Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Koga go zemav Alcatel C1 One Touch Pop ne veruvav mnogu deka ke sum zadovolna ama eve veke 2 meseci go imam nitu koce nitu baterija trosi brgu. Citav dea alcatel ne bile jaka marka ama izgleda deka se usovrsile i tie jas sum prezadovolna i ne bi go dala za nikoj dr tel pa kolku saka da e podpbar i sto saka neka ima na nego si go zasakav telefonceto mnogu. Gi zadovoli moite baranja vo sekok pogled izgled i opcii koi gi ima i poddrzuva :rock: :rock: :rock: :clap:

2. protector

protector Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    јас се заљубив во нокиа лумиа 1520, само што ќе сонувам дека ќе го имам :D

3. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Телефонот е Андроид, односно базиран на Linux што значи дека во суштина нема вируси меѓутоа добро си разбрала доколку инсталираш некој антивирус повише ќе ти го кочи телефонот, ти преорачувам да направиш еден фабрички ресет зачувајќи ги сликите внатре и доколку ти е синхронизиран е-маилот на gmail со контактите за кога ќе се логираш пак на gmail автоматски да ти се враќаат тогаш може да ти се убрза телефонот 70% доколку не е чепнат софтверот односно само-флешуван или root-иран :)

поз[/quote]

Consultant извини,како да го направам тој фабрички ресет? да одам до вип бидејќи сум нивни претплатник или ? :)
    Фала на убавиот одговор
    Поздрав

4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Marick14 изгледа пати од типичниот Балкански комплекс: Да му умре козата на комшијата, ете од инат! :lol: :lol: :lol:

На lolanomnom му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101

Consultant извини,како да го направам тој фабрички ресет? да одам до вип бидејќи сум нивни претплатник или ? :)
    Фала на убавиот одговор
    Поздрав[/quote]

nemoras da odis vo vip ednostavno vo settings storage imas I clear storage ili factory reset ili erase all storage zavisi kakov telefon imas I go cekas nekolku minuti dodeka se resetira I ti se pali fabricko :)

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Сакаш да кажеш дека е невозможно да фати вирус?
    Како тогаш мојот андроид фати вирус , се исклучи и не сакаше повеќе да се вклучи, го однесов на сервис, кај човекот што го знам, тој ми кажа дека е поради вирусот. :^)
    Мислам ајд јас можеби не сум стручна со телефониве до толку, ама па сервисерот сигурно знае подобро од мене...

7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Имам Самсунг С4, кажете ми која антивирус апликација е најдобро да си ја симнам?

8. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Mia imas dosta dobar telefon odnosno kako mojot :) nemas potreba od antivirus zatoa sto ne postojat virusi na android pozdravce :)

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    И јас имам ист како вашиот! :lol: Јас немам симнато никаква апликација за вирус,а и сметам дека нема потреба од тоа. :)

На Consultant му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Самсунг галакси С4 имам и презадоволна сум,мада јас не дремам на телефон,ниту пак го користам за којзнајт шо,онака на интернет фемина,фб и некој друг забавен сајт,скај,вајбер и толку :lol:

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    На сите што ќе земат Самсунг им давам по 100 евра. :lol:
    Секако дека има и подобар од Galaxy S4. LG-ата & Sony-иата почнаа да ги прават екстра. Новите G2 & Z2 се топ телефони. Јас нареден телефон што би земал би бил Sony Xperia Z2 или Galaxy S5. Не се некоја голема разлика во перфоманси, но Сонито може и под вода да слика и снима. А се ближи лето, така да.... :lol:

12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    аууууу...не знаев дека не постојат вируси на андроид, прв пат слушам! :?: плавуша :$
    Инаку телефонот е екстра, го препорачувам!!!

На Consultant му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    "Имаш вирус" општ начин на избегавање на дискусии и објаснувања кај сервисерите :)
    Вирусот инаку е за Windows Оперативниот Систем кој што екстензијата му е *.exe *.pif *.bat тие екстензии телефоните што се на линукс односно андроид не се стартуваат затоа што не е наменски за тоа :)

Поз,

14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.150
    Дали некој го има користено телефонов? Планирам да го земам, не сум многу по седење на телефон, само за обични работи.Се работи за LG Optimus L4 II

Прикачени фајлови:

15. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    Зашто нејќе да се поврзе УСБ-то со компјутерот за да префрлам некои работи? Значи све е океј, ми покажува дека е вклучено но кога ќе пробам нели во removable disc не сака ми вика insert disc in drive. Се работи за Alcatel one touch, некое решение, ве молам? :?: :?: :?:

16. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Супер е телефонот!Ако можеш оди на L5 II.Во моментов го имам како втор телефон и сум задоволен доста.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    ја го иам alcatel one touch idol сива боја супер работи :P

18. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    Уште едно прашање. :lol: Значи телефонот е Alcatel one touch, и сега уклучувам wi-fi и се вклучува автоматски има интернет можам да се пуштам на youtube и на други работи, ама на фејсбук не сака ми вика connection lost type to retry. Не знам зошто, ве молам ако некој знае нешто за ова или ако го имал истиот проблем да пише. И за претходниот проблем ако знае некој. :?: :?:

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Ако фб ти е на македонски новата верзија не им чини нешто, стави го на англиски и мислам дека нема да имаш проблем.

На DramaQueen1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    Девојки, планирам да си земам нов телефон и еве моментално разгледувам некои и овој ми падна така во очи. Не сакам да давам многу пари затоа што се менуваат телефониве и опцииве, па ако има некоја искуство со Alcatel One Touch Pop C5 нека сподели :)