Не е баш толку бргу, потребно е ден два да остане во сервис, ако имаш незгодни слики во него знае тоа да биде многу незгодно.
Јас мислам дека ти имаш погрешна инорација ама ок. Ајде кажи во кој сервис ти стојат на располагање за 10 минути да ти го декодираат како да оние друга работа немаат.
Телефонот се декодира на кабел, преку бокс. Декодирањето трае од 5-10 минути, зависно од серверот. Во сите мобилари и сервиси кои што декодираат телефони, можат да ти го направат веднаш, само кој како ќе биде расположен. Чим се правиш дека си толку многу информирана, би требало да го знаеш и ова, а не да го дознаваш сега.
Не зборувам колку трае декодирањето тоа знам, сигурно не трае со часовик, исто како и секоја поправка која трае десетина минути да се замени било кој дел, ама јас зборам каква е процедурата во сервисите/Има приемно оделение каде што ти даваат бријче, внесуваат во компјутер и по ред како се примани производите се работат, инаку знам дека ако познаваш некого може за 10 мин да ти го среди, ама девојчево очигледно не познава никого па затоа прашува овде.
Слушни ме сега убаво да ти објаснам и научам: -Секое сервисирање не трае 10 минути. Има телефони што се работат и по 2-3 часа. Секој дефект со своја цена и време. -Скоро во сите сервиси, не ги работат телефоните по ред. Тој што им е најлесен прв го фаќаат, А потешките дефекти на крај. Само тие што се под гаранција одат пред ред. -Јас знам кои сервисери можат да го направат телефонот брзо. Повеќето ги прават побрзо, за да не ги изгубат муштериите. -Секој телефон не се декодира исто.
@Marick14 moze li mislenje za Huawei Y625 ili predlog za nekoj poevtin telefon da bide dobar zosto ne mi se davaat mnogu pari za tel a i taka go koristam samo za facebook. fala odnapred
Добар телефон од средно-ниска класа. Не очекувај премногу од телефонот. Али за тие пари што се нуди добар е.
На телефонот многу меморија ми зема на Misc Files дури 880 MB, внатре во Misc има и Images, Sounds, viber, chartboost итн. Да ли се препорачува да избришам се од Misc, оти стварно ич немам меморија??? исто така Cached data ми зема 300 MB, да ли то ако го избришам ќе има некакво влијание?? Please help, не можам да најдам тема за проблеми со мобилни затоа пишам овде { @Marick14 , се надевам на твоја помош, оти ти сии по овие работи }
Е сега тоа Миск првпат го слушам. Најверојатно е некоја апликација. Ти препорачувам сите да ги префрлиш во мемориската картица и ако може да се избрише таа апп избриши ја. Тие телефони се со мала телефонска меморија. Така да најдобро да ги ставаш во мемориска директно.
Мене се ми е на мемориска , а ако избришам се од Cached data нема ништо да ми се избриши ? Иначе фала многу
Нема ништо да тибсе избрише. Кеш меморијата е нешто друго. Треба почесто да ја бришеш. Да не ти работат апликациите во позадина.
Veke desetina dena ,telefonot koga mi e na domasniot internet mi e mnogu lentav,slab,i postojano mi pisuva wifi may be dangerous,a koga go stavam na ovoj net od telefonot si pisuva safe.a komjutetot pak super e so domasniot internet,nema problem. Od sto moze da e taka?
Јас се заљубив во Самсунг Ј7 брачедами ми го има. Посебно ме бендиса што е со предна блиц. Е сега само нз како е со меморија некој ако има нека сподели некои карактеристики.