Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

нема што да ти биде срам .. според мене нема ништо срамно ако направиш ти нешто прва :)

kathy-style likes this.
  2. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Девојки, случајот е ваков:
    Еден другар ме свиѓа, а јас него не. Мислам супер си е ко другар, ама едноставно не можам да го замислам во улога на дечко. Што е најтрагично во ист клас сме и сите не зае*аваат со тоа скоро цело полугодие(не знам дали знаат дека ме сфиѓа или немаат друга работа па ова им се виде интересно). Ми нема зборнато уште од тогаш кога ми призна дека ме сфиѓа малце. Хелп!!!

3. littleDiva

littleDiva Активен член

Не се секирај едно време може ќе се избегавате и двајцата т.е. тебе сигурно ти е непријатно ама после иде и распуст итн. другите ќе заборават, а он ако проба во меѓувреме нешто твое си е како ќе му се поставиш :)

4. kegi22

kegi22 Активен член

Девојки очајно ми треба совет и помош. Со дечко ми сме заедно 5 месеци ама моите дома не ми даваат да бидам со него премногу се сакаме несакаме да се разделиме и двајцата. Кажете ми како да ги убедам моите за него имаме по 24 години, имам пробано на мн начини ама не бива и секогаш кога ке излезам јас морам да ги лажам дека излегувам со други деца не со него.Ве моламм кажете што да правам

5. Filiposka

Filiposka Истакнат член

A која е причината што ти забрануваат?
    Ако не е наркоман,насилник,не лежел по затвори не знам за што би ти забранувале,мислам дека овие навики се доста добри за да ти забрануваат,а сето друго се средува на ваков или таков начин.

6. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Предвидувам дека планирате да се венчате.

7. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

феминки ми требаш помош..Му купив поклонче за нг на дечко ми ама сакам и да му напишам нешто.во последно време мн се караме и не ми верува мн и секогаш се враќа на нешто што сум направила во минатото и го повредило и повторно се караме за тоа и 2-3 дена сме лути после то. сакам да му напишам да заборави на сето тоа и со новата година да се смени, да ми верува дека секогаш сакам да сум со него ама незнам како да го составам сето тоа :worried: помош плс

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Напиши му неколку причини (нека бидат повеќе од 10 да речеме) зошто си со него. Седни си и во тишина почни да размислуваш и запиши го се тоа што ти се допаѓа кај него.. Потсети го на убавите моменти поминати заедно.. :)

9. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

има на youtube 100 причини зошто те сакам види го видеото, ќе добијаш инспирација :)
    јас така направив ;)

10. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

ти благодарам mili4ka123 и тебе anu6kaa..може линк од видеото youtube, неможам да го најдам..ви благодарам

11. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Девојки, ми требе мислење, сега прашањето можда е глупо, ама веќе незнам шо да мислам.
    Вака значи , со дечково се знаеме уште од пред неколку години, така се имаме дружено во исто друштво, ама последнове години така изгубивме контакт , едно здраво и толку.
    Е сега пред еден месец почна да ми пиши на фб, ни оди муабетот, излеговме неколку пати, се е ок, ми се пушта...АМА проблемот е шо ми дава знаци дека му се свиѓам, ама досега не покушал да ме бакне ни еднаш, а ме гушка.
    ДА кажам дека не е срамежлив , отворен е , комуникативен. Вчера ми вика незнам дали ти кажав дека постам ,па така сум лишен и од телесни задоволства.
    Многу е религиозен,(знам дека не смее да се има секс за време на пости),не мојте да се смеете ама дали и бакнување со дечко/ девојка не смее за време на пости или ?
    Што да правам ? :^)

12. tessie

tessie Форумски идол

Серафима ко шо има пишано (а таа далеку повеќе се разбира во религиозниве работи), доколку не си во брак, ни бакнувањето не е дозволено за време на пости. Зборам доколку дечкото е христијанин.
    И доколку вакво воздржување ти пречи, мислам дека не е најдобра идеја да почнеш нешто со дечково затоа што после одреден период ќе се почувствуваш исфрустрирано, лошо и празно. Има и подолги пости од 40 дена (како што е овој пред Божик) така што, доколку не си навикната на тоа и не си во таква средина воспитувана, оваа врска ќе ти падне доста тешко, искрено.

molikaMk likes this.
  13. katerina222

katerina222 Истакнат член

Ogovaranjeto ne treba da te zagrizhuva deka sepak, vo vrska ste 2 god. a ne 2 nedeli. Vo rok od 2 god. sigurno si go zapoznala kakov ee i dali so toa kje se fali na drugite. Shto se odnesuva na toa dali sakash da spiesh so nego e tvoja rabota i nikoj drug ne mozhe da odluchi za toa osven ti. Ako si sigurna i sakash, togash ne se voznemiruvaj, no ako smetash deka ne si spremna ne prebrzuvaj..Se kje dojde so tek na vreme ;)
    [mod-kirilica:125dtkum][/mod-kirilica:125dtkum]

14. monkey-girl

monkey-girl Активен член

еве сум и јас со моите проблеми.. имам скоро 17 год .. имам дечко веќе 9 месеци,се супер убаво итн а проблемот е во тоа што моите дома не ми дозволуват да имам дечко ми велат дека сум сеуште мала дека дечко не треба да имам до 18 години и бла бла такви ствари а јас му кажав дома уште на почетокот на врската дека имам дечко и се му објаснав убаво потоа таткоми менатера да му раскинам ако сакам да излегувам во спротивно нема да ме пушта никаде да излезам..но јас не му раскинаф и продолжив во тајност да одам..дечкоми знае цела работа што се случува и цело време е тука за мене и не се лути кога сакаме да излезиме а мене не ме пуштаат од дома мислам се океј е со него,само раотата е тоа што незнам што да правам со моите и одлична ученичка сум и ги слушам и не шетам многу незнам зошто вака ми прават навистна не се издржва поке,не ме оставаат да излегувам кога сакам ми забранват а му објаснувам дека сите другарки имаат дечковци и деканема ништо да ми биди дека јас ке продолжам да одам со дечкоми како досега иако ти е не ме пуштаат ама стварно е дојдено то тука шо неможам поке да издржам! ве молам за совет што да правам што да му речам незнам поке стварно што да правам многу ми е тешко .. :worried: :(

15. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Јас само би ти кажала дека има многу пости за постење во годината,а со тоа ќе има помалку дена за милување за вас двајца..........убаво размисли пред да донесеш каква и да било одлука

molikaMk likes this.
  16. Nekoja

Nekoja Истакнат член

Имам еден проблем што се повеќе ме замислува во последно време и ме загрижува. Имам 20 години а сум немала дечко. Значи официјално никогаш не сум била во врска. Сум имала неколку мувачи но не ми одговарале и не ми се допаѓале како дечковци и како луѓе со кои би имала врска. Можеби ќе мислите дека сум самобендисана, дигната, дека очекувам многу и имам високи критериуми но навистина неможам да започнам врска со личност што има одредени особини кои премногу ми сметаат. Од друга страна сите другарки си имаат дечковци а некои од нив веќе и подолги врски па и излегувањата стануваат се поретки.
    И она што најмногу ме мачи што мислат момците за девојките како мене? - Дека се самобендисани, заостанати, чудни, несериозни или... :?: Пример пред некое време бев излезена со еден дечко на кафе и кога му кажав дека сум немала ништо сериозно мислам дека ме сфати како крајно несериозна девојка.
    Не изгледам лошо ниту пак имам некој премногу тежок карактер, не сум некоја некумуникативна но сепак никако не ми оди со љубовта.
    И една од работите што почнува да ми смета е тоа што сите инсистираат да го поменам статусот. Знаете колку глупаво делува кога дури и вашата мајка постојано ве прашува дали конечно најдовте некој... :emo:
    Секој совет и секое мислење ми е доборедојдено... :)

17. tweety26

tweety26 Популарен член

Ако не ти пречи тебе тоа продолжи си да се гледаш и види како ќе идат понатаму работите.
    Јас мислам дека заради постите така реагира,знам луѓе што не сакаат ни бакнување за време на пости.
    Сепак нема причина тоа да би ти сметало,ако ти одговара како личност тоа е најмал проблем. :)

molikaMk likes this.
  18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Не треба ни да се замислуваш за во тој случај ни да се загрижуваш,љубовта не се бара па така да ја најдеш,таа сама ке си дојде без гајле.Јас на пример немав дечко за сериозно до 22 години дури тогаш си фатив ,а до тогаш само мувачи.Потоа се фатив со мојот мил фин дечко со кој сум ден денес :) еве вејке 4 години сме во врска а пред тоа бевме другари не толку блиски ама бевме како другари,ни на крај памет тогаш не мислев дека баш со него ке се фатам ама ете се заљубив од љубовта не се бега.Затоа ти викам не треба нервирање и такви работи само по себе се ке се среди .Поздрав :*

19. Westlife

Westlife Популарен член

Немора да значи дека си чудна,самобендисана и сл.само што сметаш дека сеуште не си нашла личност која прилега да е со тебе,личност со која имате заеднички работи.Потполно те свакам.Јас што дека сум 18год.мене баба ми цело време ми велеше ајде нели факаш некој? Но верувај дека постепено ке си дојди т.е КОГА НАЈМАЛКУ ОЧЕКУВАШ.Можеш на пример на твои другари другари да излезете на кафе,повеке да излегуваш навечер па можеби ке запознаеш некоја интересна личност што би ти привлекла внимание...или некоја личност доколку ти се допага слободно пријди и или пак некоја што тебе те свига дозволи и да ти се приближи и доколку има добри намера према тебе дозволи и да ти пријде.Инаку пак ке се повторам кога најмалку очекуваш ке дојди личност со која ке бидеш :) Пример со мене,имам дечко 6год.разлика сме верувај дека не знаев дека постои во градот(од мало место доагам)! Кога најмалку очекував си фатив дечко.

Опушти се,нека не ти биди цело време на ум дека леле морамда си фатам дечко,леле овој да си го фатам и сл.Дозволи музиката да ти ги покажи чекорите на танцот!
    Ти посакувам наскоро да си пронајдеш личност со која ке бидеш мнооогу долго време!
    Незнам колку ти помогнав но само биди позитивна Кисс :*

20. Lux

Lux Форумски идол

Епа воопшто нека не те загрижува "проблемов", зошто реално нема тука проблем. Во слична ситуација сум и јас, сум имала врска, ама не може да се нарече така, зошто не била официјална, а и помала бев и за брзо "му раскинав", а беше 2 год. поголем од мене. :tmi:
    Болдираното и мене ме интересира од машка гледна точка, но не се замарам воопшто кој што мисли, зошто на крајот на краиштата мојот љубовен живот е лично мој проблем и моја лична работа, па дали ќе имам дечко или ќе се мувам со 3ца или ќе бидам сама зависи само од мене, а не дали ќе изгледам модерно во денешно време ако имам дечко или сите имаат дечко, па мора сега и јас за да не бидам сама.
    Искрено, малку глупаво е кога сите другарки имаат дечко, па на излегувања сите се во пар, а ако нема кој да ти прави друштво малку се чувствуваш како вишок, ама ни тоа чувство нема да ме натера по секоја цена да бидам во врска. Поарно ќе си седам дома, него ли да бидам со некој колку да се рече дека имам дечко. :wasntme:
    Кај мене не инсистираат за промена на статус, но некогаш блиските знаат да ме зафркаваат на тоа поле, како демек голема си, фатиси дечко или такви работи слични, ама јас или се зафркавам на моја сметка или им викам дека кога ќе биде најпогоден момент тогаш ќе имам, а некогаш им викам и да не се мешаат зошто тоа е моја работа.
    Секогаш следи си се ти, не ги слушај другите, поготово не на оваа тема, зошто на крајот, ти ќе бидеш со дечкото, а не тој што ти инсистира. ;)

Thread Status:
Not open for further replies.