Не Драгана, ја следам Станка од систина. Драгана не ми одговара затоа што за да закажам преглед месечен ми е научна фантастика посебно баш периодов кога воведуваме храна. Не може 2 месеци пауза да има до следен преглед затоа што нема термин или "не прегледувале" здрави деца тој месец.
Точно. Ама мое мислење е дека во 8 и 9 месеци некако пренатрупано е воведувањето на намирниците па жолчката на своја рака ја воведов порано а таква слобода си зедов бидејќи немаме семејна историја на алергии на јајце. Бебе ја обожава
Жолчка, месо и млечни производи ги воведов во 7+ сите. Жолчка 2 пати, млечните на почетокот по 1 или 2 пати и месо по 1 или 2 пати неделно. Само на почеток така беше. Сега млечно давам скоро секој ден, месо 3 пати и 2 пати жолчка.
Ете така бебе готвач. Ако слушам педијатри кај ми е крајот. На советувалиште едно матичната друго на приватно трето. Не, фала.
Јас немам која да одберам за релевантна матичната и приватната различно кажуваат а двете работеа на детско одд во болницата. Таа на советувалиште кажува нешто измеѓу нив две. Вака се водам бар по нешто кое верувам дека не е грешно
Bese na seminar prvo, pa na odmor lanski, jas zakazav za sredina na juli uste pred mesec ipol :/ bas naucna fantastika. Do dusa sega e veke golem pa ne go ni nosam cesto samo pred da odime na odmor sakav da se konsultiram so nea sto da ponesam ama cekanjevo e premmogu..
Мене ми рекоа во јули здрави деца нема да прегледува, ама изгледа ме лажеле. Затоа докторката во систина ми е супер. Кажува и на одмор кога оди, кога се враќа и може човек да планира. 2000 денари давам, да, ама не можам да се живцирам со другиве. И на крај, сепак работи во болница, па малку подруго искуство има.
Алал да ви е тука ништо педијатар не ми кажа освен почни од 5м и со зеленчук па кога напнав ми рече прво дај пашканат. Табела кога побарав ми рече немаме. Сватив дека џабе ке прашувам сега се водам по тоа што го читам овде некоја средина си наоѓам. Другата недела сме на преглед па ке прашувам пак, а дали ке добијам некој одговор ке видиме.
Е па мене мајскиот преглед ми го преместија во јуни заради некаков семинар. Па следно во август на средина ми закажаа. Нормално е!? За мене не. Посебно кога воведувам продукти. Затоа се водам по докторката од Систина. Ми има конзистентност. Нит молам некој, нит се нервирам. @anastasijaki и тебе те излажале