Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mihaaaa

mihaaaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Значии вакаа девојки нова сум на форумов,и морам да кажам дека ми треба ОГРОМЕН ваш совет.
    Има едно момче..минатава недела на фб почна да ме боцка и јас му вратив..и така се боцкавме и почнавме да си пишуваме..И си пишуваме веќе една недела ама чатот ни е ептен убав..си пишуваме сее..срце сонцее ова она..дека сака да биде со мене..и денес ме викна да излезиме ама не појдов јас :))
    Значи момчево стварно вреди..од угледна фамилија е,богато е,преубав,предобар,со преубав карактер.Само се плашам дане е женкар.Значи верувајте ми досега 2 пати сум била и излажана и со скршено срце и неможам повеќе :((Не сакам и овај пат така да биде :(( Лошо е тоа што 101010 женски му се пуштаат и му коментираат на фб и се се..
    Е сега советот што го барав од вас е да ми помогнете со следново:Како да бидам итра и да го задржам само за себе?Како да го направам да полуди по мене?Како да направам да ме сака?Затоа што кажав премногу вреди и сакам да бидам со него а по него и мн др женски трчаат :(( Затоа што знаете секое машко кога ќе ја пронајди вистинската ЗНАЕ ДА САКА.Сега сите си викаме дека машките не знаат да сакаат ама ако ја најдав вистинската знаат.Како да го сменам?Како да бидам вистинската за него?Треба да бидам итра ама ве молам помогнете ми кажете ми совет како..
    Благодарам премногу однапред < 3

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    тука си во заблуда ти неможиш да го смениш него он си е таков како што го создал господ туку види го карактерно каков човек е дали ти одговара или не а за тоа дефинитивни ти треба повеке време од една недела

3. mihaaaa

mihaaaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    за секое машко има девојче што може да го смени
    иначе нз дали е женкар се плашам од тоа
    а предобар е и преубаво се помаша со мене
    срценце е...ама кажете ми
    Како да бидам итра и да го задржам само за себе?Како да го направам да полуди по мене?Како да направам да ме сака?Затоа што кажав премногу вреди и сакам да бидам со него а по него и мн др женски трчаат :(( Затоа што знаете секое машко кога ќе ја пронајди вистинската ЗНАЕ ДА САКА.Сега сите си викаме дека машките не знаат да сакаат ама ако ја најдав вистинската знаат.Како да го сменам?Како да бидам вистинската за него?Треба да бидам итра ама ве молам помогнете ми кажете ми совет како..

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе ти можеш да се трудиш да бидеш вистинската за него. Но ако се трудиш да си нешто што не си, тоа веќе нема да бидеш ти. Ќе бидеш лажната ти. Не вистинската.

На Lilliana и Femina...1 им се допаѓа ова.
  5. tea.94

tea.94 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Devojkii ocajna sum trebase da se vidime so decko mi ama otisol da vidi nekoja kola i mu se rasipala na pat trebase da se vidime mu se javiv da go prasam me opcu vika kolata se rasipa da ti ebam majka:(( neznam sto da pravam kazete kako da reagiram na ova koga ke mi se javi podocna pls za pomos da vodam li inaet ili:( fala odnapred

6. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Дајте си шанса. Можеби ќе ви биде добро заедно. Сепак немој да очекуваш премногу па на крајот да бидеш разочарана. А за тоа како да го задржиш - неможеш никогу да го држиш со сила до тебе ако тој несака. Не се прави нешто што не си. Значи ако ти се допаѓа нешто кажи дека ти се допаѓа, ако нешто ти пречи кажи дека ти пречи. Немој да му попушташ и угодуваш за се мислејќи дека така ќе го задржиш но немој и да се инаетиш за секој ситница. Со други зборови биди искрена и кон него и кон себе и биди фер. Крај на крај забавувај се. :rock:
    Сеуште си млада за да мислиш премногу сериозно. :)

На DELFIN-15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Биди само своја......ако имаш добар карактер,имаш срце покажи го тоа.
    Не можиш некој со сила да го натераш да те засака туку биди тоа што си,не се преправај кажи си ги маните и доблестите и почекај да видиш како ќе се одвиваат работите.А итра ќе бидиш со тоа што ќе го сакаш таков каков што е.......а што се однесува до тоа ако е женкар тогаш тие таквите тешко се одвикнуваат од тоа освен ако не е од оние што ги ваќа тоа женкарството само во некој период од животот и потоа кога ќе ја сретнат таа вистинската на се забораваат,а ако е од онај трајниоиот вид тогаш тешко дека ќе се откачи од тоа.

8. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Немој да реагираш никако |(
    Мислам дека не ти билљут на тебе, уку едноставно по грешка си си „го однесла“. Незаслужено...
    Како и да е, ќекај да се јави, па откако ќе се смири малку кажи му дека не требало на тебе да ти се истура :@

На Incredible9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Мислам дека не те оцул тебе туку колата затоа што му се расипала. Знаеш какви се мажите коа им се работи за колата.. Мисла дека после ке те побара и ке ти се извини зашто се однеусвал така со тебе иако ти ништо не си била крива. Не води инает и прости му ако е потребно, затоа што тоа било во момент на нервоза. :)

10. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    По мое мислење тој не смее прво да пцуе, а уште помалку да употреби такви вулгарности во текот на разговор со тебе, значи нема врска дали тоа што го рекол се однесувало на тебе или на нешто друго. Мислам дека откако ќе се среди ситуацијата со колата, кога ќе се видите смирено да му кажеш дека не сакаш да употребува пцовки кога разговарате. Девојка си заслужуваш почит нели?

11. mimii94

mimii94 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Избезумена сум и навистина ми е потребно ваше мислење и совет. Многу ќе ми значи.

Имам дечко, во врска сме 1 година и 2 месеци. Од исто место сме. Ме сака - ми го има докажано тоа, го сакам и јас. На почетокот не го сакав,ама сега ептен го сакам. Моите дома се против оваа врска па ние постојано се криеме од нив. Брат ми ми збори дека несакал да бидам со него,моите исто така мислат дека заслужувам подобар и дека не треба да бидам со него. Дечкото е добар и на карактер и на све,моите сметаат дека не треба да бидам со него поради физичкиот изглед :@ поради тоа што бил низок (на висина колку мене,ама мене тоа воопшто не ми смета ) и нонстоп мајка ми ми вели колку подобри има со став високи -.- јас дома кога ќе ми спомнат за него велам дека не сум во врска со него ,дека нема ништо -само за да не си правам проблеми и да не ги слушам како ми ,,попуваат,, ! Ако кажам дека идам со него нема да ме пуштаат да излегувам ( и онака ме пуштаат само до 10 часот навечер ,па и ако знаат дека идам со него ич нема да излагам ) ;(
    Јас сум 18 години, дечко ми е 21. Јас одам средно, тој е на факултет. Тешко му е и на него сето ова,тешко му е како ги гледа сите негови и мои другари и другарки како се заедно без страв пред сите, а ние неможеме,мора нонстоп од моите да се пазиме,од брат ми ....
    Доста да должам,да преминам на главното - тој сака да се омажам со него! :o
    Ми предложи брак. Ми вели дека доволно многу ме сака за да го направи тоа и дека е сигурен во својата одлука. ми дава време да размислам и доколку му кажам Да, тој ме жени. :(
    Јас едноставно се шокирам девојки. На почетокот мислев се зафркава, ама тој е озбилен - милион пати ми пофтори дека е озбилен ,дека го сака тоа. Ми рече да размислам и да му одговорам. Ми рече размисли убаво,не ти вршам пристисок, речи ми да само ако вистински тоа го сакаш и ако си спремна.
    Утре ми вика си доаѓам и ќе правиме муабет, се шо и како,планови.. јас се шокирав,зибезумена сум. Навистина незнам сега ,незнам со што да мислам. Ами моето школо,моите планови,мојот факултет,мојата кариера, мојот живот...мојата иднина,воопшто???!! :tmi: ;(

Леле ве молам, зборете ми нешто,кажете ми нешто ,било што. Критика ,совет. Ставете се на мое место - доколку можете. Кажете ми нешто ,што би ми помогнало да ја изберам мојата иднина.

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Твојата иднина можеш само ти да си ја решиш.Јас искрено мислам дека си премлада за брак,а сепак тој стрес што ти го вршат дома без причина,за мене тоа е безврска низок бил,немој молимте |( По крјов од постов можам само да забележам дека ти имаш други планови,факултет,кариера,затоа размисли многу добро и дај си време да се средиш малку д ја прифатиш таа идеа за брак па после донеси одлука.

На mimii94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Сонце па ти си премлада за таков сериозен подвиг-брак.
    Тек сега пред тебе доаѓаат најубавите години,па излегувања,запознавања,дружења,факултет,студентски забави.
    Немој да се залетуваш поради моменталната страст и да направиш грешка за да потоа се каеш.
    Размисли со студена глава,испитај.Од што ќе живеете вие на овие години.Тој не е ниту вработен.Како ќе би ти се одвивал животот?
    Па уште и дете.Јас мислам дека ако го сакаш и ако те сака,можете да си продолжите со врска,но не ми се допаѓа и тоа што ви е тајна врска,а знаеш како велат се што е тајно...
    Не си ја натоварувај таа обврска брак уште од олку млади години.
    Пред тебе се многу лета и уште толку повеќе симпатии,дечковци,врски,па тек тук и по некоја понуда за брак.
    Најдобронамерен совет,како сакаш свати ме. :!:

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    јас мислам дека и ти и он сте млади за брак па зошто да се брзате??? и онака сте заедно и се сакате зошто да не си завршите факултет и да имате услови за подобар живот????? издржите уште ова година и ако сте од страна одгодина и ти ке одиш факултет па гледајте да бидете во исто место така ке бидете послободни во врската ке се опуштите повеке
    туку друго ми е зборот што мислите дека кога ке се земите мед и млеко ке тече еве да речиме и ке се земите и до сега беа проблем твоите и брат ти така? е од сега ке бидат проблем и твоите и неговите и децата и храната и сметките и ред други работи и башка неговите го испратиле на факултет финансираат од душа си кинат за да заврши а он со на 21 година невеста дома им носи знаеш колку посакувана ке бидеш можеш да замислиш
    завршите факултет вработете се бар едниот на страт и после земете се така а ке имате поубава иднина а вака се сакаме ке се земиме па кога ке надијдат проблемите а најчесто финансиски ај развод
    полнолетна си размисли ама мислам дека ти дадов повише примери

15. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Драга мимии94, јас мислам дека не треба да брзате со брак, прво седни ги твоите дома и застани на цврсти нозе, кажи им дека ти си со него, се сакате и тоа е твојата одлука и крај!! Сигурно нема да те врзат дома, ке си легнат на брашното ;) па потоа разговарај со дечко ти дека ке средиш дома со твоите и нема да има потреба да се криете, можете да си имате нормална врска и дА со продолжите со вашите планови, со школување работа и слично, а веднаш да стапите во брак а без подршра од никого во ситуацијава да не ја напраите на поголемо работава... Јас би изреагирала така, прво со моите би си расчистила, ке им кажам тоа што имам да кажам-со кој сум и дека се сакаме и да не ми се мешаат во мојот љубовен живот, па за да можам после да имам нормална врска.

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    18 години, година дена врска, лоши односи со родители, дечко на факултет без работа и што после? Првенствено не сте можеле воопшто да имате нормална врска, излегувања, дружби и се, имате притисок, ама за да ја спасиш врската брак? НЕ! Ако сте издржале вака ќе издржиш уште малку. Што со тебе, твоја иднина, добро ти сега мислиш дека тој ти е иднина, ама треба да бидете свесни за она што се вика реални проблеми, живот, школување, работа, брак па деца и се.. На 18 години се земале во времето на мајка ми, ете и таа се земала направила деца, ама секогаш ми велела немојте рано.. немој да избрзуваш, едноставно си премногу млада..

На mimii94 и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  17. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    А зошто одеднаш брак ? :^) За да не морате да се криете? :?: На 18 е премногу рано рано за брак штом имаш планови за кариера. А и ова може ќе испадне само пролазна ствар, сепак имаш само 18 а тој 21. И во никој случај немој да се залеташ соо него за да им водиш инат на твоите дома. Јас да бев на твое место би одбрала кариера и би нашла некој кој ќе ме подржува во тоа и ќе остави работи да се одвиваат по свој тек. Ќе дојде вренме и за брак, треба некои обврски прво да се завршат.

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Cupe nemislev da ti pisam ama ke ti pisam za mazejne si seuste mala mazenjeto ne e za eden den ili edna nedela pa taka lesno da se odluci vaka polesno ke pomines doma da mu kazes oti odis so toa dete oti si go sakas i ke go sakas i deka ako ti se mesaat samo doma zakanimuse deka ke se mazis ako ti dodevaat i nema da ti se sprotistavuvaat povejke taka ti ke si imas normalna vrska em tie ke si kutat sto ke mu zadavas sok so mazenje vaka kazimu deka odis so nego i da ne ti se mesaat oti ako semesate ke mu recis vrskava uste utre ke zavrsi so brak taka e najdobro SE IZVINUVAM LATINICA SO PISAM OD MOBILEN PISAM ZATOA
    http://www.youtube.com/watch?v=UlROjI1PLI8

19. lavce1359

lavce1359 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    16
    Значи најубавиот период од животот дури сега ти почнува, затоа немој да избрзуваш со мажење, има време затоа. Постои и зборот "Не" ќе му дадеш разлог и можете вие и понатаму да сте во врска но за мажење си премногу млада, вообичаено тие што млади се мажат потоа во животот почнуваат да лудуваат по други, затоа мој совет гледај си ја својата иднина, бидејќи ако сакаш да им угодиш на сите или си луд или ќе полудиш а потоа и самата ќе страдаш. :*

На kis.ki.ck.a и mimii94 им се допаѓа ова.
  20. Pistolov

Pistolov Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Помош

Здраво ! Нов сум на странава и имам еден мал проблем
    Со една девојка се запознав пред месец ипол и нонстоп контактираме,се допишуваме,смс,фб,излегуваме заедно...мене таа девојка ми се допаѓа ,но неможам никако да приметам дали таа чуствува нешто кон мене. Што да правам,ве молам за совет?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.