Млеко не пијам ниакако, уште од мала, се грозам од него , инаку пијам само јогурт, јадам сирење така понекогаш, исто и кашкавал. Тоа.
Пијам млеко, само чоколадно, обично млеко не пијам (без ништо со или во него). Јогурт ми е омилено нешто, овошен јогур исто така. Сирење јадам само кога јадам и шпагети. Кашкавал највеќе сакам, посебно стопен во пица, тост, пица лепчиња итн. Павлака само во сендвичи. Зденка само порано јадев, сега не ми е убава. Урда и кајмак
Јас не сум некој љубител на млечни производи ... Но сестра ми денот не го поминува без 2 чаши топло млекце
Ох, обожавам млечни производи. Секој ден си консумирам сирење, млеко, јогурт. Без тоа не живеам. Особено без сирење.
Млеко и млечни производи ммммммммммм јадам и пијам СЕ кашкавал само не обожавам го јадам само топен (во тост, пица..)
Сакам да пијам млеко особено со "Kras" Млечни производи....?!? Па скоро сите: сирење,кашкавал,јогурт,кисело млеко и што уште не,,,
Млекото и млечните производи секогаш се застапени во мојата исхрана. Ги обожавам. Млеко отсекогаш пијам, го сакам секакво - и топло и ладно, и со какао/несквик и без, и чоколадно. Од другите производи се јадам и пијам. Јогуртот ми е омилен, и обичен и овошен. Без сирење не седнувам да јадам што се вели. Многу сакам и кашкавал, зденки, павлака (особено во француска салата и како додадок на шпагети со мелено месо), изварка (ја јадам и така, само со сол и малку масло, и во разни комбинации - салати, пржена со јајца, во печива/кифли итн).
1.идеал шипка-сиренцеее 2.цацко -густ јогурт 3.идеал шипкааа-павлаче ....Mлеко за жал неупотребувам,од причини шо имам тахикардии,а иначе OБOЖABAM..
1.идеал шипка-сиренцеее 2.цацко -густ јогурт 3.идеал шипкааа-павлаче .... Mлеко за жал неупотребувам,од причини шо имам тахикардии,а иначе OБOЖABAM..
Кашкавал не јадам никаков освен во тостови. Сирење на Идеал Шипка, Павлака на кри кри, Јогурт битолски најубав
Кашкавал-Едемаер или Битолски мешан Сирење-моите купуваат од Берово овчо,прсти да излижеш Зденка-секаква може,не одбивам Млеко-Алпско Јогурт-Битолски АБЦ крем сир Ма нема нешто што не обожавам од млечни производи
За жал алергична сум на млеко и м лечни производи. Ми пречи кога јадам премногу секој ден обилно.Инаку ако е по малку и умерено конзумирање во ред е. Омилени ми се биеното сирење и кашкавалот.
-Млеко - Алпско -Кашкавал - Ајдамер -Јогурт - Тетовски или битолски -Биено сирење -Сирење од идеал шипка -АБЦ (Крем сир) -Зденка (не ја јадам често,ама ја јадам секаква...) -Павлака Идеал Шипка Ги конзумирам скоро со секое јадење и обожавам млечни прозводи.