Млеко и млечни производи

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Lady-PinkHeart, 10 март 2011.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    ^Мене тоа не ми е природно, којзнае што му ставаат за да трае, па уште и витамини :^) Јас не би пиела т.е. не пијам :) Ги испорасипаа млекава |(

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Млеко и млечни производи употребувам секој ден.
    Доколку сте во можност, купувајте си свежо млеко (што би рекол оној од клипот со Андријана Алачки-"директно од кравје").
    Никое преработено млеко не може да го замени природното, тоа со витамините е маркетингшки трик, особено сега дека се отвори нова млекара(стара но во ново руво, Суиташ поранешна сведмилк)
    Се обидувам да внесувам свежо варено млеко, домашно сирење и урда, домашно поткиселено млеко.
    Само немам можност за домашно правен кашкавал, го купувам а и јогурт понекогаш купувам кога сум надвор од дома.
    Кога пијам млеко од тетрапак (сега скоро никогаш не пијам такво) се чувствувам како да пијам вода, што не е далеку од вистината. А купените јогурти не значи дека ако се погусти се поквалитетни, само имаат повеќе млеко во прав.
    Ако поткиселувате дома млеко, да знаете дека чистото млеко секогаш одвојува вода, за разлика од она во кое додаваат прашок и вода.
    Ништо не може да го замени чистото свежо млеко !

На Sweetheart87, karenin и kravce им се допаѓа ова.
  3. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Млеко не пијам за жал а сирење,кашкавал и кисело млеко јадам :D аа и јогурт многу сакам :)

4. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Млекото и јогуртот ми се скоро секојдневна употреба во исхраната.Го пијам јогуртот Balans,и стварно е многу добар.Исто така обожувам и сирење и кашкавал.

5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Млеко со какао секој ден пијам. Многу ми е убаво.
    И јогуртот исто така. Кислео млеко понекогаш, сирење и кашкавал ретко.. :)

6. tofi

tofi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    Сирење сакам да јадам скоро со се.Многу сакам и јогурт :)

7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Денот не ми поминува без јогурт,млеко,сирење.... :)

8. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    Па млеко пијам само ако во него има нешто како nesquik-поинаку :puke: . Од сите млечни производи обожавам сирење. ;)

9. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    еден ден неможам да замислам без млечни производи а највеке сакам фета сирење,јадам и кашкавал,павлака,зденка,кремсир,пијам јогурт и чоколадно млеко а само млеко не :x

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    8.898
    Секој ден користам млеко и млечни производи. Најмногу обожавам сирење- кравјо, овчо, мешано ма какво и да е со се можам да го јадам. Исто така многу пијам и јогурт, млеко, сакам и зденки, урда само кашкавал јадам ептен ретко.

11. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Конзумирам млачни производи и мелеко, само јогурт Не

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Со оглед на тоа што воопшто не преферирам месо и месни производи, јас буквално обожавам млеко и сите млечни производи пропратно. Благо млеко, јогурт, кашкавал, сирење, млечен намаз, кајмак, павлака, урда.. Ма тоа да има, нема ни да се сетам на нешто друго да јадам.

Инаку морам да кажам, абе некако ептен го расипале Битолското млеко, ова стандард што е со 3,2 % масленост. Колку ми беше убаво, во љубов бев со него и нонстоп си го пиев директно од тетрепак онака ладно, незасладено. Имаше некој убав шмек, убав мирис, поразличен од сите други тетрепак млека. Сега еве баш пијам моментално и голема разлика приметувам, како да пијам од тие млеката со помала масленост, или они поефтините за варење. што не се трајно млеко. Го нема тој вкус како порано, ете после аферава со безбедноста на увозното млеко, која според мене беше само заблуда и нечија игра за поголем профит и победа на конкурентот сега им се зголеми продажбата и го расипале.

Кажете ми некое друго убаво млеко да го сменам Би милк, онака за пиење ладно без шекер да има убав вкус.

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Карина пробај го Мегле, јас го пијам уште од дете и секогаш му останал истиот вкус. Инаку се согласувам дека битолското го распиаа, ко по водесто е :puke:

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Битолско млеко навистина е малку почудно за разлика од порано, ама зависи и кое млеко го пиете со која масленост. Тоа што е 2.8 не е толку лошо, а оние обезмастените 1,5 или 0.8 масленост колку и да беа нормално дека ќе се вода, тоа не е млеко, јас сум сигурна се поише дека со вода ги мешаат затоа се толку течни и одваратни.

Мегле и мене ми се допѓа, ама кога видов дека го произведуваат во Босна, се замислив малку дали да го купувам или не. Мене чоколадното на мегле ми е убедливо најубаво од сите.

15. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Се согласувам со вас ама за јогуртот на Битолска млекара, бидејќи млеко не пијам. Станал катастрофа. Кисел е и густ како да јадеш кисело млеко. :lol: Абе порано се давев во јогурт, а сега неможам да го смислам.

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Порано Би милк имаа топ производи, ама како што кажав сите кон нив се свртеа кога почнаа овие аферите за увозното млеко од соседните земји ( што јас лично сметам дека не е до толку страшно како што се прикажа).

Дефинитивно раскинувам со Би милк, се живо расипале и млеко и јогурт. Мислат ли дека на стара слава ќе продаваат, па не сме ние будали. |(

Фала Мимс, се препуштам на Мегле :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.710
    И јас се согласувам за јогуртот на Битолска млекара. Катастрофа е. Порано го пиев, а сега го пијам јогуртот Лајт, на млекара Здравје Радово.

18. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Битолската млекара имаше најубави производи но ги расипаа......се препуштив на мегле и сега за сега сум презадоволна...

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Уште сум верна на Битолска млекара :D

20. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Скоро секојдневно конзумирам млечни производи.Млекото ми е на прво место.Не сум голем обожавател на јогуртот и киселото млеко.Сакам овошен јогурт.Сирењето и кашкавалот ми се нешто најомилено,поготово сирењето. :)