Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    266
    Iphone 4 ;)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Има во Settings. Privacy, Storage...во тие негде побарај. Само отштиклирај ги тие двете што се штиклирани.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    јас пак ќе речам Sony xperia J. ајфоните се жива пропаст. многу кочат и тешко се снаоѓаш со нив. што ако се на епл? пак не ми се мене допаѓаат . Сепак, секој си има свое мислење. :) нема лутење

4. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    iphone од проста прилина што иос е иос а андроид е тешка глупост. 99% од баговите што ги имаат андроид телефоните ги немало ни на iphone 2g. Не постои андроид телефон без багови и ајфон у тој смесол а и скоро секој друг се многу многу подобри.

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    24.093
    Не кочат воопшто, нека не ве лаже никој. Скоро три години нон-стоп сум на iPhone (ги менам само за понов модел :lol: ) и посовршен оперативен систем од iOS не постои.
    Се подразбира, за iPhone 4 гласам. :D

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Не кочат воопшто, нека не ве лаже никој. Скоро три години нон-стоп сум на iPhone (ги менам само за понов модел :lol: ) и посовршен оперативен систем од iOS не постои.
    Се подразбира, за iPhone 4 гласам. :D[/quote]
    Не ме лаже никој. една другарка го има, и значи кога сака да исклучи некоја игра на примеер, му требаат барем 5 минути да се исклучи играта и уште толку да се одмрзне. истата таа, ума Sony xperia tippo и воппшто не ѝ кочи. сонито ѝ е постар од ајфонот. кој искусил знае. (и кој видел) :) секој со своето мислење :|

7. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    сите се добри..но сепак јас би го одбрала LG L7..оти сите кажват дека IPhone 4 не бил нешто во ред со мрежата со WiFi-то и нез уште шо..но секако секој со своемислење. :!: :)

8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.312
    Нема врска за IPhone 4. Знам многу личности што го имаат, ама не им се појавил некој проблем.

9. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Па и ја го имам тоа, Retrica Viewer,нема ефекти никакви,само на твоја слика ако сакаш со ефект од друга апликација се става доле тоа Retrica,ништо друго,тетин ми кога го имаше порано ајфонот пробуваше да ми ја прати,али нема теоретски шанси :D

10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    24.093
    Не ме лаже никој. една другарка го има, и значи кога сака да исклучи некоја игра на примеер, му требаат барем 5 минути да се исклучи играта и уште толку да се одмрзне. истата таа, ума Sony xperia tippo и воппшто не ѝ кочи. сонито ѝ е постар од ајфонот. кој искусил знае. (и кој видел) :) секој со своето мислење :|[/quote]

___________________________________________________________________________________________
    Погрешно си ме цитирала. :D
    Второ, на другарка ти којзнае шо и се има десено со телефонот.
    iPhone во исправна состојба и добро сочуван не кочи ама не знам шо да е. ;)

На Minion.M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. andrea1357

andrea1357 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Јас вчера го земав Алкател Идол, и презадоволна сум.. Уште одма си симнав игри и други апликации и воопшто не кочат, тачот работи многу убаво, а ниту пак има некој проблем за сега, понатаму ќе видиме :D .. Ти препорачувам да го земеш Алкател Идол, со мини-то немам искуство, ама камерата му е послаба 5мр е, а кај Идолот е 8мр а и предната камера му е одлична. Кога бев во ОНЕ ми го покажаа и мини-то , но јас си бев запната за Идолот и воопшто не се каам затоа што е супер тел. Сама спореди си ги двата па одлучи си http://www.one.mk/mobilni_privatni/prod ... _Idol.html , http://www.one.mk/mobilni_privatni/prod ... -mini.html ... :*

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Помеѓу
    SAMSUNG I9195 GALAXY S4 MINI
    SONY XPERIA SP
    IPHONE 4S
    кој би го избрале?

13. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    јас би го избрала самсунг галакси, но и ајфониве гледам овде ги фалат :)

14. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Сакам да слушнам коментари од ајфон 5ѕ. У план ми е неделава или следната да го земам. Знам дека нема промашај ама сепак сакам да слушнам искуства. Иначе лајтнинг сенца е во право. Освен ако не е кинески ајфонот нема теоретска шанса да кочи, автоматски самиот телефон што му се процесорите се насочуваат кон апликацијата што ја користиш не верувам дека кочи освен ако она се ''иживљавала'' на телефонот. Сепак секој има свој вкус а за комплицирани ИЧ не се :)

Очекувам одговори

15. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    таа го има четворката. не верувам да е кинески, од америка го купи. а за тоа дека се "иживљава" незнам. можно е. има многу апликации. :) инаку една сосетка го има петката и вели дека е супер. презадоволна е :)

На Minion.M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе даваш толку многу пари, а за дупло помалку ќе си купиш Samsung Galaxy S4 што е дупло појак во перфоманси од Ајфонот. И плус Ајфонот е по чкарт изработка (алуминиум) и повеќе се гребе, додека кај Самсунгот не е така.

17. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Можеби е веќе касно, но да кажам мое искуство со двата.
    Имав прво Alcatel S'pop, но бидејќи менував бројче на друг оператор, морав и телефон друг да земам. Земав Sony Xperia Е, и многу се каам, многу!!! Телефонот премногу кочи, премногу! Понекогаш ќе го стиснам копчето за да го отклучам и треба да чекам 10+ секунди за да се уклучи екранот. Со апликации сум сведена на минимум, и ги имам само тие кои ми се најпотребни, со цел да биде малку побрз, но ништо од тоа. Го однесе татко ми Alcatelot да го декодираат и дефинитивно пак ќе се вратам на тој бидејќи многу подобар ми се покажа од Сонито, си имав повеќе апликации и не ми кочеше воопшто. :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Леле немој с4 никако. Јас имав ајфон 5, и беше да решам дали ќе земам 5с или с4 и јас глупача демек да не давам многу пари само што беше искочен с4 земав. Biggest mistake of my life. Само толку, не ми е убав, преголем ми е, во возење нема теоретски шанси да пишеш два збора, кочи, си се исклучува сам, значи дефинтивино зимај 5с ич не се мисли. Ем е едно милион пати поубав од самсунгот а за камерата муабет не праиме. Предната камера на с4 е ужас невиден, задната е ок ама 13мп на самсунг и 13мп на ајфон се небо и земја. Петката со 8мп поубави слики прави него самсунгов со “13мп“.
    Значи најискрено ти кажувам самсунг заобиколи ги.

А иначе брат ми тогаш зема 5с и нема никаков проблем, предобар е телефонот, камерата е перверзија :D Еднаш му има паднато на плочки од прилично голема висина и освен една гребаница горе ништо не му беше. И освен бампер што има без фолии без чуда како нов му е телефонот.

На Minion.M и senza.parole им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас имам самсунг С4 мини, и сум задоволна навистина!

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Јас знам ве напнав, но во план сум да купам нов телефон и сакам да донесам правилна одлука.Бидејќи последен пат купувам.

Денеска баш гледав во приватните мобилари и ми го понудија Alcatel One Touch Idol, некои критики позитивни негативни?