Моево не пие млеко, уствари и ад ми одбиваше откако пројаде каши. Едно време јадеше к млеко така со лажица од фрижидер после не го сакаше па сега пак јаде ама само у палента или така со нешто намацано Од овошниве се презасити мислам па не му се баш најпогодени периодов Млеко ставам само у бисквити чат пат кога јаде, а се си мислам да почнам да давам бадемово или оризово да сменам за у бизквити и оние кашите не дека јаде не знам колку и не е често ама сепак промена Чоколадно млеко му дадов да проба и не го сака Кашкавал во храна јаде У глобала е периоди и периоди Јогурт да пие не сака освен вода не пие ништо друго
@vitamina баш пробај бадемово. Моево го засака. Ад само со бисквити или ноќна каша. Ма нејќе да смисли !
Ќе пазарам деновиве и ќе купам бадемово, баш се сетив на млекото кога видов у фи кај тебе.. Јас ад искрено запрев да купувам одамна, купував и фрлав пола година по кутии и кутии џабе.. само за бисквити чат пат не ни купувам Он не го сака Не сака никакво млеко да пие само со бисквити и у каша сака А бев решена дека ако пие ад ќе давам до колку години он сака ама ете не сака Од 7 ми месец престана со молење пиеше чат пат и на крај го откажа почнав да фрлам полни флаши..
Моиве се две годинки и чисто кравјо млеко пијат три пати дневно по 250 мл. Го обожаваат. Исто млеко им давам и со бисквити и со чоко/ванилино(а реков не им давам тоа ама убаво им е го сакаат) Јогурт и павлака женскава поише сака, а овошни јогурти двајцата јадат.
Мислам дека нема ама има со понизок процент па јас го ставав во вода 1 час пред да го давам. Се секавам баш абц крем сир купував тогаш и во групата на фб така ми кажаа. За разлика од сега мојот е мераклија по сирење ама не јаде често на пример еднаш неделно ќе има на маса и ќе касне неколку парчиња не отсолено односно такво какво што е. Гледам го сака убаво му е го јаде..
Мајки што мислење имате за Козјото тетрапак млеко? Го мислам ова некое време, дека малава не ми е баш пијач на млеко, односно со сила го пие адаптираното, па си викам да не го сака повеќе тоа, ако е во ред тоа да го пие после 1год... Долго време не купувам и користам ни за нас млеко кравјо тетрапак. Козјо користам во се што правам или оризово...