Мора да имаш пак некој во полиција да ти ги брка тие работи. Од лично искуство зборам. Мој пријател изгуби скап телефон. Полицијата воопшто нема да се замара или пак ќе бараат некој вид на мито.
Za razlika od porano koga promenata na tar. model vo DzaBest bese so vrtenje na tel. broj i dopolna od 100den, sega od Vip prepaid da se premine vo DzaBest, prvo treba da se aktivira tarifen model (ke ti kazat od kontakt centarot 181), a duri potoa ke se prefrlis na DzaBest.
Nekolku pati bese pisuvano za kochenje na mobilnite telefoni. Site telefoni koi rabotat na Android OS po nekoe vreme stanuvaat pobavni, nekoi telefoni poveke, a nekoi pomalku. Pred se' zavisi od nivnite karakteristiki, potocno performansite na procesorot i kapacitetot na RAM memorijata, no kaj site postojat tri zaednicki priciniteli, toa se kesiranite podatci (cashed memory), nadgraduvanjeto na aplikaciite, koi so sekoja nadgradba odzemaat od performansite na telefonot i sekako ke gi spomneme pozadinskite procesi. Sto da se napravi, za da mu se olesni rabotata na telefonot. Odime so red. Koga se vo prasanje kesiranite podatoci, ne vi se potrebni cleaner aplikaciite od Playstore, bidejki cistenjeto na tie podatoci mozete da go napravite na sledniot nacin - podesuvanja, memorija, kesirani podatoci, izbirate brisenje na kesiranite podatoci. Koga se vo prasanje aplikaciite i nivnata nadgradba, otvorete Playstore - gore levo ima tri horizontalni crticki, tipnete na niv, ke se pokaze meni na koe ke izberete podesuvanja, tamu ke pisuva auto update apps, ke izberete do not auto update apps. Na toj nacin ke sprecite da stanat premasivni, posebno aplikaciite koi ne gi koristite nikogas, a postojano bi se nadgraduvale. Isto taka mozete prinudno da gi soprete site aplikacii koi nikogas ne gi koristite, so vleguvanje vo podesuvanja, aplikacii i tipkajki na sekoja od niv, ke se pojavi tasterce za sopiranje na nejzinata rabota, so sto ke se namalat zadninski procesi. Zadninskite procesi mozat da se soprat vo podesuvanja, no mozat povtorno sami da se aktiviraat, zatoa vo podesuvanja postoi opcija developer options, koja se otklucuva so ramnomerno tipkanje na nea (ako ne se lazam sedum ili devet pati), ke se otvori meni, vo koe koga ke prelistate nadolu, ke se pojavi opcijata background process limit, kade mozete da izberete koj e maksimumot na dozvoleni zadninski procesi. Duri i ako go koristite telefonot pomegju nekolku polnenja na baterijata bez voopsto da go isklucite, moze da koci, zatoa pravete restart na telefonot na den-dva.
Луѓе знае некој кај може да декодирам ајфон 6с од водафон од англија? Нема кај не прашав... сите ми рекоа од било кој друг оператор може да се декодира, само од водафон не. Евентуално, некој ако сака да го купи... чисто нов е, некористен 600че - цена, евра
Однеси го во мобилариве и ке ти го декодираат,само имај во предвид дека е скапо Го продаваш 600 евра ајфонот?
Не се согласувам со ова за батериите. Сега имам iPhone 7 и еве трет ден ми трае батеријата. За разлика од Самсунгот кој го имав претходно ( S6 Edge) кој дефинитивно го полнев секој факинг ден. Така да, јас сум секогаш за iPhone!
Прочитав многу шпекулации дека на ајфон 7 вака му била батеријата,така му било батеријата.Значи прекинете без факти да зборите,еве ви слика од мојот ајфон 7 купен пред 2 недели да видите само батеријата колку држи. Далеку од тоа дека самсунг галакси с7 еџ е лош телефон,секако дека е премиум телефон и е стварно добар,но имајте во предвид секогаш дека неможете да мешате иос и андроид,сосема различни оперативни системи се. Кога зборуваме за брзина на работа на апликации и софтвер,секако дека секогаш е во предност ајфонот,затоа што самсунг т.е андроид секогаш имале проблем со рам менаџерот,секогаш апликациите работат во позадина и го јадат рамот,кај иос е тоа сосема обратно кога гасите апликација таа веќе не работи во позадина додека не стигне на нејзе нотификација. Предноста кај андроид е тоа што телефонот е отворен и можете како сакате да го модифицирате,кај иос овие работи ги нема едноставно телефонот е заклучен и го користеите каков што е фабрички,постојат и кај иос некој финти со џилбрејк за отклучување на некој работи,но не е тоа тоа кога не е нешто отклучено фабрички. Извинете малце поопширно може навлегов,но сакав убаво да ви ги објаснам некој основи работи.
Бре бре Интензивно работење за некого е 4 саати вкупно во денот, за некого 2 а за некого 6, за мене 12. Јас ако кажам мојов s7edge колку интензивно го користам (се гледа по фемина), па држи од сабајле до вечер и уште е на 30-40%, ми се чудат. А користам и јутуб секој ден Од друга страна пак, само со разговори и ретко отварање на форумов, не можам ни 20% да потрошам во денот за мејлови, сурфање и по некое видео.. За колку релативни работи се дискутира..
Не сите ги користиме телефоните исто,без разлика што користиме на пример исти телефони,некој кој игра некоја захтевна игра која бара повеќе ресурси на него батеријата нема да му држи ни 3 часа,било кој телефон да го користи сепак игрите знаеме дека цицаат многу батерија.Е сеа некој телефонот го користи за ало ало и му трае батерија 5 дена на ајфон или с7 еџ,значи неможеме според овие муабети ние да заклучиме дека ајфон е подобар или дека самсунг е подобар. Секој си користи телефон по свој вкус,и онолку колку што му е длабок џебот. Можеме безконечно да водиме дискусија кој телефон е подобар,и никогаш таа дискусија нема да престане.Ради тоа што има плусови и минуси и кај едниот телефон и кај другиот телефон.
Батеријата зависи и од јачината на мрежата каде се наоѓате.Со истата работа @Dust не може да го користи телефонот и во Скопје и на некое друго понедостапно место.Испитувањата во Мк покажаа дека батеријата во Ск работи дури 33% повеќе од останатите градови. Оттука земаме заклучок дека достапноста на мрежата влијае на издржливоста на батеријата.
Цел месец веќе се распрашувам... За водафон немале кодови, не знам што. Инаку 50 евра било кодирањето. Уште со бугарија ќе пробам, ако не... планирам да го продадам, не ми треба некодиран Нов е инаку, некористен, розовиот
Да , се согласувам.Секој различни искуства има, а и вкус, се е тоа релативно. Мене лично на 7Edge многу долго ми трае батеријата, а и многу брзо се полни.А и со се друго сум презадоволна. Инаку не ми е купен во Македонија , туку во Америка.И мислам дека не е исто купен телефон од доле кај нас и тука, а и се друго од бела технологија. Дај боже и кај нас да праќаат се прва класа и како што треба.Кој знае