Девојки сакам да прашам дали некој во поскоро време има купено iphone 5s од ONE, во t-mobile понудите се многу скапи, а на интернет страната на ОNE немаат ништо истакнато за iphone 5s. Ако може да ми кажете како функционира дали е добар, според мене мислам дека е многу подобар од Samsung, Nokia, Sony и сите останати смартфони бидејќи има 64-битен процесор, А7 микрочип, touch-id, предобра камера итн.
Луѓенца за Htc desire 610 на странатана т мобиле пишува дека има мк јазик а јас во тел барав нема,немаше ни мк подршка си симнав,дане знае некој што го ина истиов нов?
Дали некој се разбира да ми каже, дали за Samsung Galaxy Core Plus, скроз нов, пред два дена земен од T-Mobile, со гаранција, доволно реална цена е да го дадам за 5.000? Таму само телефон е 9.990, затоа ми мати памет да не не треба да го дадам под 6.000, ама па да не е ептен нереално и не знам дали некој би ми понудил повеќе од 5.000? Совет, искуство?
@nonamefanatic Јас не ти препорачувам да земеш Ајфон 5s. Со неколку луѓе имам разговарано и сите велат дека слабо фаќа вифи, многу му паѓала мрежата, кога играле игри телефонот автоматски ги одбивал повиците. А и батеријата многу брзо му се троши. Единствената позитивна работа за овој телефон ми е што има златен, сребрен и црн мат. Јас сакав да си земам црн, но некако се мислам по тоа што ми кажаа.
Срце во првата секунда кога го уклучуваш телефонот веќе се рачуна за половен, и со самото тоа цената автоматски паѓа за 50%. За жал , така е . И ние имавме земено телефон од Vip, кога продолжувавме договор, ZTE Blade G, продажна цена во салон му беше 12.099 ден. , дали веруваш дека едвај му земавме 6.000 и тоа со 2 години гаранција... Тоа е..
Па знам дека е така, но јас би го дала ете минимум за 5.000, под тоа е премалце. И не можеш да гледаш така, може да го земеш а да не го ни уклучиш, тоа е еднакво на нов телефон само за поевтина цена и поштедување од чекање ред во некој салон.
@Chocolate.me Фала на одговорот феминке, многу ми е криво кога слушам лоши коментари за iPhone 5s, но сепак ќе размислам.
Да во споредба со андроид послабо фаќа вифито на ајфон, андроидот може на некое место да фати 7-8 мрежи ајфонот 2-3 појаки, а ако си на некое место кај што послабо фаќа вифито многу се мали шансите да го најде. Ма да реално сите сега имаме 3г на телефоните, посебно ајфон ако земеш сигурно и некој поскап пакет со интернет ке земеш. Ептен на вифи кога си дома ќе ти стои. Јас ради ова имав проблем само на одмор па додека фатиш негде вифи, али пак проблемот е само додека се поврзеш, после тоа кога ќе го запамти го наоѓа одма. Батеријата на 5с конкретно држи доста добро. Мрежата не паѓа. Паѓаше порано ако ти е откучен со х-сим, али пак тие беа првите х-сим со поновиве нема шанси да паѓа. Пак конкретно за проблемот со тоа дека одбива повици телефонот додека играш игри, не ми се десило. Може да е до некоја конкретна игра ама не верувам искрено. Што се однесува до другите ствари, нема никакви багови телефонот, брз е, камерата му е перфектна. Јас ги имам користено од 3 па навака сите. Сега со 6кава имав проблем, али фабрички беше неисправен телефонот и ми го сменија ми дадоа нов. Така да ако имаш пари ич да не се мислиш да го земеш. Јас се мислев помеѓу 6ката и ноте 4, во меѓувреме додека беше на сервис телефонот тие неколку дена заменски земав ноте и сватив дека ич не сум згрешила што сум одбрала ајфон пак. @Lozanoska сега видов дека си прашала еве да ти одговорам и тебе јас го имам, презадоволна сум, освен ете тој проблем што го имав со првиот али ми дадоа нов и се е ок. Батеријата му е топ, ја за дена нема шанси да ја потрошам, додека со 5 можев и по два пати да ја пунам дневно, со 5с еднаш, али овој е коска. И камерата е бруки
Ај ако има некој Samsung galaxy trend plus ili samsung galaxy trend 2 да каже нешто повеќе за него и како е задоволен?
@nonamefanatic Јас сум ајфон корисник, ги имав 4, 5 и сега 6ката и не би се замислила да користам некој друг телефон. Тоа за wifi-to не сум приметила јас до сега не сум имала проблем. Процесорот кога се префрлив од 4ка на 5ката беше дупло побрз, и полесен од 4ката. Бев презадоволна Е сега, што му ја извадив маста тоа друга работа, го користев 2 години и нормално му цркна батеријата, почна од 100 да ми паѓа на нула. Ама и тоа најдов чаре, си нарачав од алиекспрес нова authentic батерија ја сменив и пак како нов ми работеше. Дали дека јас сум корисник на Ајфон па не можам да се замислам со друг не знам ама навистина сум презадоволна. Нема да зажалиш @Lozanoska јас неодамна си земав ајфон 6ка и не да сум задоволна туку презадоволна сум, не го испуштам од раце. Почнувајки од батеријата, со 5ката секаде го носев полначот со мене во ташна, а со овој нема потреба. А да не ти кажам дека цел ден сум со телефон во рака и што немам од игри до социјални мрежи па се до апликации за едитирање на слики. За разлика од 5С и 5S можеш со повеќе прсти да го отвараш, дури можеш сите прсти на рацете да ти ги препознава при уклучување. Камерата, повеќе од одлична и предната и задната. Со еден збор, заљубена сум во телефонов повеќе отколку што бев пред да го земам.
iPhone e nesporedliv so drugite, kvalitet i izdrzlivost , brzina nezamenliva so bilo koj drug smart telefon! Dodeka porano cekav na drugiot mobilen po nekolku minutii dolgo da mi otvori nesto, sega cekam 2sekundi, dali i tolku! Cel den mi e vo race, kako pc i baterijata trae! Vprocem zatoa i drzat cena, dodeka Samsung ako sakate da prodadete nema da dobiete cena kako koga bi prodavale poloven iPhone! Prezadovolna i nikogas poveke ne bi kupila (koga bi imala potreba) nesto drugo, SAMO iPhone najdobriot !
@Bufi Ее да тоа за цената е најбитно, држат цена ептен и мн мала загуба може да имате, утре искача нов си го продаваш овој и со мала доплата го зимаш новиот. Додека на самсунг и другите мнооогу брзо им паѓа цената. Ја с4 самсунг 4 месеци стар едвај му земав 200 и нешто евра, а супер очуван беше. А го платив 400 и нешто-нов
Девојки, мајка ми ме изненади со Iphone 6 И, денес ми се лизна од раце, и екранот пукнаааа Да не знае некој отприлика колку е да го поправам?
Supergirl zal mi e sto taka ti se slucilo, a da go reklamiras, da kazes deka nosejki go vo dzeb toa ti se slucilo?! obidi se, mozes samo da dobies, nistonemozes da izgubis Pa srekno Lolanomnom, stom drzat cena toa se kazuva, se nadevam deka vo idnina ke si imas iPhone, veruvaj nema da zazalis!!! Mene maz mi dodeka mi zborese, jas nee mene mi e dobar htc-to, ama sega dobiv od nego iPhone i ja vidov razlikata, nesporedlivo e, i mislam deka nikogas poveke nema da kupam drug telefon osven iPhone! pozdrav
Како и да каже, скршен екран е механичка оштета, гаранцијата не го покрива тоа. @SuperGirl8 ако е купен од некој од операторите, носи го со гаранција во салон, нека го пратат на овластен сервисер за да кажат од таму цена за поправка.
@SuperGirl8 сега баш чачкав на нет гледам овие iButik вршат замена на стакла ако сакаш да го поправиш така не преку операторот. Некои 50-70 евра претпоставувам ќе те чини не знам точно. А преку операторот сигурно и многу поскапо. Ма да мислам дека во мк операториве ги праќаат во Маџарска телефоните и таму ти го мењаат а и доста поскапо би ти било. Распрашај се и кај оператерот и по мобилариве и види што повеќе ти се исплати.