Јас млеко многу пијам а посебно јогурт. Незнам ни самата колку јогурт имам испиено до сега. Секогаш во раката имам чаша со јогурт и со се го пијам, со манџи, со тестенини тотално со се. Од другите млечни проиводи јадам сирење, кашкавал, зденка, намаз, се што е млечно го јадам.
Млеко од животни не пијам, само од соја, ориз, сусам итн... инаку јадам сирење и кашкавал и понекогаш јогурт, ама гледам што поретко оти не сум многу по млечните производи, а и знам дека воопшто не се здрави така да гледам што помалку да јадам...
јас најмногу пијам Јогуртот бидеќи е хранлив и здрав напиток, кој освен со калциум е богат и со калиум, фосфор, витамини Б2, Б5, Б15, витамин Д, цинк, белковини, јод и др
Млеко пијам секој ден, наутро и навечер. Сирење обожавам, без него денот не го замислувам. Јадам секакви млечни производи освен урда
Денот не ми поминува без Шланг јогурт, барем една чаша. Знам дека го испофалев јогуртов, ама пооубав немам пробано. Танок, вкусен, а не оние дебелите, па да мораш вода да им ставаш. Овај идеален
Во право си најубав јогурт е овој. Јас секоја вечер го пијам во комбинација со краставица Спојлер Инаку девојчево на амбалажава што е, ми е комшика
Јас сум голем обожавател на млекото. Можам да испијам и 2 л. И сиренце си сакам, ама јогут на ,,голо`` никако не можам да пијам.
Пресно млеко не можам да поднесам ми мириса некако од млечни производи во сирење се давам павлака јадам исто така а кашкавал како кога повеќе во јадење вака не.
Обожавааам млеко и млечни производи. Млекото го пијам секој ден, а од млечни производи сирењето го сакам..
Како тоа не се здрави а јас незнам? Па јас се давам во млечни производи... Што млеко, јогурт, кисело млеко, кашкавал, сирење, урда... Па само тоа си јадам и здрава права сум, не сум се разболела од којзнае кога, дебела не сум и не чувствувам тежнина, мачнина како од фаст фуд. Стварно не ми е јасно што има тука нездраво Па и да има ќе продолжам да ги обожавам
Млеко не пијам, туку дојдов друго да прашам Имаме ли наш јогурт со помала млечна маст од 1%? Морам да ја откажам љубовта кон Дукат, а од нашиве млекари никаде не можам да најдам таков јогурт
Има таков јогурт. Јогуртот е Лајт, на Здравје Радово. Во зелен тетрапак е. Јас не пијам млеко. Само јогурт пијам. Од млечни производи јадам сирење, кашкавал, павлака, млечен намаз, крем сир, кајмак и урда.
Девојки, ме интересира дали во производите како млекото со десет витамини од „Бимилк“, витамините кои се во неговиот состав се навистина позитивни витамини или се некако делумно вештачки обработени? Дали овие витамини вметнати во млекото исто делуваат на организмот како и витаминските апчиња? Инаку обожавам јогурт, кашкавал, зденки...