Haha aj da bese napisan od pedijatri da, ama od nekoi si laici koi si se samoproglasuvaat za neznam sto nema sansi. Mene ne mi e jasno kako moze da si dozvoli nekoj sledi takvi preporaki i toa za ishrana na bebe a ne pedijatar koj ucel cela decenija za toa. Mislim just saying ne deka mi e gajle
Ние бевме последно на 30.05 и не закажавме рековме да се слушнеме дека семинар па одмот и следеше.Вчера мм се јави и ни закажа за петок 29.06
Ама за следно ќе си закажам уште утре за точно 1м следна контрола како до сега што правиме. На трудничко е Др.Кристина и сега сите пациенти ср на Др.Драгана...Имаше еден млад педијатар но дали си заминал незнам но кажала дека била во страшна гужва.
Тоа најверојатно се ослободил некој термин, две години скоро кај неа никогаш немале закажано толку бргу, поготово сега кога се гужви и не беше на работа.
Првиот пат да, си бирав сама кога, тогаш кога прв пат појдовме да ја пишеме за матична, ама после..поготово откако стана популарна по групине на фб, секој втор неа ја предложува, ептен гужви биднаа
Јас никогаш не слушав педијатар за совет за храна. Ја имам и бебе готвач, но ни од таму со се не се согласувам. Си следев дете, и скоро се и давам. 9 месеци е и се јаде. Од храната што гледав дека и прави грчеви ја пролонгирав. Млечниве на 8 ги воведов сите.
Site davate ABC junior, kade go kupuvate, jas pazaram vo Jumbo Vero I tamu nema nikogas. Toa mi e maloto tamu blizu ziveam. Sve clasic im davam.
Само една информација да споделам за сите што давате крем сир АБЦ или други,јас од неодамна го откирв крем сирењето на Млеко од нашата фарма ,ги има на фб ,многу е убаво природно,од нив си порачувам и кисело млеко,јогурт,млеко носат до дома.Да не звучи како реклама,ама стварно се како дома правени и ако не се изедат за брзо се расипуваат.
Дали во ист период може детето да цица, пие млеко кравјо тетрапак и адаптирано? Можеби е глупаво прашањево ама некогаш само цица, некогаш сака тетрапак некогаш не па сакав да пробам и адаптирано. Јас се помалку млеко имам. На пример денеска да пие тетрапак а утре адаптирано?
Пробај со ад ама биди спремна дека може не ќе го сака. Ко шо те сфатив (ако сфатив убаво) сакаш прво да даваш да цица, па ако не сака да дадеш тетрапак , па ако не сака ад? Не мислам дека би било проблем
Па така некако. Дека некои денови сака тетрапак некои не па да пробам и АД да дадам. До сега 3 кутии АД фрливме ама ќе пробам по 4ти пат поголемо си велам може ќе сака сега.