Го пробав, не го сака ни тоа баш, дали не ги сака дека благи се... незнам А ако преминам на обично, ке пробам без ништо или ке ставам во него мед, маџун малку. Па не на тетрапак баш, ако најдам и домашно би земала. Моментално зимам за нас од Грчкото, Олимпус, такво и сиренце користам, мене океј ми е, не ми мириса..
Аха, јас сакав за мојот да земам кога има периоди кога одбива ама значи имаш веќе пробано. А со останатите готови навистина немам искуство. Ама знам многу деца кои после годинка продолжија со козјо. Нели по ново велат поарно е од кравјото. Јас би пробала. Ако прифати супер, ако не здравје. Не е задолжително да се пие млеко.
Козјото Холи исто има специфичен вкус, нели секое ад го има тој вкус, најверојатно поради витамините што знам. Ај ке видам што ке ми рече и матичната, уште некој совет од тука ке добијам, па ке размислам.
Majki me interesira da mi kazete dali imate davano kozjo mleko na vasite najmili I od koja vozrast Slusam bilo mnogu zdravo
јас не сум давала козјо. Според педијатарот, колку помало животно толку помаслено и потешко да се свари млекото, затоа покасно со тешки млека.
Здраво мајки. Сакам на бебето да му воведам кисело млеко (8 месеци е) ве молам за ваше мислење/искуство. Дали козјо или кравјо кисело млеко е подобра опција?
денеска правиме 8 месеци сакам да почнеме со јогурт, кисело млеко и сиренце ама прашањето ми е од кои, читам на битолско не?
Алпско, ако не сакаш македонско да е. Јас му давам и грчки јогурт. Сирење само несолено, или урда евентуално. И моцарела не е солено.
Грчки јогурт заради ниската масленост или од друга причина? Значи од 8ми месец се воведуваат млечни така?
Онака му давам грчки јогурт, имам прочитано на форумов, нешто како алтернатива за павлака. Да смени, млечен производ. Повкусен е од кисело млеко, му ставам во палента, тарана, јуфки, а и вака го јаде со лажиче. 10% масленост земам. Инаку не се сеќавам точно кога му дадов прв пат млечен производ, можно е и од 7 урда да почнав, ама нема врска, иб8 е ок според мене. Промена е во исхраната кога ќе почнеш да ги даваш млечните производи, повеќе комбинации можеш да правиш. Сега едвај чекам уште белка да му дадам зошто ми се здосади од едно те исто веќе
Мене бебе кисело млеко и урда не сака пробав од кораб трница и бучен к. Дали може павлака да дадам? совет бебе 7 и пол месеци
Bebe se pravi crvenilo kako egzema nalik, okolu usteto od se sto e mlecno. Dosega sum dala jogurt, grcki jogurt, pavlaka, kiselo mleko, no ista reakcija. Sto bi mozelo da davam a da ne mi reagira taka, ili dokolku nekoja ste imale takvo iskustv, dali dq pocekam do opredelen period pa da probam pak