Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Млеко и млечни производи

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Lady-PinkHeart, 10 март 2011.

1. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Јадам се од млечни производи, освен кашкавал. Единствено во тостови го конзумирам. :)

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.038
    Е значи нема нешто повеќе што сакам од млечни производи , добро де освен благото :P :D
    Јогурт обавезно секој ден пијам, сирење исто така, зденки обожавам, кашкавалот го сакам така во сендвич, тост али не сум ептен голем обожавател подобро ми е сиренцето :wasntme: кремсир исто сакам, благо млеко ретко пијам не го сакам баш, може само ако е чоколадно :$
    Јогурт пијам Баланс најчесто а понекогаш и некој друг, ама само од Битолска млекара ми се убави, другите не ги сакам :worried: Сирење купуваме со години на Здравје Радово и највкусно ми е, а богами и со акциите што ги има ептен е ефтино :!:

3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Млеко пијам секојдневно, најчесто наутро, топло со Несквик... Тој “ритуал“ ми остана од дете кога секое утро пред училиште мама или тато ми топлеа млекце :) Не можам да си го замислам денот без барем една чаша млеко, обично купувам полномасно Алпско млеко.
    Љубител сум и на млечните производи, најмногу кашкавалче и зденки, за сирење сум пребирлива, тешко кое ми се погодува, многу сакам јогурт, па и кисело млеко, и павлака, путер... :)

4. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Јадам многу млечни прозводи, млеко,кашкавал,сирење,зденка,јогурт,кисело млеко,павлаки, намази... Само имам една мана неможам млекото да го пијам без ништо, од мала сум навикната и си го пијам со несквик, така без ништо бело не ми е некако убаво. :)

5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Најдобро

Прикачени фајлови:

6. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас сум зависна од млеко :D

7. cute-32

cute-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    346
    Неможам да си го замислам денот а да не се напијам млеко..А инаку јадам и млечни производи но само од крава :rofl: млечни производи од овца и коза не можам :D

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Имам спомнато во темава мислам, пијам јогурт, најчесто си земам Битолски јогурт, ми се допаѓа, арно ама земав еден друг од млекара Тетово, шарпланински и јогуртов, некој чуден вкус има, мирис како на лепак.Имав и претходно земено од тој и нормален беше, ама сега последно што земав, ме зачуди, се прашувам дали воопшто се проверуваат сите производи кај нас.Битолскиот ми е најубав, најдобар и тој ќе си го купувам и понатака.Само ете не знам што ми текна тој другиот да го земам, а и датата не му беше помината на тој јогурт, си мислам белким нема туку така да пуштат ваков производ во продажба.Стандрард си проверувам дата, нема шанси да не ја проверам.Почнувам да се сомневам и во дативе, мислам, може една дата да стават, а производот да е којзнае од кога, работава.Барем ако не друго, нема да го купувам понатака тој јогурт, Тетовски.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    На мене Битолскиот јогурт ич не ми е вкусен. И на мене ми се случи истото со Тетовскиот јогурт. Го имам купувано повеќе пати, ама последните два пати беше катастрофа. Имаше чуден вкус, баш како на лепак. Оттогаш не сум купила таков јогурт. Сега го купувам новиот јогурт на Здравје Радово со 1.5% масленост. Многу ми е вкусен. Го имам купувано и јогуртот Лајт (на Здравје Радово). И тој е вкусен, ама веќе го нема по продавнициве. Другите јогурти не ми се вкусни.

10. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Се што е од млечни пρоизводи јас ОБОЖАВАМ и благо и солено поготово сеκаκви видови сиρења и κашκавали ма ја тоа не пρебиρам, не можам да замислам да седнам на маса без млечен пρоизвод, на едно седнување мавнувам по половина паκовање сиρење или κашκавал. Доρучеκ можам неκаκо но неможам да замислам да вечеρам и да си легнам без да се напијам јогуρт или млаκо млеκце. Млеκото си го пијам и без ништо и паκ ми е вκусно :)

11. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Обично јадам се од млечни призводи :))

12. Rawr

Rawr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    38
    Млеко пиам во големи количини т.е можам да испијам две тетрапак млека во една ден сама.Значи го пијам исто како вода :lol:
    Инаку јадам многу сирење само да ми е погодено не јадам секакво сирење,а кашкавал само посен.По јогуртот не сум многу ако испијам една чашка при крајот ми се гади од него,зденки ич не јадам не ми се убави.Павлака си јадам со смоки или таратор.А путер јадам најчесто за појадок и убав ми е. :D

13. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    808
    Млечните приозводи се основата на нашата исхрана :D
    Месо дома не мора да има,ама јогурт ми сирење не смее да се случи да снема :)

14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    13.515
    Јогурт дома пиеме како луди и секогаш имам се од млечни производи, неможеме да си го замилиме животот без нив.

15. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Мразам млеко и сирење.:puke:
    Јогурт многу сакам, зденки, урда, кашкавал исто.

16. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    И јас исто само и млеко јас сакам

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.716
    Млеко не пијам 17 години и немам потреба од него.Кашкавал и сирење доагат во предвид од време на време со тестенини,тост или за мезе.Но не мн често.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Млеко пијам само со нескафе. А чисто да го пијам, нема шанси.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.497
    Допаѓања:
    201.447
    Имам пишано одамна во темава, пак ќе пишам. Претходно сум пиела и до литар млеко, ама откако го исфрлив, поубаво ми е. Јогурт пијам, порано секој ден, сега преку еден ден. Ама сирење, изварка и павлака ми се секојдневие, и путерот ќе го ставам тука како млечен производ. Домашните намази со зачини исто се нешто без кое денот не ни поминува. Не можам целосно да ги исфрлам, пробав, ама не можам од сирење да се откажам.

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Ова млечно царство ми е неизоставен дел од мојата трпеза , значи не ми поминува денот без сирење , млеко , јогурт никако ... од малечка сум многу по млечните производи.