Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Благодарам на советот ке го сменам не можам со пукнат екран
    Еве како се случи катастрофата моментално сум во Германија кај баба ми и отидовме да се прошетаме со моите јас сакав да сликам и се качив на едно височко место со прекрасен поглед ама дури ги вадев ракавиците за да сликам ми се слизна и падна во едно како дол и јас скокнав по него не ми беше ни страв скокнав како херој моите трчаа по мене ми викаа застани ама ич не ги слушав си трчам да го спасам Ајфонот и кога видов пукнат екран мислам ми се сврте мајка ми скокна во долот по мене и ми вика ај немај гајле ако треба нов ке купиме (лажеше да ме смири) после не можевме да излеземе од таму ама важно го спасив Ајфонот :!:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.087
    ^^
    Легенда си, ме изнасмеа. :rofl:
    Жива и здрава да си, екран на телефон лесно се менува. :D

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LoStedLOvee

LoStedLOvee Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Kolku pari e iphone 4s ako moze nekoj da mi kaze :)

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.008
    Допаѓања:
    68.247
    Јас пред речиси три години (кога излезе) купив Sony Xperia x8. Телефонот 100 пати ми падна, на плочки, на цемент, со екранот доле и како уште не и уште е жив, си работи мака нема. Летово купив Sony Xperia ZR и сум задоволна. Може да издржи 30 мин под вода (не е за под морска вода), може со него да сликаш под вода (ама јас искрено не сум пробала, некако не ми се дава да го бутнам по вода :D), 13 мп камера и што уште не.. Маж ми исто така веќе 3 години користи разни модели на Sony - Xperia и е презадоволен. Така да, ако имате можност, купете си Xperia Z, ZR, Z1 или Z Ultra, сите се одлични!

Е сега ги гледав новите модели, па тие јас што ги испофалив ептен застареле.. :D :D Најново од Sony - Xperia Z1s (излезен е во Јануари 2014), со 20 мп предна камера и уште многу други интересни карактеристики, ама цената е околу 600$.

Ако купувате телефон, моја препорака се дефинитивно Xperia! Јас сум презадоволна од нив!

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Од едно паѓање ти се испорасипа?
    Мене ми има паднато 200 пати, буквално 200 пати, па работи како што треба, освен што му го пукнав екранот, ама и без тоа работи како привот ден без компликации и ништо не е зафркнато(не е за фалење моево ич, ама морав за да докажам поента)
    Не се расипува ни еден телефон од едно обично паѓање, освен ако не си го треснала од ѕид или да ти паднал од 5 метри височина па сол да го направиш.
    Ајфон па уште помалку, не го фалам зашто го имам, зашто сметам дека стварно е жилав телефон во однос и на хардвер и на софтвер.

Кој прашуваше наназад некој за Нокиа телефон, пазете, има многу нокии со видоус оперативен систем, јас три пати би се размислила дали да купам нешто такво. Андроидите не се нешто нај, ама па виндоус за телефон, јас лично никогаш. Скајп апликација да не можеш да најдеш.

6. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Јас имам нокиа лумиа 520 прекрасен е телефонот.брз,неверојатни слики не се двоумете да го купите.и да,има скајп.

7. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Имам Alcatel Idol и воопшто не се мислете заради марката.Ми има паднато неколку пати но,на екранот гребнатинка нема освен што од страните е малку испочукан.Ја сум задоволна,вади одлични слики и го обожавам. :inlove:

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Колку други апликации имаш на телефон освен скајп, фејсбук и вибер?
    Колку апликации можни имаат андроид и ios, а колку на виндоус?
    Ни третина.
    Плус не може да се врти на вибер, има некои проблеми, скајпот исто ужасно многу кочи.

Се е тоа океј, телефонот не е лош, далеку од тоа, ама општо кога си научен на андроид и на ios со милион можни бесплатни апликации, виндоус е 0 во споредба со нив.
    Шазам нема, ниту саундхаунд, чисто се сомневам дека има македонскине апликации што го има на андроид и на ios.

9. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Од коа си го купив ајфонот 3,пред одприлика 3 години никогаш не ми текнало да го сменам. Може не е најнова мода ама ми врши работа. Ми има паѓано мн, ама го нема да трепне. Екранот само ми е малку изгребан. Освен за јавување, одвреме навреме камерата само ја користам. Вади многу убави слики.
    Е сега има ли некој инсталирано вибер, скајп и слични работи на него? Оти кога пробував преку ај тунес ми вика дека неможе да се инсталира. Фала дечки :)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Не преку itunes, туку преку app store.
    A кој ios го има инсталирано, му правиш редовно апдејт?
    Мора да можеш viber и сите бакрачи да ги инсталираш, само пази совтверот да ти е барем 5ка, за да може да ти ги прима апликацииве, зашто скоро сите се апдејтувани да пасуваат од 5ка па нагоре.

11. SiMpAtIcNaTa

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Ништо му немам правено, а пишува дека е ios 5.

12. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.087
    На iPhone 3G може најмногу да му се инсталира iOS 4, затоа ги нема сите апликации.
    За жал, единствена опција ти е да го смениш телефонот.
    Најновиот оперативен систем iOS 7.0.4 може да се инсталира само на iPhone 4, 4S, 5 и 5S.

едит* Сигурна си? Да не ти е телефонот 3 GS, а не 3G ?

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    А да не и е 3gs?
    Бидејќи на 3gs колку што знам може, ако е постар модел, за 3g искрено не знаев дека не може поише од ios4ka, ама добро ете сега научивме :lol:

14. SiMpAtIcNaTa

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Направив update и почна да се симнува виберот. А одамна беше коа го земав, има шанси да е 3gs.

15. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.087
    ^^
    Знаев. :D
    И сега на кој оперативен систем ти е ? На iOS 6 и кусур, така?

Види кој модел ти е во Settings----> General---->About.

16. SiMpAtIcNaTa

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Не 5.13 пишува модел, претходно беше 4. Добро е важно го оправив. Симнав и вибер и скајп. Фала дечки :*

17. obi4ana

obi4ana Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Jas pak imam nokia lumia 820 i mn sum zadovolna.. I mi pagal i mu nema nishto..i e mn brz.. :):)

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    3Gs од 3G се разликува по снимањето. 3Gs може да снима видео.

19. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Мислење за xperia miro??

20. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Знае ли некој отрпилика колку му е цената на huawei y300 ?