Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51
    Дали некој има HUAWEI Y530-U00 ?
    Замолувам да ми пише лп имам проблемче па можеби ќе ми помпгнете :)
    Поздрав.

2. Vi..Va

Vi..Va Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    се продаваат два Android smart телефони. ZTE KIS - 3000 денари и LG L3 2000 денари, мобилните се користени краток период

3. Simonche-to

Simonche-to Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    16
    Видов дека има посебна тема за маски на телефоните но не е многу користена па да си прашам овде :lol:Маска за Sony Xperia Miro? Било каде низ Скопје дали има само не онлајн :),и по можност од оние гумените колку да не ми се испокрши :D

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Mega Mobil прашај. Во Аеродром до Палма.

На Simonche-to му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Одговарам касно, ама сепак да си знаеш за друг пат, извади ја батеријата и повторно стави ја. Ако телефонот ти е сеуште под гаранција, испрати го на сервис, ако не е механичка оштета, ќе ти го поправат бесплатно. Ако не ти е под гаранција, можеш повторно да го однесеш во салон, да го испратат до сервис и од таму да те исконтактираат колку би чинела попрвката, ако ти одговаара ќе си платиш профактура и готово.

6. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    го оправив веќе ама проблемот е што мојата батерија не се гледа и морам да го носам на мајстор секој пат кога ќе му случи нешто

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Имам Samsung Galaxy S3 ама прееска ми падна и сега на екранот има линија на средината како напукнато. Можеби е глупо прашањето ама можи да се смени екранот? И ако можи колку пари кошта?

8. Soncee 334

Soncee 334 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Заитересирана сум за sony M2 па дали имате некои искуства,мислења? :)

9. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    некое искуство, мислење за LG G2 mini? :)

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.627
    ^Телефон со многу добри карактеристики.Камерата е чиста,многу убава и по изглед е топ,голем екран,тенок е и се..Но,едната другарка што го има го носеше 3 пати на сервис,бидејќи 3 пати и се поквари -еднаш не се слуша кога зборуваш на телефон,другпат не сакаше да и се вклучи и не знам што уште.На другата не сакаше да и се полни,а на тетин ми пак му се покварија и двете камери недела дена после користење.

Јас и онака не верувам на алкател телефони.Карактеристиките му се стварно топ,но...

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    @Srckata28 потполно се сложувам! Алкател никогаш немал добар телефон и нема да има. Според мое мислење многу сакаат да ги достигнат ејпл и самсунг ама неможат. Всушност нивново е ''трчај, трчај сопни се''. Ќе се улетаат со некој вакви телефони и пак ништо нема да направат.

@Adi888 јас би ти препорачала да си земеш некој LG, Samsung или Sony.

Сакам да напишам неколку коментари за 3 телефони кои сум ги користела...

Alcatel OT-988 Shockwave - телефонов ми е тотално промаршување! Го земав 2012 од т-мобиле. За таа година телефонов беше тазе излезен и супер телефонче, но по 3-4 месеци користење ми го смени мислењето! Почна да кочи, батеријата едвај преживуваше. Незнам како издржав година и пол со него. (n):|

2/10

LG L40 - телефончево е топ, брзо, малечко, секаде го собира. Маана му е тоа што нема посебен звучник за музика и сл. туку слушалакта е единствена. Исто така и камерата е 3мп, а и нема предна. Сепак има 4гб меморија, супер е за фб, вибер и седње на фемина преку гугол хром :). Многу сум задоволна од телефонов ама си сакав телефон со подобра камера, блиц и предна и со го добив. Мислам дека телефонов е супер за 40+ жени и мажи. Сега занеме дека скоро сите имаат фејзбук, па на мајками многу добро и служи телефонот. Воопшто не е комплициран баш напротив едноставен е :)

9/10 заради камерата

Samsung Galaxy Core Plus - го имам од пред 2 недели. Се изначитав коменатри дека е спор, батеријата не му трае и сл. Па ред е да го прокоментирам.
    Прво задната камера му е многу добра. Иако е 5мп вади супер слики. Предната му е малку утната но мене ми е супер.
    Второ батеријата многу му држи, јас го полнам на 3 дена. Можеби дека не ми е уклучен мобилниот интернет, инаку сигурно повеќе ќе му се трошеше. Сепак седам на wi-fi по пола саат и пак си држи батеријата.
    Трето за кочењето и дека е спор мора да кажам дека е делумно точно. Почнува да кочи по малку кога има многу апликации во позадина, но мислам дека тоа е кај секој телефон исто. Споричко си е, мене не ми пречи ама сето ова се случува поретко. Јас секогаш ги чистам апликациите во позадниа, ослободувам рам меморија и тоа ми зема само 1 мин.
    Со овој сигурно ќе издржам една година, колку што ми е и договорот па затоа и не ми е гајле дали во иднина ќе кочи, зошто можам и пред време да го обновам договорот. :)

9/10 заради привременото кочење

На cooll, buba4e89 и Kartman им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас имав алкател со нумеричка тастатура на времето и воопшто не бев задоволна. Особено од слушалката. Телефоните на Алкател се далеку добри од Самсунг и Ајфон, та дури би рекла и ЛГ.

Инаку се согласувам со членката над мене за ЛГ л40 татко ми сега го зема и е презадоволен. Вели дека подобар телефон нема сретнато.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sparkless

sparkless Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    predobar e i ic da ne mu ja mislis go nemam licno jas no mn bliski okolku mene go imaat i go falat i velat deka se zadovolni :))

На Soncee 334 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Незнам во која тема да го поставам прашањево па тука си реков.Како може да спуштам фотографија од инстаграм?:(

16. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Sony M2 или LG G2 mini???

17. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    ^Sony M2 според мене, можеш и на Google да напишеш Sony m2 vs lg g2 mini и сама да си одлучиш. :)

18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Има некоја зимано телефон од Анхоч во скоро време да каже искуства.
    Фала :)

19. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Мислење за Sony Xperia Z ??? :)

20. Chicken.che

Chicken.che Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Мислење за Samsung Galaxy S4 Mini и за Samsung Galaxy Core 2 ? :))