Има добри перформаси, појака камера, ама имам лошо искуство со Алкател телефоните . По се изгледа или Самсунг или Леново ќе си земам.
А јас тебе ти реков Лг не ми фаќа ви-фи дома, имам 2.Може да го земам Хјувејот П8 може и лајт или Самсунг Галакси А5, мене многу око ми фаќаше Хатеце Уан Мини 2 некој искуство со овој телефон ? Или со горе наведените ? Сони Икспериа Z 1 ми се допадна исто, ама поголема е претплатата.
Зависи за кој како, јас си купив Alcatel Idol 2 пред повеќе од една година и одлично ме служи. Тоа што не е звучно име не значи дека не е квалитетен. Сега бидејќи ми изминува договорот сакам да земам Elephone P8000 или Alcatel Idol 3, па ме интересира ваше мислење за тоа кој е подобар.
Девојки сакам деновиве да земам телефон на пост пејд од Оne сега баш ги гледам телефоните и овие два ми привлекоа око ако некој користи некој од нив пишете ми LG Joy Alcatel Pop 3
i mojot e alkatel one touch idol,pa dve godini sum bas zadovolna..ustvari koj sto bara,mene mi e dovolno da funkcionira, da slika i tolku
Алкателите се сега многу убави можеш да си земеш,дада ми го има Alcatel OneTouch pop2 4g и супер е брз и не кочи исто така и голем е.Еве слика
Moze nekoj sto se razbira poveke da mi kaze koj e podobar samsung galaxy s6 edge ili iphone 6? Znaci obocnite ne plus.. fala odnapred
Самсунгот по перфоманси е подобар. Ајфонот има постабилен софтвер и покомплициран за работа. Али ако сакаш брзина, поубава камера, појак процесор, повеќе рам меморија, ондак Самсунгот зимај го. Епл ти се исто ко Сони во телевизори. Плаќаш повеќе за брендот, а не за перфомансите. Слободно иди на Самсунг.
Неможе тоа да се каже се работи за 2 различни оперативни системи,иос е лесен оперативен систем и затоа не ги пумпаат ајфоните со јаки перформасни,за разлика од андроид кој цело време работи во позадина 1000 апликации,и затоа мораат да им ставаат повеќе рам и процесор.Секој си има различен вкус,така да и двата се добри кој и да го земеш нема да згрешиш.
Добри се и двата. Имаат мали разлики. LG-то има подобар процесор, но селфи камерата му е 1 мегапиксел, а на Samsung-от му е 5 мегапиксели. Задната им е иста. И во екранот Самсунгот е поголем за малку. На дизајн добри се и двата. Така да, било кој да одбереш добар е. Ако сакаш подобар процесор и помал екран оди на LG-то, а ако сакаш подобра селфи камера и поголем екран, тогаш оди на Samsung-от. LG-то има и подобар екран (IPS). Што е многу битно кај телефоните. IPS екраните се подобро прилагодени за репродукција на бои и поголем агол на гледање, тоа се должи на уредувањето на полатизаторите и кристалната ориентација.
Сега гледав рецензија на интернет и збунета сум, слаба била камерата , сензорот , слабо осветлување, помала предна камера има во споредба со овај Самсунг. Па се мислам сега меѓу овај и Samsung Galaxy Grand Prime или Core Prime ? Grand Prime e подобар можеби ама и цената е многу солена Tи го имаш ли користено во однос на камерата како си задоволна ? Дали навистина има слабо осветлување?
Да сега го имав малку користено и За цената има супер перформанси. Мое мислење е дека нема да згрешиш.