Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни и фиксни оператори

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од peperutkaa, 20 јули 2010.

1. grozdenceee

grozdenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам...?

така ти вика затоа што немаш доволно кредит и претисни еден за да го потврдиш тоа па ке му пристигне порака на тој што го бараш тој да те побара :D

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.879
    Сакам да прашам...?

Може ли на One да се дознае кој врти со no number ? Како?

3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да прашам...?

Мислам дека ако отидеш во некои нивни продажни места и ако прашаш можат да ти дадат информација, ама не сум сигурна. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Сакам да прашам...?

Ако имаш некој во one можеби ќе дознаеш, иначе од лично искуство еден тон процедури има. Мене ми звонеше некој година дена и тоа после 12 навечер, чекаше само да кренам и исклучваше. Не можев да се наспијам ко шо треба. Ми кажааа дека треба да поднесам пријава во полиција и тие од таму да почнат постапка. Бидејќи сериозно беше кај мене го направив тоа и на крај не ми кажаа кој е бројот туку само му поставија забрана на тој број кон мојот. Искрено ми одговараше. Сакав само да престани да ме малтретира, кој и да е :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да прашам...?

Не можеш, единствено ако пријавиш во полиција. И мене пред едно месец дена ме реметеа, па се јавив на оператор и ми рекоа дека може да дознаам само ако пријавам. Ама после излезе дека бил еден другар и баталив. :)

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.879
    Сакам да прашам...?

Јас бидејќи сум пост -пејд можат да ми дознаат преку фирмата, но ова е за дечко ми при-пејд е и незнаеме како. Веќе 2 месеца му ѕвонат така, крева и 5 мин. му молчат. Секој ден по 3,4 пати. Јас се сомневам на бившата ,но тој вели дека не би и се исплатело да врти така, па кредит оди. Ама напорен е кој и да е.

7. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да прашам...?

Инаку и на мене ми звонат постојано со скриен број, секој ден, некогаш и по два пати. Кога ќе кренам никој не зборува, ништо не шушка, исто како да не сум ни кренала, значи ко никој и да не ми звонел и ако го оставам еден саат мислам дека така ќе седи. Еднаш го оставив телефонот така и после петнаесет минути уште стои уклучено, а никој не збори. Мене лично не ми смета толку многу, бидејќи често телефонот ми е исклучен или на silent така да не се замарам многу, ама некогаш знаат да бидат многу напорни. |(

8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.579
    Сакам да прашам...?

Вака имам број на Вип од март месец и нели викаат дека во мрежата на вип е бесплатно арно ама јас само во вип разговарав пред три дена проверив сметката ми бесе 757 ден и вцера проверувам и ми стига сметка од 2.500 ден за само два дена разлиак не е возможно .....сеа некој ми вика дека ми се истечени тие бесплатни 1000 минути како дури сега ми истекоа а бројот го користам од март месец? до сеа требаше одамна да ми отидат! а плус викаат дека секој месец со претплата се обновуваат исто толку бесплатни минути ...израчунав и ми испадна дека имам околу 5.000 бесплатни минути во вип мрежата...сеа незнам ш=то да праам ....мислите дека грешката е до нив ?

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да прашам...?

Нормално дека е до нив .... Или да не имате дома поврзано повеќе броеви ?
    Секој месец се обновуваат минутите ... Јави се прашај или оди до таму.
    На една другарка и згрешија ... Таа па за малку 4000 ке платеше. Ама грешка било.
    :)

Едит ... Можеби за месецов минутите си ги истрошила.
    А ако си зборела неконтролирано два дена како што си знаеме ние жените тогаш е можно.
    Види си на нет детална сметка.
    И се ке се реши :)

10. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.579
    Сакам да прашам...?

Како и да е ја у Тунгузија да вртев за два дена немаше 2.500 сметка да направам
    немаме поврзано броеви ....имам јас и бартми на сметка на мое име се двата

детална сметка не ми отвара незнам зашто

нормално си зборев како и до сега 5-10 мин преку сила

ми рекоа со фактурата коа ке стигне да идам да видам дали било до нив или не

арно ама како е и доказам на мајками дека е нивна грешка шлог ке ја мавне на 1-ви :worried:

уште нешто да прашам...коа се обновува сметката се обновуваат толку минути колку што ми е претплатата ?

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да прашам...?

Чим си поврзана со брат ти прави муабет со него :D
    А ако имаш 1000 бесплатни минути со претплатата тогаш секој месец од 25- до 25 ти се 1000 минути.
    барем јас така знам.
    Јас нема ни месец како го земав бројот ама сметка не ми стигнала :?:

12. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.579
    Сакам да прашам...?

ок фала

патем на братми сметката му е само 500 ден колку што е претплатата мене ми опнале сметка до небо!!

реално гледано 1000 минути се многу да ги потрошиш за еден месец

и да спиев ан телефон пак немаше толку да отидат :worried:

13. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Сакам да прашам...?

И јас сум на вип и плаќам сметка од 500 денари максимум, ама мене ми е од сметката од шо вртам и на т-мобиле и космофон..мора да има некаква грешка меченце, оди им со сметката нека те проверат.1000 минути се многу да ги потрошиш, а згора и уште да направиш толку сметка.Уште утре нацртај им се, знаат виповци да прават вакви збрки не се секирај :*

14. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да прашам...?

Ааа гледам Мартина-срцуш имала влијание на вас..Сите од ВИП броеви сте си земале :!:
    :D :D Се извинувам за офф ,ама морав :D

На mims-89, x.Daisy.x и teddybear им се допаѓа ова.
  15. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.579
    Сакам да прашам...?

Фала девојки на советите ми смиривте душа малце од вчера не можев да спијам мирно се извадив од памет

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да прашам...?

А неее мисче јас сум си верна на т-мобиле. Плус вип :D Ради бесплатното :D :wasntme:

17. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    Сакам да прашам...?

на претплата сум на вип,ме интересира дали ако побарам да ми кажат кој ме барал со скриен број,ќе ми го откријат бројот,првпат правам вакви работи па незнам,ако некоја имала вакво искуство нека каже? ;)

18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Сакам да прашам...?

Не верувам,многу тешко,не даваат такви информации,освен ако имаш некој ептен близок,па да ти каже :)

19. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Сакам да прашам...?

мислам дека се праќа за да ти го кажат бројот :?:

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да прашам...?

За жал неможе да се открие скриениот број.
    ОСВЕН...
    Ако некој преку скриен број не ти се заканува или нешто слично па со налог од полиција операторот да го достави до полицијата бројот. Имаат такви некои правила сите оператори во основа за заштита на корисниците, што јас не ги сваќам зашто најчесто скриените броеви се зафрканција, па тогаш која глупа заштита на корисници кои се зафркаваат со луѓето.