И на нас попот ни ги даде и ги чуваме. А за прослава не знам дали ќе правиме, а ќе треба 2 прослави и брат му на мажот ми и они се венчаа минатата година. Многу народ ќе се собере и некако со кораната не ми се прави ништо. Можеби само ние најблиските ќе одбележеме.
Ајде девојки да почнеме од сега за Младенци.. Дали ќе правите?Дали е посно? Бидејќи не правевме големс свадба само домашните почнаа да се најавуваат тетки,стрини,вујни
Ако има некои пости пред тоа инаку нема зошто да е посно.Евентуално велигденски пости ако се незнам на кој датум е годинава Велигден.
A koj datum e mladenci? Nie prvo mislevme da sobereme lugje, ama def def. Ne. Rucek so moite i negovite. Nemozam finansiski, pobitno mi e da sobereme nekoj denar za eden odmor otkolku da gostam lugje.
Како планирате да славите младенци оваа година?? Дали во домашна атмосфера или во кафана?? Исто прашање бидејќи годинава иако ќе славиме младенци дополнително и ќе одиме на прослава кај блиски пријатели па би сакала да прашам што се носи за поклон??
Zdravo devojki, Nekoja ideja/predlog da mi dadete za poklon za mladenci. Imeno se raboti za poklon na osoba na koja i bev starosvatica Fala odnapred