Камерата не ја бива 2МР, процесор и така и така, зависи за што ти треба, ама може и ќе ти кочи, рам меморија 256МВ (катастрофа). Единствена предност му е што е дуал сим, можеш да користиш две сим картички. Јас не би го земала.
Јaс вaкoв не би земaл ептен кoчи aкo сaкaш aсaлен мoбилен телефoн земи си или LG или Samsung,a вo пoследнo време гледaм гo фaлaт и HTC-тo.
Од кај ја ископале маркава.... Иди доплати си уште некој денар и земи си асален мобилен. Од некоја саглам марка.
Прво камерата е катастрофа само 2 мегапиксели е, предна камера не пиши дека има, 2 гб Storage пишува а не пишува RAM колку има што е и најважно за да можеш повеќе ашликации а отвораш. Ако сакаш асален што нема да ти кочи и да поработи подолго тога земиси проверена марка. Да не плаќаш еднаш за ваков као поевтин, а после пак за асален. Да не плаќаш за едно исто повеќе пати
Онаа пластиката што ја заштитува камерата на мобилниот ми е изгребана па сакам да прашам дали може да ја поправат/заменат ако го однесам во мобилара? Зашто сликите во левото ќоше речиси до половината на екранот се матни. И ако знае некој колку ќе ме чини тоа
Мачка во вреќа. Или ќе ти се погоди или нема да ти се погоди. Ако се расипе, барај го најблискиот контејнер.
Бев многу скептична за овој телефон но,го земав бидејќи со буџетот што го имав овој беше најдобар.И се изненадив.Камерата како за 5мп е многу добра,а,предната не е лоша.Телефонот е многу брз,тачот му е брз исто така. Андроид е,но бидејќи е Леново не е баш исто како со обичен Андорид телефон,има некои мали разлики во менито,опциите и сл. Исто такa голем екран има што мене не ми се допаѓа многу,не сум по големи телефони но...
се мислам помеѓу nokia lumia 535 и lenovo a536, лумиата некако повеќе ме влече поради тоа што има пред 5мп, ама незнам како ќе се снајдам бидејки не е андроид?