Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Дефинитивно Samsung Galaxy S4 Mini помеѓу овие два. Многу е појак s4 од desire 300. :)
    Во секоја смисла на зборот е подобар, затоа не се ни мисли кој да го одбереш. Побарај си на интернет споредба, пишува се.

2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.326
    Се мислам дали Самсунг Галакси Фејм или Сони Икспериа М?
    Сакав фејмот да го земам,ама неколку луѓе ми кажаа батеријата му се трошела многу брзо. :(
    Сони Икспериа М има предна камера? Како и е батеријата?
    Ве молам луѓе помагајте не знам што да земам. :(

3. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Ајде и јас да се пофалам мајка ми ми купи самсунг галакси тренд, требаше мм да ми го купи но испадна мајка ми :rofl:

4. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.599
    А,вака да си видиш?
    Се ти пишува таму,се надевам знаеш како? :)
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5279
    Инаку,според мене иксперијата да го земеш :)

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Нема потреба од толку полнење. Ова се смартфони, 1-2 саати се полнат и вади го. Никако на полнач цела ноќ. Ова се нов тип на батерии, не е како тие старите телефони.

На Butterfly-Girl и LittlePinky им се допаѓа ова.
  6. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Зошто три пат по 12-14 часа? Јас ниеден телефон не сум го оставила толку на полнење и ништо не му било :wasntme: Ни овој не го полнев толку ни претходниот ни тој пред негооо :rofl: да чукнам во дрво сите си работат нормално..
    Евентуално остај го до крај да се науни батеријата што кај поновиве телефони трае саат два, ма да јас мислам дека ни тоа не сум го почитувала... :?:

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Sony Xperia M е појак и понов телефон. Така да зимај го тој.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Да Sony Xperia M ти е подобaр.
    А за батеријата мислам дека не му се троши многу брзо на Самсунг.
    Инаку Sony Xperia M мислам дека има предна камера еве имаш тука - http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php
    Па пиши ни што си земала :)

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.312
    https://www.facebook.com/pages/MobiBox/462031833901018

Ако телефонот ви е расипан, сакате да го продадете, му треба декодирање (за било каква марка) обратете им се на дечкиве. Имаат многу добри цени, нема да ве прелажат и телефоните ви ги средуваат одма! Ако имате некои прашања пишете ми во ЛП :)

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
  11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Сакам да прашам кој има ваков телефон ќе го замолам да ми каже дали и него му кочи толку многу како и мене. Немам слики, 2 песни дали имам значи празен ми е ништо немам да ми е полн пак да ми кочи. Му направив еднаш мастер рисит (како и да се вика тоа чудо што го чисти цел мобилен од ново) ама пак ништо кочи многу ептен. :( :tmi: Ми иде да го фрлам некогаш од тераса или од ѕид да го треснам. :devil:

Alcatel OT-991 (Vip Droid XL)

12. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Денес и јас го добив истиот,и мене ми титкаше и ме нервираше,епа сега вака,влечеш горе-долу ти се појавуваат оние вај фај блутут и такви глупости,епа влечеш се додека не дојдеш до крај и кликаш на нормално или незнам како беше,и на првото има едни такви незнам како да ти ги опишам и кликаш на нив,се појавува едно друго и кликаш на тоа 4 ли незнам кое беше,ке се снајдеш ;)
    Mене сега ми се полни па затоа неможам по детално да ти објаснам :^)

На Butterfly-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    33
    Леле.. си купив пред некој ден Alcatel S'POP и седнав дасе уклучам на твитер.. се уклучв што се уклучив ама незнам како да се исклучам :( ај помош некој ако знаее ;(

14. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    http://www.youtube.com/results?search_q ... droid&sm=3 види тука :) :D

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Абе зошто сите купувате ефтини чкарт Алкател телефони, кога имате за + 2.000/3.000 денари топ телефони од Самсунг, Сони, ХТЦ. И после ќе го акнам од земја и слични работи. Алкател е бош фирма. Не се летајте по ефтините цени.

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Еве јас ќе ти одговорам на прашањево ЗОШТО. Јас не го купив ми го подарија и си реков дека ок е телефонот ќе функционира, но ете не е како што треба. И јас знам што е убаво боже мој. Кога ќе си дојдам при некоја паричка ќе си земам друг телефон.

17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.357
    Јас си терам со мојот Samsung GT-S5230 веќе три години и ќе терам уште 1-2 годинки после ќе му ја мислиме...:D

18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    48.639
    Oд Дроидов сите премногу се жалат дека кочи и не функционира како што треба. Баш и понапред имаше пишувано искуство со него дека не е баш најдобар. Јас сакав да го земам ама ме предомислија искуствата на останите во врска со него.

Инаку моментално имам Алкател М поп. Го зедов пред 2-3 месеци и сум презадоволна од него. Функционира одлично,не кочи , батеријата кога не ја силувам трае и до 2-3 дена. Ми има паднато 2 и тоа асално паднато и тркалано по улица ама срека нема ни гребнатинка на него од падовите. Да не го подречам во тој поглед е преиздржлив. Едино нешто што му е мана е што нема блиц камерата и фронталната ВГА камера. Ама па затоа и без блиц на нормална светлина и преку ден вади супер фотки.

Инаку не се сложувам дека Алкател е чкарт фирма бидејки во подледно време извадија доста солидни телефони и во поглед на перформанси и во поглед на цена. Сестрата на дечко ми го има Алкател Идолот,телефонот е сон. Подобар од многу модели на Сони кои се актуелни периодов (експериа М,Е,Ј и сличните) .Ниту кочи ниту има проблеми при повиците. Дечко ми има СОни експерија Е или Ј не сум сигурна и тоа околу 6 месеци го има па му кочи екранот и кога му се јавуваш гласот не му го слушаш.

Така да Алкателиве особено х-поп,Скрајб,идол и сличните на нив се доста солидни модели на телефони иако не носат звучно име.

На Golden, HoneyAxl и Agrona им се допаѓа ова.
  19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас имам Alcatel Idol и можам да ти гарантирам со глава дека телефонот не е шкарт :)

На Golden му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Јас имам алкател М поп, ова ми е прв алкател телефон и презадоволна сум. Батеријата одлично му трае, не ми правел никакви проблеми. Имав Сони и тоа јак Сони кој го добив на подарок и за година дена ми се расипа сам од себе. Другарка ми во рок од една година два телефони Сони и се расипаа, а девојчето е навистина внимателно. И за ХТЦ сум слушнала милион поплаки така да не треба да се генерализира. Да беше толку бош фирма немаше толку да опстане.

На HoneyAxl му/ѝ се допаѓа ова.