Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Вака ако има пасс код може да се среди тоа,исто на другар му донесоа од странство и му го средив пасс кодот,али ако има Icloud,тогаш нема шанси да се направи тоа.

2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Читав нагоρе деκа сппρедувате iphone со samsung galaxy.
    Од лично исκуство ќе κажам деκа на iphone само името им вρеди! Κвалитетот, а посебно κамеρата неможе ниκаκо да се споρеди со samsung galaxy. Сум имала.
    iphone 4s i 5, сум имала и
    samsung 3 што има многу
    појаκа κамеρа и од 2та
    iphone што ги спомнав, а сега
    да не збоρам за galaxy s6 edge!
    Моментално ми е тој и Немам збоρови! Самиот
    κвалитет на еκρанот и
    боите се далеκу почисти појасни од оние на iphone 6, ја споρедив и κамеρата, далеκу почиста и поκвалитетна.. значи
    оогρомна ρазлиκа! Засега најдобρи се Samsung
    Тие што мислат деκа iphone се најдобρи и подобρи од galaxy само името ги залажува. А можете да си пуштите и на youtube κаκо ги споρедуваат htc m9 iphone 6 и galaxy s6 .. ρазлиκата и таму се гледa..

Последна измена: 26 август 2015
    На BoyL, fff3, LittlePinky и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530
    Можеби не е местото тука, но навистина е итно и не знам каде да пишам.

Вака, кога ке ставам слушалки на телефон и си слушам некоја песна тие одеднаш се исклучуваат како да сум ги извадила и исто песната се стопира бидејќи кога ке се извадат слушалките песната автоматски прекинува. И не мрдам со кабелот, не го влечам и слично, но ете додека слушам нешто тие сами се исклучуваат и после секунда се вклучуваат.
    Не е до слушалките, со сите слушалки така прави. Пробав да запазам што правам во моментот кога прават така, но нема врска, кога им текне прекинуваат. :(

Да не сте имале некој сличен проблем? Дали е до дупчето каде што се вклучуваат слушалките? Да сум изместила некоја опција во телефон за слушалки или сл. ?

4. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    извини што ке те исцитирам,ама неможеш да споредуваш во никој случај,иос со андроид да се разбереме,како прво за иосот не постојат вируси,не постојат багови(кој ја андроидот вријат),брзината што ја постигнува иосот никогаш ни еден андроид нема да ја добие никогаш.Затоа што се работи за два сосема спротивни оперативни системи.А тоа со јаболкото сосема се сложувам мн луѓе не го разбираат иосот ама битно јаболко имаат.Како и да е и двата производители се добри,е сеа кој за што е си знае по џебот :D

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    Се двоумам помеѓу HTC Desire 620g и Samsung Galaxy S3 Neо. Кој би бил подобар избор според вас ?

6. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Здраво! Сакам да прашам дали имате проблем со новиот softver android, имам проблеми со downloads, не сака да ми симнува ... инаку се работи за телефон Samsung galaxy note 3 ... Фалаа

7. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Девојки се двоумам помеѓу Iphone 4s и Samsung Galaxy s4 ?
    Утре треба да одлучам а сеуште многу се двоумам.
    :?:
    Секое мислење е добредојдено :f:

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Со андроид 5?

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    Јас би одбрала Галакси, затоа што како прво - повеќе ми се допаѓа дизајнот, екранот ми е покомотен и аналогно на тоа има и поголема резолуција.
    Галакси има и подобра камера од Ајфонот 4с (13MP со 2MP предна, наспроти 8MP co 0.3МР предна) подобар процесор и поголема RAM - меморија.
    Се работи за доста послаб модел, па вака гледано, Галакси е подобар во многу категории.

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Да

11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Дечко ми ги имаше и двата едно по друго. Прво користеше Samsung s4, па после Iphone 4s. Не сум имала Iphone и пред дечко ми да го користи мислев дека барем малку од малку вреди за парите и дека навистина има нешто wow перформанси. Ајфонот е детска играчка во споредба со Самсунгот. Зборам за овие два модела, за нив можам да кажам со сигурност. Според мене не смее ниту да се помисли за споредба. Јас никогаш не би купила Ајфон. За мене не вредат ниту пола од цената. Срамота е да дадеш толку пари за телефон, а да имаш таква крш камера, на пример.
    Мој совет, земи си го Самсунгот, верувај ми дека нема да зажалиш. :) Телефонот е повеќе од одличен.

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Околу 7/8.000 ден оригинален. А фалц има и по 5.000 ден. Тач, екран и лајсна ти доаѓа.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Самсунгот ти е подобар во секоја гледна точна. Ајфонот само тач има подобар. Тоа е.

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да новите софтвер кога искачаат имаат багови во софтверот. Но тоа се средува со апдејт кога ќе излезе понова верзија од тој софтвер. На пример, имаш андроид 4.2.1 и имаш проблеми, и после месец дена кога ќе излезе нов софтвер 4.2.2. баговите ќе се поправат. Така е и на ајфон и на андроид.

На ivanus му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Фаκт е деκа и двата имаат пρедности и слабости еден од дρуг, ама за нас помладите најбитна е κамеρата сеκаκо ххахх и тоа саκав да κажам деκа е далеκу подобρа од на iOS. Овде неможе да се споρеди..

16. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Само стаклото ми беше пукнато и ми го сменија за 2.000 ден.

Фала ви на одговорите.

А имам уште едно прашање сега :D Колку чини да се смени батерија на С4ка?

17. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Оргинал батеријата не повеќе од 10 евра за тој модел.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  18. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Ми се поквари тоа за полнење на телефонот,а го имам 1 месец,ке го носам во понеделник,имам гаранција,па би требало да ми го прифатат?

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    Зависи за каков дефект се работи, ако е некоја „фабричка“ грешка ќе ти заврши работа тоа што телефонот уште ти е под гаранција.

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Би требало, ако самата не си го скршила конекторот.