бугарија.. и незнам шо му стана така одеднаш.. Нема да му се јавувам, ни да му пишам, ни да му титкам.. како шо ми предложихте.. треба да си дојде за мојот роденден и ќе му кажам се шо сметам дека треба да слушне.. Фала многу..

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Не можеш некого да го исфорсираш да ти возврати со исто Те сакам, или особено после некој притисок или кавга го кажуваш и очекуваш таков одговор. Ти многу повеќе си се внела во врската отколку тој, ама доколку го притискаш да ти пишува, и нон стоп да ти праќа пораки, ќе му создадеш аверзија кон тебе, а грешка си направила што си кажала дека си љубоморна, јас сум во далечина исто така, и доколку би имала притисок од другата страна јас би ставила крај, зошто самата далечина е притисок, плус некој да ми изиграва контрол фрик не оди. Потруди се да ги оставиш работите да течат. Не знам колку години си, ама конторлирај се сама себе, не му се наколнувај толку, а он е и од повеќе јасен, дека не е за посвета, чим ти рекол најди друг мувај се, не гледам некоја коплетна љубов во тоа, ќе проба да те задржи ако те сака многу, а не да те турка од себе..

На Femina...1, Hipica и candise20 им се допаѓа ова.
  20. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.250
    подобро да оставиш на времето се, само така ќе видиш дали ќе испадни нешто од оваа врска. не му создавај притисок, не го форсирај, само остави го, ако самиот сака тој ќе те побара. не е изговор дека немал време, јас велам ако се сака, се се може и за се се наоѓа време. и не покажувај претерана љубомора, не е добра за врската, така само дополнително го притискаш и го оттурнуваш од себе. ти посакувам се најдобро. поздрав

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.