А5 е дефинитивно подобар. Ама и поскап @macysh Не се плаши толку за екранот. Горила глас има Мојот денес го доживеа првото трескање од земја, без маска на бетон. Нема ниедна гребаница. Затоа не сакав скап телефон ама бидна веќе Денес да ме прашуваш, не верувам дека би го купила одново.. Многу пари за носење во џеб.. Патем..таква убавина е греота во маска да ја носиш. Па уште дебела на преклоп.. Заштитна фолија земи си од Бит Пазар, ама најозбилна сум. Истите ти се со оние од мобиларите само дупло поскапи во мобилара. Ако убаво го треснеш џабе ти е и стаклена и обична па и челична нека е, ќе се скрши ако е лош падот
Абе уживај.. ако го треснеш убаво што сакаш имај на него, ќе се скрши. Пред месец дена му се случи ова на другар со Note 4 и тпј е горила ама ете пукна малку
http://www.vip.mk/uredi/telefoni/-/gsm-advisor/Azumi/2063573/A40/wHJmfp5aRq4m http://www.vip.mk/uredi/telefoni/-/gsm-advisor/Microsoft/1917679/Lumia 535/wHJmfp5aRq4m Според мојата минимална претплата гледав да најдам некој солиден телефон поефтин. Што мислите кој од овие е подобар?
Lumia-та е подобар, но да знаеш дека има доста апликации кои ги нема за WIndows Phone, а и голем дел од тие што ги има не се исти како за Андроид. Јас имам Microsoft Lumia 950 XL, одлични перформанси и камера, но ги нема сите апликации кои ги сакам за жал.
Јас ќе ти кажам според мое искуство, немав s7 edge, туку s6 edge. Заштитно стакло е многу тешко да најдеш квалитетен заради заоблениот екран, јас купив едно од 600 ден. ама не ми се погоди ич па после една недела го извадив. Екранот, иако беше gorilla glass, ми се изгреба од Swarovski обетки. За кршење хм, малку е дискутабилно, треба мноогу да внимаваш, поради тоа што е заоблен, шансите при паѓање да удри на страничниот раб и да напукне се големи. А башка, пак заоблениот екран, сигурно би бил многу поскап за замена од екран на Note или обичен Galaxy S телефон. Јас го баталив edge-от, почна да ми забегува Recent apps „копчето“, односно, како постојано да го кликав, ми се појавуваа recent apps и multitasking window. Пред точно една недела си купив iPhone 7.
Општо тие телефони се покажаа како многу, дури премногу квалитетни. Батерија ѕвер, процесор, изглед, се комплет, ѕвер. По 2 дена трае при нормално користење (може и повеќе), уште нема некој што се пожалил од истите. Ја лично сум презадоволна. Сега и новиот redmi 3 s, не е скап воопшто, има Snapdragon 430 - Octa Core, иде во варијанта со 2/16 и 3/32 за ефтини пари. Ѕвер батерија од 4000mAh. Камерата е исто така супер. Стално се надоградуваат и стануваат се подобри и подобри. Секоја препорака од мене.
So zdravje da si go sluzis, ubavo telefonce e Isto i ti so zdravje da si go sluzis..megu tie 2 sigurno ne pogresi
Ако некој го интересира за договор се јавив во вип на 21месец од договорот може да се земе друг телефон
Да не згрешам, ама невозможно е тоа.Освен ако сакаш да не те замара некој смени картичка немаш друго решение или извади ја истата.
братучеда ми го продава и ми намали уште 2000 ден иначе не е паднат нема гребнатинка се е океј знам како го чува ..а го продава бидејќи си купи нов 5s