1.Значи, рутирање значи да добиеш ROOT пристап до телефонот, т.е. до неговиот фајлсистем. Тоа значи дека потоа ќе имаш пристап до системските фолдери, ќе можеш да правиш измени, да инсталираш рикавери директно преку O/S, да го модуваш телефонот, и се поврзано со ROOT аксесот на телефонот. Упростено тоа ти е како кога на ПЦ си логирана како Administrator... 2.Со РУТИРАЊЕ не добиваш APP2SD, што е екстензија за да можеш да инсталираш апликации на мемориската картичка. За ова ќе ти треба некој CUSTOM ром, кој што има APP2SD поддршка.
Имам Samsung Galaxy Grand Prime. Го ресетирав фабрички сега но не можам да отворам Play Store, ми пишува "Не може да се воспостави стабилно поврзување со серверот. ова би можело да биде привремен проблем или вашиот Android можеби не е наменет за услуги со податоци" Помош?
Може би има проблем со Play Store-от. Тоа не е до телефонот, туку до апликацијата. Ќе се среди со апдејт.
А да прашам.. може ли да се стави мемориска картичка на овој телефон и чиста ли му е предната камера?
Охо честитки, со здравје да го користиш Марее Сликни го да го видам, многу јака бојава. Просто да се заљубиш
Da te prasam dali ti pokazuva na mobolniot ili ti sveti gore propusten povik, poraka ili poraka od viber? Nekakov znak deka imas propusten povik.... Mene nisto ne mi pokazuva i ako ne proveram nema da znam.
Ако мислиш на индикаторот, да. Ми покажува сијаличето и свети кога имам нотификација. Има во опции за подесување. Најверојатно си го исклучила.
Ај ве молам збор-два за Samsung Galaxy S5 Neo.Во план сум да купам таков,но не сум сигурна па кажете ми ваши искуства со него. Ви благодарам однапред
Штo мислите зa Blackberry, дo сегa сите штo кoристеле, се дoбрo ми имaaт кaжaнo зa oвaa мaркa нa телефoни. Акo дo јули не излезе Андрoид 6-кa, ќе си земaм тaкoв, бидејќи Андрoид 5-кaвa е кaтaстрoфa. Или втoрa oпцијa... Ајфoн.
BlackBerry e бизнис телефон. Сега новиве ги направија со Андроид зошто увидоа дека неможат со нивни ОС. Јас ти препорачувам да си останеш на Андроид. Софтверот е добар, јас го имам најновиот и кај мене не прави проблеми. Најверојатно си го преоптеретил и ти кочи.