Ќе си однесеш примерок во лабараторија. А мене ако ме прашуваш лично јас секој пат кога би молзела би носела. нека не те лаже никој дека со добро варење може да се уништи секоја бактерија и болест. Јас лично не би дала. имав купишта козјо млеко дома се испофрлив а сирењето си го носев на испитување. Да не те вадам од ум само колку да си претпазлива мојот фати салмонела од домашни јајца.
Toa sto vi se slucilo na vas ne daj Boze nikomu da se sluci i znam zatoa sega si pretpazliva. Ama toa sto go kazuvas ednostavno ne e izvodlivo i e epten paranoicno. Kako moze od sekoe molzenje da nosi primerok vo laboratorija? Isto i so jajcata, ne mozes sekoe jajce da go ispitas, a ako gledame od toj aspekt nitu kupeckite jajca ne se 100% sigurni, prakaat na analiza da, ama ilijadnici kokoski ima po farmite, ne moze od sekoja kokoska da pratat. Pa celi sela se hranat so domasno mleko i mlecni proizvodi, domasni jajca, sto e blagodet koj treba da se iskoristi dokolu se ima sansa, a ne pri nesto prirodno, da kupuvame vestacka hrana.
Јас не сум поборник за вештачка храна. дадов совет. Кој како сака нека прави. Мене апсолутно ми е сеедно
Не реков дека си поборник на вештачка храна, туку дека моментално ова ти е осетлива тема и презаштитнички постапуваш, ама кога реално ќе ги согледаме работите ништо нема 100% сигурно дури и она што е индустриски произведено може да е заразно.
презаштитнички!? мислам дека тоа не е баш така со оглед дека треба да е 6 месеци изолиран по препорака на доктори. најубаво е човек кога не е целосно запознаен со последиците.
Не те критикувам мајка, нормално е после се што поминавте, така да постапуваш, како што реков - презаштитнички, ама кога и да е мора да помине тој период и да се опуштиш. И за второто дете утре сигурно нема да трчаш и се да носиш на анализа, нели?
грешиш. пак ќе кажам. немам време да објаснувам на широко ако сакаш ѕирни што се случува после салмонела. За откако ќе се залечи зборам. Зошто не можам да објаснувам е зошто одам да однесам трето копро од три последователни и утре сме на контрола Пак. Секој месец два пати. 6 месеци така . Потоа уште 6 еднаш месечно. И не на примарна туку на терцијална одиме . Ќе да не е презаштитнички туку сакам да ви воочам зошто подобро да испитате него да се акате вака. И не е баш ретко. 10 деца лежеа со мојот од истото. А за испитување да. Јас носев редовно. Тогаш не ги однесов зашто само што излеговме од болница и немав време. И ете беља. не велам дека ме окривуваш само ти појаснувам зошто грешиш со тоа презаштитнички .
Не знам веќе. Растргната сум меѓу идеата дека домашното е со многу подобар квалитет а ми е достапно и дека е греота да не дадам и од друга страна дека купечкото колку и да е осиромашено сепак е посигурно. Истата мисла ми е и за водата купечка со бпа, морковот и спанаќот контаминиран со "штотијазнам".... Не знам заштитувајќи на што изложувам... Не знаев дека може во лабораторија туку така да однесам примерок. Фала ти. На секое купено шише сигурно нема да носам ама камо среќа да немам потреба да го правам тоа после лошо искуство
срцка вака е најубаво. Јас тебе да ти објаснам пократок пат да не мора секое шише да го испитуваш ама тоа ќе морам подоцна по лп. ок?
Кое кисело млеко го давате? За некој ден сме 7м па да си знам со време...и вие од колку го воведовте к.млеко?
Дали замрзнувате домашно млеко и колку време го чувате во фрижидер?? Познаници ми рекоа најмногу 2недели, а најдобро само недела ако веќе мрзнам, бидејќи ако стои повеќе ја губи хранливата вредност. Вистина е??
Нема гАјле. Јас на бебе жолчка на 7 дадов и си крка Јас месецов ќе давам млечни и месо. Бебе вчера наполни 8.
Mnogu se nerviram koga pedijatrive menuvaat stav od mesec na mesec od godina na godina. Ne znam sto da ti kazam, znam kaj Dragana ste i vie, ako taka vi rekla vodete, lani potencirase pred 8+ da ne davam mlecni i da pocnam samo so kiselo i nesolena urda i sirenje. Jogurtot za ponataka da go ostavam. pavlakata ne ja ni odobruvase za davanje godinava moze i za toa smenila stav.