Млеко и млечни производи

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Nov 23, 2011.

1. menelele

menelele Популарен член

Za brojkata na mlekoto i mm slusnal pred mesec i mi rece deka brojkata znaci kolku pati e preraboteno. Jas kupuvam samo bitolsko i naidov na broj 8 mi bese gad da go pijam:puke: i sega koga kupuvame ko cuknati nekoi samo gledame odozdola. Inaku ne veruvam deka moze mlekoto da se razlikuva neznam. Ama pak se vrakam na muabetot od pogore se e taka se e isto vo site mlekari fabriki pekari- moja deviza od se po malku i gospod da ne cuva

mariz and PUPICA like this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Jas preeska od edna trafika sok kupuvam Bi :D i kako sto mi go podava prodavackata gledam broj 4 dole hahaha si vikam aj glupo e sega da i recam daj mi so broj eden dole hahah zar i sokovite taka gi prerabotuvaat... A broj 8 :o aman bre... Posle 8 mlekoto sirenje stanuva :rofl:

menelele likes this.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

За ова зо бρојκиве,што знам,може е вистина. Ние дома κоρистиме Моја κρавица и нема бρојκи на амбалажата.
    А свеκи во фρижидеρ чува Битолсκо и има 4κа :)

4. leona83

leona83 Популарен член

Дали е за млекото бројката или за амбалажата колку пати е рециклирана?

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Јас мислам деκа нема вρсκа со млеκото,еве две има Битолсκи со ист датум на пρоизводство и ρоκ на тρаење а ρазлична бρојκа. По мое,за амбалажата е таа бρојκа.

6. bambusce

bambusce Истакнат член

I na moeto taka mu se pojavuvase crvenilo okolu ustata od mlecnite proivodi ili nesto sto ima mleko.Moj sovet probaj poveke proizvoditeli i na odredeno vreme.Na moeto sega poretko mu izleguva crvenilo a pravevme alergotestovi izleze deka ne e alergicno na mleko.Nie sega koristime kiselo mleko na Sutas i nema problem.

NelaNutella likes this.
  7. menelele

menelele Популарен член

Majki ne mozam da stavam slika od bitolsko mleko od ozdola ako imate primeteno ima edno brojce crveno i edna brojka vtisnata na ambalazata. Dali znaete koja od niv sto oznacuva, za da pazam koga ke kupuvam?

8. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

menelele не знам баш на што мислиш ама ако е еден број од 1,2,3,4,или 5 се работи за број кој кажува колку пати е преработено(има законски дозволен број на преработка) прогуглај

menelele and joy1 like this.
  9. NelaNutella

NelaNutella Нов член

A na koja vozrast ste?Probav Balans i Ideal sipka i ni se pojavija istite simptomi-crvenilo okolu ustata,a eve denes probvme i domasno potkvaseno so ( domasno kravjo mleko) i pak istata reakcija...i sega ostanuva dodeka da napravime alergo test da i davam orizovo mleko..sto da se pravi :(

10. bambusce

bambusce Истакнат член

Ние сме 13 месеци ама реакцијата беше уште со самото воведување на млечните производи а сега веке црвенилото е понезабележително и поретко се појавува.Ќе видиш дека со тек на време ќе се намали.После некое време пробај пак.

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

На помалиот син му давам млеко преку храна. Му го давам со бисквити или со детската храна Лино. Нема никаква реакција, што е добро. Знам за деца што се алергични на кравјо млеко. Најчесто купувам млеко Здравје. Од другите млечни производи син ми се сака да јаде. Не пребира.

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Во контекст на муабетов ме потсетивте да ви споделам дека во Битола има нова млекара, кашкавалот им е врв, како оној на времето што го јадевме и несолен плус. Имале и изварка, утре ќе купувам. Изварка скроз несолена, а кашкавалот има малку сол, но на вкус не се осеќа воопшто.Сега почнаа со пласирање на тврди производи, па ги има само во бт, но ќе се прошират низ цела Македонија. Засега само кравји, а за неколку месеци ќе изваделе и козји продукти. Досега за нас земавме на здравје радово, мене лично највкусен, но за деца овој е поубав, со поприроден вкус. Не рекламирам:tmi:
    Еве состав 20171002_100515.jpg

Last edited by a moderator: Oct 4, 2017
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@BirMelek која е млекарава? Јас земам Бучен Козјак производи од Веро кога имаат, а ако нема Здравје Радово. Ќе пробаме наредно од оваа, макар што не ми се купува битолско ништо поради Рек. :(

LiliBoz likes this.
  14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ти како свекрва ми, таа избегнува српски производи уште поради војната :D Јас па дали по навика не знам, јогурт и млеко, како и кисело млеко земам исклучиво на бимилк. Во пекари кај што нема такви јогурти не земам никаков. И Скопје толку години пак само на бимилк земав. Не е патриотизам во прашање :!: А кашкавал и сирење од Здравје радово. Инаку млекарата се вика Вемилк и засега во канди маркет имам видено нивни производи. Биеното сирење вчера го пробавме, пре пре преубо:)
    @kristina.k

kristina.k likes this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

бучен и здравје ти се најдобар избор за наш пазар.

kristina.k likes this.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

мене за здравје ми го кажаа спротивното дека работат во никакви услови и нехигиенски али дека стојат позади нив многу, башка и спонзори се насекаде и од тогаш веке не купувам ништо од нив, Бучен и Алпско од тогаш зимам само.

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

најзагадени услови имаат Лабрадор а највештачки се Бимилк.

Selest likes this.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

>Првиве не ги ни знам :D

LiliBoz likes this.
  19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Од каде ова информацииве.
    Знам по форуми само Бучен Козјак дека ги фалат и се непто ми личи на скриена платена реклама. Јас неколку пати купив Бучен Козјак и вкусот ич не ме бендиса. Здравје Радово се знае кој стои позади нив во моментов. Капкавали купувам од нив другото исто не го сакам баш баш.
    Купувам Битолско млеко и јогурт како најстандарден со квалитет. Другото се ми е сомнително. Јоугрт знам и тетовки да купам најтечен е бап како порано што беа јогуртите.

Lolipop23 likes this.
  20. kikin

kikin Популарен член

Кисело млеко давам битплско или алпско. Битолското ми е убаво. Од секогаш сум го конзумирала.
    Сега ако навлегуваме во тоа какви се условите во фабриките...далеку ќе стигниме.

BirMelek likes this.