Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.518

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како кој модел ти го пишува на кутијата?
    i9190 или i9195?

3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    S3 земав јас, баш сега ја проверив кутијата i9305 пишува.

4. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Една школска си ставила нова лозинка вчера и ја заборавила. И сега милион пати пробува, но никако да го погоди. Не може да го отклучи телефонот, или барем таа не знае начин да го отклучи. Јас пробав кај мене по грешка да ја "заборавам" лозинката, но не ми се појави начин да си ја повратам. И, сега? Има ли некој начин да го отклучи телефонот, или да се збогува? :D

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    33.891
    На мојот телефон,има ако си ја заборавила лозинката треба да го напишеш е-маил и таму ќе стигне.Нека провери таа,би требало така и кај неа да има.

6. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

За она, шарата, има, но за лозинката нема.

7. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171

Што телефон има?
    Јас така си го заебав со патерн,ама благодарение на видеата на јутјуб си го отклучив за 5 минути. :)

8. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

Sony Xperia Tippo. Тој мислам дека беше :)

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Нов софтвер. Збогувајте се со податоците на телефонот.

10. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    А стискаш инстал?Таму каде што пишува?
    Кога го приклучуваш телефонот што пишува на него? :?:

11. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Хахах.. И подобро е така.. :D :D

12. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Samsung Galazy s3 или Samsung Galazy s4 mini? :)

13. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    ништо,кога го приклучувам на лаптопот со усб кабелот само покажува дека се полни,а никаде не се појавува на екранот да префрлам нешто,малку сум неписмена со технологијава,затоа прашувам

14. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    esperansa777 ако не пробај да го извадиш и пак да го ставиш и мене така ми правело .. ако не пиши ми во ЛП :D :)

15. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    33.891
    Galaxy* :D Btw,S4 mini :)

17. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Ок :D :D

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како може нов телефон некористен да кочи??? Не ми е јасно мене ова? Како КОЧИ???

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А зошто мислиш дека нов телефон не може да кочи? Ако е послаб телефонот и ако му набуташ ти 30 апликации уште првиот ден и тоа како ќе кочи колку сака нека е нов.

Инаку levely конкретно за овој телефон не можам да ти кажам ништо, го немам ни јас, ни па некој во моја близина. Ама општо за LG како марка можам да ти тврдам дека не се нешто посебно. Цел живот користам LG (и обичните и овие смартфониве што се сега) и искрено после последниов смартфон јас лично не би земала повеќе LG. Чекам да ми заврши договорот уште малку и ќе си земам друг телефон.

Пример, кога сакам да уклучам wi-fi ми се случува често да се укочи цел телефон. Дури и да ми ѕвони некој во тој момент недостапна сум. Откако ќе се уклучи wi-fi е ок, супер си работи ама додека бара мрежа знае да застане цел. И што е најтрагично морам да го исклучам, па да го вклучам за да проработи. И уште неколку такви ситници. Не можам ни многу апликации да му ставам зашто и тогаш се успорува цел. Плус, јас воопшто не се оптеретувам со телефониве. Мене ми служи само за да се јавам и ете си имам симнато viber, avtobusi, my calendar, и такви некои апликации што навистина ми требаат. И пак кочи. Оние кои сакаат се' да имаат и што сакаат и игри да играат, никако не им препорачувам да земаат LG телефон.
    Ајде мојов е да речеме малку послаб за разлика од другиве, не е најнова верзија, па затоа мислев дека кочи целиот, ама еве и дечко ми го зема LG L7 и на него му кочи цел телефон. А ќе речеш нов е. Ако ставиш малку повеќе апликации, значи зборам за 6, 7 апликации најмногу, целиот телефон се закочува. Не можеш ништо да направиш. Дури и да му ѕвони некој треба едно 10 секунди додека се јави. Ѕвони, а не се појавува ништо на екранот. Откако го рестартира цел телефон, избриша се', еве сега супер му работи, ама пак не смее многу да го оптеретува. Сите LG се такви, и со други луѓе имам зборено, сите истото го кажуваат. И рековме и двајцата, повеќе LG никако.

Зависи и ти што сакаш да ставаш на телефонот, ако ти е само за буквално "ало-ало", тогаш земи си го, ќе ти биде ок, ама мислам дека нема да ти биде само за "ало-ало". А колку што знам и колку што имам читано и слушано, не сум прва што го кажува ова. LG не се за смартфони. Подобро земи си Samsung (пример), нека е и малку послаба верзија, ама знаеш дека нема да имаш проблем.

Јас лично не се разбирам многу во телефониве општо ама ова ти е мое мислење од лично искуство па ти сепак пак размисли си, прашај си и други, па одлучи си. :)

20. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    LG е најдобра марка телефони кој сака нека каже ама јас премногу сум задоволна од LG, и моментално имам LG smartphone, супер е презадоволна сум никогаш не ми кочи, јак е вака не се крши лесно, одсекогаш сум имала LG и барем по мое искуство се покажаа како одлични телефони. Daydream јас тврдам сосема спротивно на телефонот сега изброив имам 23 апликации па па ми е пребрз и не се случило да закочи, дури и пред да ја ставам мемориската кога имав околу 12 апликации па па ми беше супер. Сите што имаат LG викаат дека се задоволни. Татко ми има samsung, значи можам буквално да кажам дека не е така како што ги фалат толку samsung за никаде се значи кога и да го фатиш во рака или ти се кочи, или ти се блокира, обавезно имаш проблем со телефонот. Дури и samsung galaxy S4 се глупости живи не смеат да ти паднат од рака готово! Отиде телефонот! И многу се кочливи и лесно се блокираат иако имаат толку многу можности и навидум изгледаат толку практични. Другарка ми го има, опна 35.000 за џабе и ништо, воопшто не е задоволна! Затоа ако си земате smartphone ви препорачувам да си земете LG L4, а LG L3, не го зимај земи си од LG L4 па нагоре, тие се супер... или земи си SonyXperia и шо уште знам таму :D :D