Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Како се префрлуваат песни од компјутер на телефон, не смарт, онаков обичен, без андроид? :D

2. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Usb кабел ^ или ако имаш мемориска и читач за мемориски картички и блутут.

3. ♔ cυτє ♔

♔ cυτє ♔ Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Како да го решам проблемов?
    Во последно време кога одам на интернет од wifi ми вика дека нема доволно меморија и дека некои делови од страната нема да бидат прикажани.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Треба да го исчистиш тел, спушти си Клин Мастер и исчисти тамо се што треба. И на пребарувачите исчисти им ја историјата.

На ♔ cυτє ♔ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Мене сега ми истекува договорот, ги гледав на One телефониве и ми фатија око Galaxy Trend plus и lenovo a536, кој е подобар?
    Само не ми е јасно со доплатава нешто, пакетот ми е Mega 5000 (ама не е достапен за нови корисници) и пишува дека одговара на М пакет, и башка имам некој бонус.Е сеа, да ги гледам цените од М пакетот(и дали може да си го продолжам договорот со стариов пакет?)

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    3.567
  7. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Ми се блокира телефонов значи целосно, неможам да го вклучам ниту да го исклучам, го оставив да ја испразни батеријата и пак да го наполнам но ништо... Дали имате информација колку би ме чинела замена на софтвер за Еxperia S? Дали можам да го оставам за проверка да ми кажат што е и колку пари ќе биде поправката па јас да решам дали да го поправаат или не? Инаку за во ВИП се однесува?

8. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    За да земеш на рати,треба да си вработена и ќе ти треба потврда од работодавецот ваљда тоа беше дека имаш примања не помали од 8000.Ако не си вработена ќе треба преку некои од твоите за на рати. И тоа оди преку Тутунска и мислам кога ја плаќаш претплатата ја плаќаш и ратата.
    А за на рати оди на страната-советник за телефони-па од лево марката на тел-па на рати одбери-па одбери тарифен модел.
    Ако и вака не се снајдиш пиши ќе ти пишам цена за да не ги отварам секој посебно :)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    3.567
    Знам kако оди плаќањето само за ративе колку се ме интересираше. Не знаев каде ги пишува.

10. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Дали некој знае каде во Скопје можам да декодирам телефон со понормални цени да е декодирањето?

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Има еден до Туристичката агенција Сафари во центар.

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Женски, го има ли некој Samsung Galaxy s4 mini? Пишејте инбох, сакам да прашам нешто. :)

13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Батеријата ти е расипана, купи си нова и наполни ја скроз пред да го вклучиш телефонот.

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас сум го имал тој телефон. Што ти треба?

15. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Денеска го земав, се отепав од мака дур му ја испразнам батеријата конечно на 10 посто. Се покажа доро за овие 4 саати :D
    Баш ваков розев е :)
    samsung-galaxy-core-plus-Pink-1384494671000.jpg

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Како одат процедурите за да земеш телефон на раати во Т-Мобајл :) Значи само телефон на раати,без претплата? Ќе сака некој да ми објасни,што треба од документи да однесеш само лична карта или па треба потврда дека си вработен? :D

17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    135.759
    Кредитна картичка мора да имаш, и лична карта да носиш со себе.

18. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    А ако немам пари во кредитната картичка т.е ако е празна и секој месец ставам пример по 400 денари во картичкава,можам да земам така телефон?
    Или па е како кредитиве земаш пример кредит од 18.000 денари,и после ти ги зема париве сите од сметка,а ти плаќаш како сметка за кредит или ?

19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ана, мораш да имаш расположливи средства на кредитната. Инаку, не може. Бидејќи, банката веднаш му плаќа на Продавачот а потоа ти и плаќаш на банката и секако камата.

Нпр. Ако банката ти одобрила кредитен лимит од 20.000 денари а телефонот изнесува 25.000 денари , останатите 5.000 денари ги плаќаш во кеш кај продавачот.
    Согласно договорот со банката, али ,во повеќето банки мораш да го вратеш износот за 12 месеци. И, вкупната сума што си ја искористила ти се распоредуваат месе,но.

Јас имам мастер кредитна, кога ја извадов службеничката вака ми објасни.

Стриктно, во овој случај, многу неповолни услови , поповолни ти се условите да однесеш потврда дека си вработена и лична карта. Телефон на рати и месечна претплата, друг начин од т мобиле, нема. Плус сега има и убави промоции, предновогодишни.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Имаме веќе два телефони земено,два броја имам на претплата од по 600 денари двата значи 1200 денари месечно ги плаќам и + уште нешто ако направам повисока сметка. Е сега ми се расипа мене смартфонот,па сакам да си земам нов ама без да склучувам нов договор бидејќи многу ми се скапи претплатите. :\
    Другиве мобилни оператори какви опции имаат? :)