Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anonimna123456

Anonimna123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Дечки значи вака , од пред 1 ден се чуствувам лошо . Со дечкото со кој сме заедно веќе пет дена бевме кај него на куќата , има куќа подалеку од градот, не бевме само имаше две другарки и едно машко . Тој ми предложи да одиме кај него во соба и прифатив пошто сме веќе во врска и треба да бидеме сами . Се беше океј немавме секс , ама тој ме допираше на некој незгодни места мислам знаете за каде мислам и тоа не беше само еднаш туку повеќе пати , ама проблемот е што од тогаш се чуствувам лошо некако , и навечер и во текот на денот повеќе пати кога ќе се сетам на тоа се чуствувам лошо некако како да се каам затоа :( се плашам дека ако еве раскинеме послето може да каже дека демек ме допирал сум му дозволила .. сакам само да ве прашам нормално ли е тоа во една врска илии.. дали дозволувате да ве допира на такви места, ваљда ќе се утешам со тоа дека е нормално .. :^) pozz :*

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Па зависи колку време сте заедно, инаку нормално е зошто да не ,ништо страшно.Сигурно ти е прв пат затоа така се чуствуваш.

3. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Нема зошто да ти биде тешко, сепак тој ти е дечко. Ако не ти е пријатно, не му дозволувај повеќе додека не се опуштиш.

4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Зависи од времето, од дечкото, односно од многу работи зависи.Како што рече elisabeta пред мене сигурно ти било првпат па затоа така се чуствуваш, сега било што било но да си знаеш за друг пат ако не се чуствуваш спремна не прави ништо што за истот после ќе се каеш. ;)

5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Дали ти сериозно имаш 22 год ??

И патем околу ’проблемот’ така се осеќаш зашто очигледно не си била спремна за нешто повише. Ама тоа треба да го кажеш на дечкото твој. Нормално ко за у една врска да се прејде на такво ниво ама ако не си осеќала дека е момент си можела да му кажеш.
    За зборење дали ке збори или не, незнаеме, ама секако ке биде негов збор против твој ;)

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    чекај девојко,сосем те разбрав во овој дел каде не сакаш да бидеш интимна со дечкото,но за кого ти е грижа,и на кој тоа ќе кажува дека те допирал,п побогу денешнив машки се тие што сами си го бараат,и пак женските виновни и лесни,епа неможе,ако сакат поштеност да чекат до брак.
    девојче,не грижи се ти за другите,тоа е најмалку битно,дури и да се зборува,тоа е нормално,сепак си млада личност,ме сфаќаш нели :) .секој ќе зборува за секого,така му иде тоа,никој не е оставен од оговарањата,важното е дали ти си исполнета во врската ,дали сакаш интимни односи и сл.ако се не се чувствуваш добро или немаш чувства,најдобро раскини :!:

7. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Дечкии..иам едно проблемче,односно проблемиште што секогаш ке ме мачи мене,а на дечко ми ке му е многу потешко..сакам колку толку да ја ублажам ситуацијата...но незнам како :/ значи се работи за мој бивши кој постојано ме прати кај сум,што праам,бидејки на фб ми е на блок неговите другари ми пишуваат коментари по фб а тоа на дечко ми му смета..едноставно дечко ми не го поднаса бившиот ама баш ич..сега од мене дечко ми бара начин како јас да се оттргнам од тоа,да ја ублажам ситуацијата,да не му е толку тешка него,едноставно да му покажам дека никој не ми е битен повќе од него и дека го сакам него,па голема и веројатност по мое мислење да се изолирам малце од пријателите ,да ги избришам заедничките пријатели со бившиот..стварно незнам .. ..значи Се бара од мене Начин на кој ја ќе функционирам понатака а него ќе му напраам да му биде полесно и да не е толку тешка ситуацијата.. ПОМООШ :((((((((

8. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Па зошто не ги избришеш и блокнеш сите другари на бившиот ?

9. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Веќе се избришани,но ваљда тоа не му е доволно и мисли дека сеуште наоѓам причина да сум со бившиот,или пак сака да му докажам дека ми е единствен и така ке остане.. :/

10. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    А колку време сте заедно ? И зошто дечко ти има такво мислење ? Не може да е туку така од чиста мира.

11. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75

Сеа на 9 ти праевме година и 9 месеци..типот што ми е бивши многу пати пробал да ме смува,да не скара,башка што не се мирисаат ич со дечко ми..и многу афери ни има извадено на почетокот на врската,го има лажено дечко ми дека ме мувал,дека сум го варала..и едноставно сите овие факти доведуваат до ова.:(

12. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    За година и 9 месеци дечко ти веќе би требало да има доверба во тебе. Седни разговарај со него и кажи му го тоа, кажиму јасно дека бившиот оддамна е надвор од твојот живот и дека оној што ти го сакаш е токму тој. Објасни му дека се што бившиот прави е само за да ве скара но дека вие не треба да го дозволите тоа. За толку времеколку штовие сте заедно би требало повеќе тебе да ти верува отколку некој што не е битен.

13. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Фала многу,ќе се обидам да го средам ова со разговор и да му објаснам се што како ...:))

14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    laviva01-Просто и едноставно,деактивирај си го профилот на некое време ;)

15. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Најискрено се мислев и за таа работа,но бидејки сум средношколка и имаме група од класот каде што се си помагаме,си кажуваме,си се потсеќаме и морам да бидам активна таму..а и плус што имам роднини што праам муабет со нив на фб бидејки се во странство..

16. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.582
    Пак јас . :) Постите поминаа, бидна работата се фативме ама сега ме мачи нешто друго. Кога сум со него ми е убаво, уште од првиот ден ме носи за рака пред сите, ми се јавува се е ок.
    Пред него имав тајна врска од неколку месеци и тогашниот постојано ме криеше, никогаш јавно не сме излегле и на крај ме остави без објаснување и си фати друга .(дете ми леташе умот |( ) Поминаа цели 3 години од тогаш, а последиците беа и уште се присутни- чувство на пониска вредност криењето и дека не сумдоволно вредна за да ме покаже пред народот.. .ах... И сега одам со овој дечко постојано ми се навраќаат слики од минатото, си замислувам дека и овој ќе ми го направи истото, дека ќе ме изигра, дека ме лаже ...
    Не можам да се опуштам , да уживам , овие мисли ме уништуваат, стварно ми е тешко. Имате ли некој совет ? :(

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    молика,наместо да се навраќаш на минатото,било добро или лошо,тоа е минато време,нешто што не се враќа назад!биди внимателна со дечкото,не викам не,но уживај во овие моменти,затоа што најубаво нешто во секоја врска е почетокот,тоа ќе го потврдат и другите :) .запомни дека се во животот е релативно,и сите луѓе не сме исти,еве гледаш сега си нечија девојка,работите се смениле на подобро.но ,пуста женска психа,сами се измачуваме и малтретираме и кога не треба :fubar: .Aко сакаш совет,ќе ти речам биди среќна и цени го тоа што го имаш,или сама сакаш овојпат да упропастиш нешто убаво во твојот живот :^) ?посреќна ли беше кога страдаше со претходниот ?одговори си на ова прашање,расчисти сама со себе,дури тогаш ќе знаеш како да постапиш :hai:

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Најпрво да ви кажам фала за советите,премногу ми користеа и ситуацијата помеѓу мене и дечко ми се смири.Се разрешија дилемите и пријателчињата на бившиот се избришани сите! Напраивме убав муабет и се се среди на фин начин..

МоликаМк мое мислење за ова е да не се оптоваруваш премногу со минатото,не мисли толку многу на тоа што се случило,глеј да мислиш позитивно повеќе и да си ја издигнеш самодовербата. Побарај на дечкото не само што ќе те носи за рака пред сите,него ии да те фали,да ти покажува повеќе пажња и љубов..тогаш можеби ќе сватиш дека не се сите машки исти,дека нема такво нешто да се случи,едноставно зборувај со твојот дечко и се ќе се реши,и он ќе ти помогне да заборавиш на сите лоши мигови..Јас така имав последица од прошлата врска,но одкога му кажав на дечко ми тој максимално ми помогна да се издигнам како личност и да си ја зголемам самодовербата,да немам страв дека ќе ме остави сама и ми укажа на неговата љубов,дека не е како сите машки па ете стигнавме да идеме скоро 2 години :))
    Со среќа! :*

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Малку помош ве молам: Девојки,јас имам врска од една година.Сум немала никакви проблеми и нервози апсолутно ништо.Во последно време тој мн.работи дури и по 15 саати на ден.Јас после 4 немам никакви обврски и се нервирам што неможам да искочам и да го видам.Порано се гледавме на секој 2 ден,сега еве поминаа неколку недели а ние дали и еднаш во неделата ќе успееме да се видиме.Кога ќе му се јавам тој е нон стоп во гужви,работи или е преморен.Што да правам?Сакам да сум со него и да го видам но никако не се наоѓа време за тоа :(

20. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Мое мислење е дека треба да разговараш со дечкото за проблемот,да му кажеш дека сакаш да ти посвети повеќе вниамние, најди нешто со што ќе го привлечеш и да го натераш да копнее по тебе,изненади го со нешто..Доколку знаеш кај му е работното место,оди посети го ненајдено да го изненадиш,или можеш да го пречекаш дома и после напорен ден на работа да му пружиш една добра масажа :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.