Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51
    Дали некој има HUAWEI Y530-U00 ?
    Замолувам да ми пише лп имам проблемче па можеби ќе ми помпгнете :)
    Поздрав.

2. Vi..Va

Vi..Va Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    се продаваат два Android smart телефони. ZTE KIS - 3000 денари и LG L3 2000 денари, мобилните се користени краток период

3. Simonche-to

Simonche-to Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    16
    Видов дека има посебна тема за маски на телефоните но не е многу користена па да си прашам овде :lol:Маска за Sony Xperia Miro? Било каде низ Скопје дали има само не онлајн :),и по можност од оние гумените колку да не ми се испокрши :D

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Mega Mobil прашај. Во Аеродром до Палма.

На Simonche-to му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Одговарам касно, ама сепак да си знаеш за друг пат, извади ја батеријата и повторно стави ја. Ако телефонот ти е сеуште под гаранција, испрати го на сервис, ако не е механичка оштета, ќе ти го поправат бесплатно. Ако не ти е под гаранција, можеш повторно да го однесеш во салон, да го испратат до сервис и од таму да те исконтактираат колку би чинела попрвката, ако ти одговаара ќе си платиш профактура и готово.

6. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    го оправив веќе ама проблемот е што мојата батерија не се гледа и морам да го носам на мајстор секој пат кога ќе му случи нешто

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.782
    Имам Samsung Galaxy S3 ама прееска ми падна и сега на екранот има линија на средината како напукнато. Можеби е глупо прашањето ама можи да се смени екранот? И ако можи колку пари кошта?

8. Soncee 334

Soncee 334 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Заитересирана сум за sony M2 па дали имате некои искуства,мислења? :)

9. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    некое искуство, мислење за LG G2 mini? :)

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.529
    ^Телефон со многу добри карактеристики.Камерата е чиста,многу убава и по изглед е топ,голем екран,тенок е и се..Но,едната другарка што го има го носеше 3 пати на сервис,бидејќи 3 пати и се поквари -еднаш не се слуша кога зборуваш на телефон,другпат не сакаше да и се вклучи и не знам што уште.На другата не сакаше да и се полни,а на тетин ми пак му се покварија и двете камери недела дена после користење.

Јас и онака не верувам на алкател телефони.Карактеристиките му се стварно топ,но...

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    @Srckata28 потполно се сложувам! Алкател никогаш немал добар телефон и нема да има. Според мое мислење многу сакаат да ги достигнат ејпл и самсунг ама неможат. Всушност нивново е ''трчај, трчај сопни се''. Ќе се улетаат со некој вакви телефони и пак ништо нема да направат.

@Adi888 јас би ти препорачала да си земеш некој LG, Samsung или Sony.

Сакам да напишам неколку коментари за 3 телефони кои сум ги користела...

Alcatel OT-988 Shockwave - телефонов ми е тотално промаршување! Го земав 2012 од т-мобиле. За таа година телефонов беше тазе излезен и супер телефонче, но по 3-4 месеци користење ми го смени мислењето! Почна да кочи, батеријата едвај преживуваше. Незнам како издржав година и пол со него. (n):|

2/10

LG L40 - телефончево е топ, брзо, малечко, секаде го собира. Маана му е тоа што нема посебен звучник за музика и сл. туку слушалакта е единствена. Исто така и камерата е 3мп, а и нема предна. Сепак има 4гб меморија, супер е за фб, вибер и седње на фемина преку гугол хром :). Многу сум задоволна од телефонов ама си сакав телефон со подобра камера, блиц и предна и со го добив. Мислам дека телефонов е супер за 40+ жени и мажи. Сега занеме дека скоро сите имаат фејзбук, па на мајками многу добро и служи телефонот. Воопшто не е комплициран баш напротив едноставен е :)

9/10 заради камерата

Samsung Galaxy Core Plus - го имам од пред 2 недели. Се изначитав коменатри дека е спор, батеријата не му трае и сл. Па ред е да го прокоментирам.
    Прво задната камера му е многу добра. Иако е 5мп вади супер слики. Предната му е малку утната но мене ми е супер.
    Второ батеријата многу му држи, јас го полнам на 3 дена. Можеби дека не ми е уклучен мобилниот интернет, инаку сигурно повеќе ќе му се трошеше. Сепак седам на wi-fi по пола саат и пак си држи батеријата.
    Трето за кочењето и дека е спор мора да кажам дека е делумно точно. Почнува да кочи по малку кога има многу апликации во позадина, но мислам дека тоа е кај секој телефон исто. Споричко си е, мене не ми пречи ама сето ова се случува поретко. Јас секогаш ги чистам апликациите во позадниа, ослободувам рам меморија и тоа ми зема само 1 мин.
    Со овој сигурно ќе издржам една година, колку што ми е и договорот па затоа и не ми е гајле дали во иднина ќе кочи, зошто можам и пред време да го обновам договорот. :)

9/10 заради привременото кочење

На cooll, buba4e89 и Kartman им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас имав алкател со нумеричка тастатура на времето и воопшто не бев задоволна. Особено од слушалката. Телефоните на Алкател се далеку добри од Самсунг и Ајфон, та дури би рекла и ЛГ.

Инаку се согласувам со членката над мене за ЛГ л40 татко ми сега го зема и е презадоволен. Вели дека подобар телефон нема сретнато.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sparkless

sparkless Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    predobar e i ic da ne mu ja mislis go nemam licno jas no mn bliski okolku mene go imaat i go falat i velat deka se zadovolni :))

На Soncee 334 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Незнам во која тема да го поставам прашањево па тука си реков.Како може да спуштам фотографија од инстаграм?:(

16. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Sony M2 или LG G2 mini???

17. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    ^Sony M2 според мене, можеш и на Google да напишеш Sony m2 vs lg g2 mini и сама да си одлучиш. :)

18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Има некоја зимано телефон од Анхоч во скоро време да каже искуства.
    Фала :)

19. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Мислење за Sony Xperia Z ??? :)

20. Chicken.che

Chicken.che Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Мислење за Samsung Galaxy S4 Mini и за Samsung Galaxy Core 2 ? :))