Сигурно ти е некој од пониска класа телефонот. Имаш во Сетингс опција да ги префрлиш апликациите од телефонот на мемориска. Кога ќе ги префрлиш нема да ти кочи. И секоја апликација што ќе ја симнеш префрлај ја на мемориска.
и мене така ми се случуваше и ми кажаа дека било ради тоа што некои од апликациите бараат да имаш не знам таму колку слободна меморија ама од телефонот(не од картичка) за да можат да се апдејтираат (не дека им треба таа меморија, туку како слободна да ти е дур да се апдејтира) ако ме разбираш што сакам да кажам јас ги префрлив сите апликации скроз на картичка и меморијата од телефонот ми е слободна и сега супер ми се апдејтираат
@Marick14 LG L70 е телефонот. Пробав така да ги префрлам в мемориска апликациите што можат да се префрлат и кажува дека се префрлени но пак исто кажува дека нема меморија. Мислев да земам нова мемориска да не е до неа ама не знам, исто можи да биди. @Juuuuulie можеби да е до тоа. Затоа што кога ќе избришам некои работи за да се ослободи меморија и кога ќе се апдејтираат апликациите има сеуште место. Само што кога ќе пробам да симнам некоја нова апликација ми кажува дека нема доволно место.
А ти да направиш мастер ресет и после по ново да си ги инсталираш апликациите. И кога ќе ги инсталираш одма да ги префрлиш во мемориска. Или пак прво види со друга мемориска.
Еј ејјј дечки , ве моламммммм кажете мии , знаето што на телефонот нели имат заклучување пример шема или пинк или лозинка си реков да си напрам шема ама го сменав мислењето и си напрајв пинк со бројки ама не знам ни што напраев таму скроз заборавив што напишав не е можно што толку заборавив не знам заш а сеа не можам ни да го уклучам ако знае некој ве молам кажете ми, благодарам однапред
А бе срцка и мене тоа ми се деси и си зедов друга мемориска и пак ми се појавува тоа и џабе чаре нема , нов телефон ..
http://amc.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=43746&i=1106&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action= што ке кажите за овој телефон,марката..,??
И јас имам LG L70,не е до мемориската него телефонот има многу малку меморија 1.50 GB така да не можеш да имаш многу апликации без разлика колку меморија имаш на мемориската.