Младоженецот и венчаницата

Discussion in 'Свадба' started by black-angel, Nov 5, 2013.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Ако него го прашувам, во минич да се мажам најдобро ќе биде, убави нозе сум имала срамота да ги кријам... Се што е долго за него не може да биде убаво, и буквално му е сеедно. Си имам јас една омилена венчаница во Жана, еднаш беше во излогот и на поминување му ја покажав. Неговата реакција беше - па што знам... :?:
    Знам дека воопшто нема да ми се радува во венчаницата за да го изненадувам на денот на свадбата, ама исто така и нема да го влечкам со мене кога ќе се купува/шие фустанот зошто апсолутно никакво корисно мислење (ни позитивно ни негативно) нема да има. Само може да го нервирам по дуќани. :D

Ако се прашувам јас, на фејсбук ќе си го постирам фустанот за да се пофалам. Ама мајка ми фустанот за матура ми го криеше 4 месеца за да не го покажам на некој, а не па венчаницата. Нема да ми даде на никој да го покажам. Така да он се спасил од малтретирања во врска со тоа. ;)

Veki4kaa likes this.
  2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Нормално дека не верувам во такви суевериа, несреќен брак ако ме виде пред свадбата во венчаницата.
    Меѓутоа тој ми е посебен момент, момент кога ќе те види во сосема друго издание од обично, мислам кога сме облекле бел широк фустан со вел ? :) Никогаш.
    Сакам да ме види кога ќе дојдат по мене, да биде изненадување.
    Знам јас како сум се чувствувала кога ќе видев братучетка или друга блиска личност кога се мажила и намерно не сум сакала да го видам фустанот пред тоа на неа. Ваква ми била секогаш фацата :o Преубава ми била, не можам да опишам. А камоли да те види саканиот кога изгледаш најубаво тогаш, како принцеза. :inlove: Обожавам такви изненадувања кога се работи за промена на изглед, облека итн и оп излегува пред тебе. Позитивни секако. :D

Veki4kaa likes this.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Не верувам во тоа , еве татко ми и мајка ми заедно ја купувале венчаницата па што им фали :D ама сепак со мајка ми и другарка ја купував а он не ја виде ниту кога ја зедов не му ја покажав :$ сакам дента да ме види, да се изненади :wasntme:

4. mila25ve

mila25ve Истакнат член

мажми не ми ја виде венчаницата не ради суеверие или нешто друго туку така се погоди јас одев сама на проба и сама си ја земав па немаше можност да ја види, но сигурна сум дека ако ја видеше претходно немаше да реагира како што изреагира на денот на свадбата кога ме виде во венчаницата со вел на глава дотерана облечена во бело само за него, го имаше најубавиот израз на лицето и солзи во неговите прекрасни очи од кои бликаше голема љубов, тој момент тој поглед тие насолзени прекрасни очи ќе ги паметам додека сум жива

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Јас кога ќе бидам невеста, не сакам да ме види во венчаница, ниту пак венчаницата да ја види. не заради тие суевериа, носело несреќа, и разни ствари - бла бла блааа... Сакам да ме види првпат на денот на свадбата и стварно да биде изненаден :inlove: :inlove: :inlove: Така е најубаво! :* :inlove: :inlove: Всушност не смее никој да ја види венчаницата освен мајками, за сите да биде изненадување :lol:

6. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Јас сама си го избрав и купив фустанот, секако со Амин од мајка ми и тетка ми, бидејќи ми значи нивното мислење. Е сеа да не бидам погрешно сфатена, ми значи мислењето и на идново мое маже, ама сепак сакам прв пат да ме види на денот на свадбата...Таква скоцкана, средена...
    Од негова страна не очекувам реакција како погоре на сликата (со солзи во очи), ама искрено се надевам дека ќе биде позитивно изненаден 8) Тоа по погледот се забележува...
    Во суеверија не верувам!!!

7. darcy

darcy Популарен член

Искрено, на пробање на венчаница се носи некој со критичко око, што ќе може да ги најде мааните, а не емотивец :) Мажите ретко кога се добри критичари, а уште помалку имаат желба да се замараат со детали, така што и најдобро е за нив да се остави да го видат "готовиот производ", како и што е редот :)
    А баш дека реакцијата како на сликата е вообичаена, многу тешко :D

8. Cka

Cka Форумски идол

Јас ке ја купам и секако ке ја види, оти заедно живееме. Може ке бидам баксуз, па во Америка нема да ми оди бракот.
    Дечко ми си паќа во несвесст од мене на дневна основа, оти секој ден имам по некоја нова глупост, а венчаницата ке му биде како - види нов фустан - а он - глеј да не го скинеш.

Страшно се американизиравме со филмовиве и почнавме филмови да живееме.

Valerin likes this.
  9. Nana19

Nana19 Популарен член

Јас не верував во овие суевериа.
    Пред некој ден илегов си пробував чисто да видам кој модел најмногу ми прилега пробав неколку и сите му ги покажав на вереникот.
    И двацата имаме исто мислење тоа ми се допаѓа бидејки знам дека таа што ке ја изберам сигорно ке му се допадне. Е сега кога ке ја земам таа што ја сакам можеби баш таа нема да ја види но знае од прилика што ке земам.
    ова се само глупости според мене, мислам ддека ова е увезено од амерички филмови но далеку сме ние од америка :lol:

10. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Истото би го сакала,иако има време за мене :rofl:

Veki4kaa likes this.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Јас би му дозволила да ја види, дури ако сака нека дојде со мене да бираме. Но проблемот е што тој не сака, вика нема шанси да ја видам пред свадба, сама ќе си ја бираш. :D Му викам добро ама ако одберам некоја што не ти прави ќеиф не се буни после, или кажувај со време кој стил ти се допаѓаат тебе па може ќе се поклопиме. :rofl: Среќа моја нема ништо против големите корпи, иако не сака ни ништо претерано, но тоа е мојот животен сон па, кој го прашува... Тој ме бира мене, не венчаницата. :rofl:

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Мојот најсакан никако несака да ја види дури ни на слика, рече ќе чекам сакам на денот да те видам во венчаницата, да се изненадам да подзинам. и така и ќе биде. се чека денот сега за да ме види прв пат во венчаница :inlove:

buba4e89 and cresa-jagoda like this.
  13. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Јас не би ја покажала, ќе ме види на денот на венчавката. Не заради суеверија и такви работи, едноставно сакам да биде изненадување. :D

cresa-jagoda and SummerGirl like this.
  14. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Мене фотосесијата ми беше неколку дена пред свадбата, па мм не мижи на сликите :rofl:

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

А што ако младоженецот ја види венчаницата пред свадбата? Демек тоа значи дека бракот ќе пропадне? :?:

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

епа така не научија шпанските серии јбг :angel:

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во ред е ако невестата сака венчаницата да биде изненадување на денот на свадбата. Ама тоа дека ако се види пред свадбата значи лош брак, за мене е претеризам. Застарена традиција.

cresa-jagoda, mariz and Sesil like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Јас шиев венчаница и одев секој пат со мм на проба, па дури и последниот пат кога беше готова... :)

19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не е застарена традиција, наметнато е од филмовите, никогаш не е било традиција кај нас момчето да ја нема видено венчаницата. Дури во некои краеви кај нас, дента пред свадба се прави погача па од кај момчето со се погача и ја носат венчаницата на невестата да ја облече. Па од кај невестата му враќаат погача и одело. Месачките на погачата од двете страни ја облекуваат венчаницата, таа треба да е 3та што ја облекува. Не е традиција наша во никој случај. Туку уште на времето Касандра се криеше од Луи Давид :rofl:

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас ја купив заедно со мм. Поточно, носев свечен фустан. И ништо не ми фали.

cresa-jagoda and mariz like this.