Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    22
    Може ли да ми пишете во кои населби се наоѓаат Ледиком и Мобеликс, во близина на што, за да ги најдам полесно?

2. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    ми се има случено :). земи крпа и натопи ја со ракија.Не многу, колку да е влажна крпата. Ти останува уште да го стругаш стаклото (телефонот) со крпата. Мене ми успеа, пробај. :)

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Гаранција немаш за тоа. Да си знаеш однапред. Носи го на сервис. Ќе го сменат екранот. А може и нешто друго да има дефект, како на плоча итн...А иначе што телефон е?

4. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    таа нека проба да го исчисти со ракија.Но, штом и батеријата е полиена до масло...е незнам... девојко, да не го стави да го пржиш заедно со компирите случајно? :lol: извини, ама стварно е смешно ова

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    пржев салам и затоа што сум многу добра готвачка се случи тоа што се случи и сега имам забрана да влегувам во кујна :lol: инаку телефонот ми е sony xperia tipo

6. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    ништо де.. се случува. :) проба ли да го исчистиш со ракија или влажна марамичка? :) ако не си, пробај па пиши што ќе бидне :)

7. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    пробав ама ништо има влезено масло внатре во екранот :(

8. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    леле.. ќе мора на сервис негде или во канта :|

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Незнам дали ќе ти се исплати да го поправаш. Ама сепак иди прашај во сервис колку е.

10. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Епа душо го потенцирав со поголеми букви за да ми одговорат само оние кои имаат искуство со таков телефон, оти само тоа ме интересираше :) ама сепак фала за советите. ;)

Се согласувам со тебе, ми се допага тоа што го кажуваш :) А и мене ми смета многу голем дисплеј.
    А стварно сега гледам дека се поевтини ваму .... А во Вип е 24.999, ама со мојата претплата “ке ми го симнат“ на околу 16 000 мисалм, така да исто ке му се фати :)
    Инаку сега најдов на нет, ги споредив Ѕ3 и Ѕ4 мини и гледам дека се тука некаде со карактеристиките, и имаат иста камера :) мислам дека има тоа што мене би ме задоволило... А ги споредив и со мојот ... SAMSUNG GALAXY MINI S 5570 = 160 MB storage, 384 MB RAM, SAMSUNG GALAXY S4 MINI = Internal memory: 8 GB, 1.5 GB RAM :lol: за другите перформанси да не зборам :tmi:

11. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Dea8, јас сум тазе корисник на S3 mini и сега за сега сум презадоволна :) Одличен телефон за достапна цена. Воопшто не кочи и функционира совршено, и камерата е солидна. Ептен е по мој вкус значи, и големината на дисплејот ми е таман, и дизајнот. Јас не би дала толку пари за телефон за S4-ката, но твој избор.
    S3 mini дефинитивно го препорачувам :wasntme:

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Благодарам за препораката Ann.94. Баш тие карактеристики ми беа најбитни! Искрено и за тој размислував, баш само оти не ми се дават толку пари за телефон :) Еве сега баш му ги гледав спецификациите и го споредував со Ѕ4 мини... http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5375
    не е лош, а можам да го земам за (одприлика) 9.000,
    не знам точно со мојата претплата како ке биде пошто ке ја продолжувам старата а на нивната веб страна ги има цените само со новите претплати.
    хмммм... :^)

13. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Нема проблем :) А S4-ката mini сигурно си е доста подобар, се гледа и по цената дупло е поскап, меѓутоа ти реши си дали ти се дава толку. За мене на пример S3 mini има се што ми е потребно. Инаку од Т мобајл го земав на доверба 24 (и јас имам стара тарифа, онаа промо 499 од прошлата зима, ама тогаш не земав телефон, ми рекоа кога сакам можам па сега дури земав) и чини 7990 ама плус дека имавме поени од мој клуб што ги искористивме во цената, одприлика 6500 ме фати.

Види некоја тарифа сегашна што е со иста претплата како твојата и види цена на телефонот со неа, иста цена се фаќа. И многу важно, кога ќе го купуваш телефонот ако сакаш да си ја задржиш старата тарифа обавезно нагласи им го тоа.

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ми треба информација, дали кај нас има воопшто футроли или као и да се викаат, од овој вид, конкретно за Samsung Galaxy Chat, ми треба? На Бит Пазар неам заприметено нешто пософистицирано, се е со светки и тракатанци на нив излепено, што мене лично не ми се ниту малку допаѓа. Или пак ако знаете место на Бит Пазар каде што има понормални вакви, упатете ме слободно.

Значи нешто поедноставно, у неутрална боја (црна/бела).

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    ^^^ Анабелке овие футроли јас ги викам флип-флап, и имам купено од онаа индиската продавничка во ГТЦ спроти Соравија што е, од страната на Рамстор.
    Еднобојна и дискретна, мислам 200-300 беше, така нешто, само што не ми е како на сликава туку како книга се отвара.
    Инаку јас имам за Iphone, провери си дали има и за други модели. :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    10.323
    Девојки го користел ли некој HTC Desire 500?
    Скоро решена сум да го купам според тоа што го прочитав, ми се допаѓа и дизајнот, ама сепак ме интересира искуство од некој што го користел.

Инаку овој е.

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Девојки си земат Sony xperia E.
    Ја испразнив батеријата целосно во 19:00 часот прееска го ставив телефонот на полнач и сега веќе гледам дека е полна.
    Да го оставам да се полни 12 часа како што викаат некои,или да го извадам од полнач?
    Фала однапред. :D

18. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Со здравје да си го користиш :)
    Иначе извади го од полнач, нема потреба да стои 12h :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425

Првите 2-3 полнења на телефонот препорачливо е да се полни 10-12h заради заштита на батеријата. А после тоа откако ќе се наполни 100 % батеријата вади го од полнач.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе може малце повеќе да ми објасниш околу таа заштита. Купив нов телефон ама незнам како да го полнам.