Може ли некој да ми помогне? Купив нов телефон и кога го вклучувам без сим картичка функционира нормално а кога ќе вметнам сим картичка ми се појавува ова Sim card added restart device to access mobile networks, и ништо не можам да правам цело време тоа ми го покажува.
Глупо прашање, ама не пиша.. го рестартираше? Провери да не ти е заклучен само на една мрежа? Нешто слично ми даваше мене на стариот тел, не памтам точно како беше пораката..
Кај некои од новите модели мора да се ресетира за да ја прочита сим картичката, како што е во случај кај Сони и новите Самсунг модели. А ако ти покаже Mobile network locked тогаш е заклучен на некој оператор.
Јас имав сличен проблем кога го префрлив бројот од вип во оне.. Новата картичка не ми ја обожаваше телефонот, бев во салон и ми рекоа дека картичката не била ОК. Ми ја сменија и немам проблеми од тогаш.
Нови картици со појаки фрекфенции вадат скоро двапати годишно. Така да нека не ве чуди што телефонот ќе има слаба мрежа или па ич да нема.
Ме интересира какви се мобилните на lenovo? Конкретно lenovo A319, дали е солиден избор, бидејќи не барам нешто скап телефон, а овој ми одговара со цената?!
Го рестартирав и фабрички ресет му направив и пак истото го покажуваше.Инаку ок е сега, го решив проблемот така што сега сим картичката не ми е заштитена со пин, и штом го вклучам телефонот веднаш се поврзува на мрежа.( претходно ми бараше пин, и откако ќе го внесев пинот, се разбира точно, пак тоа истото известување ми го даваше ) Сепак, фала ви многу на одговорите.
ako nekogo barame od mobilen na fiksen tell i potoa ako se frli kartickata da ne se upotrebuva, dali postoi moznost toj nekako da locira kade se najduvala licnosta koja go barala? :/ ve molam vazno mi e
jas sakam da znam od kade me imaat barano ama brojot poveke ne postoi koga zvonam taka kazuva i zatoa prasav dali nekoj slucajno znae :/
Имам во план да си земам Ајфон 6 но страв ми е да не ми падне или нешто, а многу чини поправка,башка самиот телефон е прескап но пусти мерак ..
mene mi ima padnato 2 pati, ednas na beton drug pat na laminat no ni grepka nema,samo obavezno stavi mu staklena folija na ekran i zastitna maska
Dali ste vozbudeni za izleguvanjeto na noviog iphone 6s? Jas so dusha chekam da dojdi 19h za da go gledam pretstavuvanjeto
Тоа е кога некојј чул а не дочул за нешто и дава советии Стаклена фолијада стававме на екраните тоа ќе беше со едно паѓање ќе се кршеше . Има фолии за заштита кои го штитат екранот да не се гребе и толку
Добро де, што се напнавте толку, најверојатно е игра на зборови. Убедена сум дека тоа „стаклена“ се однесуваше на транспарентноста на фолијата, а не дека е направена од стакло. Ја направивте девојката ко од вчера да е на светов, чил аут.
Има разлика од фолија до фолија, барем според она што јас сум го видела. Има класични фолии, оние тенки, да не се гребе екранот, ама сум видела и релативно поделеби фолии (1 мм) кои се повеќе забележливи и веројатно поцврсти.