Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.518
    Сакам да прашам од кога ќе се земе гланц нов touch телефон, дали и колку саати треба да биде оставен на пуњач, пред да почне да се користи регуларно ?! (ако е различно за секоја марка, ќе ви ја кажам и конкретно :D )

2. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Треба да се полни околу 10 часа. Барем мене така ми рекоа во t-mobile.

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.312
    Ако сакате да прашате нешто во врска со вашиот телефон, сакате да го декодирате или да купите половен обратете се кај дечкиве https://www.facebook.com/pages/DrMobil/462031833901018 :)

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Додека наполни ќе го полниш. Саат-два, ќе видиш колку ќе му треба и го вадиш од полнач одма зошто ако го оставаш навечер или повеќе може да ја рикнеш батеријата а и телефонот.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    А како сте задоволни од самсунг галакси с3 мини?

6. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    зошто два часа. за два часа нема ни до 50% да се наполни. Мене ми рекоа околу 10 часа дека требало, но тој беше полн за 5 часа

7. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    Јас го имам тој. Многу е добар,според мене. Задоволна сум.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Со оригинален полнач се полни за 2 часа. Зборуваме за смартфони. А 3410 Нокиите тие по 5 часа се полнеа. ПОлни го тие секоја вечер кога ќе си легнеш па ќе збориме за недела-две. Тоа веќе сите знаат какви преваранти се операторите, а посебно Т-Мобајл. Тие вработените врска немаат таму. Ништо не се разбираат. Прашај ги која ознака ти носи телефонот и нема да знае да ти каже. 10 часа тој нека си го полни неговиот.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  9. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Пак јас со прашања за одредени модели на мобилни телефони. :D
    Би сакала да ми кажете што мислите за Samsung Ativ и Nokia Lumia 820 ?
    Вака гледајќи според карактеристиките и споредбата се супер телефони,но сакам да знам дали навистина е така...ако некој од вас ги има или некој ваш близок нека пише,ќе ми помогне. :)

10. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Дали има некој менувано тач скрин на телефон?
    Јас го пукнав али си го работам така, се си функционира.И сеа за брзо си бев одлучена да си го сменам екранот, ама татко ми ме предомисли демек незнаеш дали ќе биде ист телефонот после тоа, може нешто да не фунционира, тачот да заебава и сл.И ми рече нема шанси да го менваш така пукнат нека ти остани.Иначе иам самсунг телефон.
    Дали има можност нешто да зафркава после тоа, и шо би ми препорачале вие? :)

11. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Ако си функционира ок мислам дека нема потреба да го менуваш.Јас не би го менувала.

12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    И мојот е смартфон, но за два часа батеријата не му е полна (кога го оставам мирно се полни 3-4 часа). сега зависи и од марката на трлефонот. Мојот е Alcatel One Touch S'pop. твојот можеби е самсунг галакси

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да јас имам Galaxy S4. Тие побрзо се полнат. А Алкателите побавно. Како и да е, сепак не го оставај да полни цела ноќ.

14. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Никогаш не го оставам цела ноќ. Ако сака и нека си седи исклучен, цела ноќ не може да полни, полнАчот ќе се прегрее и ќе му се намали функцијата. Исто, се прегрева кога полни во топла просторија.

15. andrea1357

andrea1357 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Разгледував на интернет за Алкател Идол ама видов дека има повеќе модели па сакав да прашам дали и во МК ги има повеќе или само еден е - оној на страната на ОНЕ. И ако може некој шти го користи да ми каже дали е задоволна со телефонов, a aко има различни модели кој е подобар, и сакав уште да прашам дали навистина батеријата многу брзо се троши?? :) :*

16. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    срцка, на сите алкатели брзо им се троши батеријата. Дури и кога е заклучен. Мојот го оставам во 11 вечер и ако е на 60% насабајлето во 6:32. тој е 52%. Јас ептен се зезнав. Сеа пак сакам Самсунг. Претходните два ми беа такви и се ми беше топ. Многу жалам што си го скршив последниов... :(
    Не ти препорачувам Алкател.

17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.312
    Нема врска дека ќе те зафркава после! Ќе си го однесеш, ќе ти го направат и после ќе ти биде исто како нов. А ако ти е многу пукнат тачот не го оставај така пошто може уште повеќе да ти се зезне, па да немоеш после да го користиш ич. :!: ;)

18. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Сите денешни да не речам и убави телефони брзо трошат батерија. Од многу апликации исто така повеќе троши, и секако ако го ровариш многу. :)

19. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

20. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас имам 2 пати менувано тач скрин на Самсунг (на различен модел) и откако ги сменив немам никаков проблем, исто ко нов екран да имам.