Јас би го одбрала Ј5, Јас го имам Ј3 и искрено да ти кажам презадоволна сум, ми го нудеа и Леново, ама Самсунг си е Самсунг, според мене барем
Разликата помеѓу Ј5 2015 и 2016 е минимална, речиси и занемарлива. Фин модел е за цената која ја има во моментов. Ништо чудно и да го повлекле веќе моделот од 2015, одамна не сум проверила. Мене 2015 ми е со поубав дизајн, поновиот ми е малку гломазен.
Има поголем екран, повеќе РАМ и поприлично појака батерија (2600 v.s 3100mAh), има 16гига меморија наспрема 8 и верувај има разлика. Екранот за 0.2 инчи е поголем, не се ни приметува многу.. Двата ги имам дома, едниот го користам за службениот бр а другиот го користев пред овој и можам од мое искуство да кажам дека побрзо отвара апликации 2016ка, поретко се случува да закочи (мн ретко, скоро никогаш) итн итн итн
И јас ги имам двата. Tотално ми се исти да ти кажам. Дури на 2015ка имав повеќе апликации, не се случило никогаш да закочи или батеријата да зезне работа. Кој и да го одбере нема да погреши.
Морам за ова да кажам нешто Не секој телефон во мои раце го снаоѓа добро, па може и да е до мене И јас и другар пред неколку години купивме ист телефон, мојот кочеше, го носев 100 пати во сервис, менуваа оперативен систем, не знам што правеа и ене го во фиока стои.. Неговиот и ден денес го користи Не сум некое мерило ама секако било кој од двата Ј5 е подобар од Леновото според мене
Здраво извини малце касно ти враќам,али знаеш како е празници. Значи леново и самсунг споредба неможе да се направи,сепак знаеме кој се леново а кој самсунг. Искрено не сум многу упатен во телефониве на леново,затоа што многу малце корисници има на нив,и гледам да ги избегнувам и самиот ваквите марки на телефони,сепак ке ти препорачам да си земеш самсунг без никакво сомнение.
Pozadi Lenovo stoi motorola kompany i se dosta kvalitetni .Lenovo K6 e ednakov na samsung A5 2016 po jacina duri A5 ima 5.1 lolipop lenovo ima 6.0 machmalow .Samsung J5 2017 ke bide prestaven vo july.Najdobar i najeftintelefon vo 2016 e motorola g4 g4+ momentalno rusi rekordi so g5 g5+ preporaka za dobar ieftin telefon momentalno na pazarot e lenovo zuk 2 so 64 gb hard 4gb. ram so 3500 mAh i 5incen ekran so gustina od 441ppi so snapdragon 820 za 220 eu.
Премногу се далеку леново и самсунг,тука нема никаков муабет.Никаква подршка нема леново кај нас,за разлика од самсунг.
znat da ja zamenat. origiginalot baterijata shto ti e na tell da ja zemat a da ti go vratat so nekoja baterija shto ne drzi ,zatoa oznaci si ja nekako
Zasto Tolku Sum Zaljubena Vo Apple odnosno vo Iphonite ?? i od koga izlegoa stalno gi koristam Najubavi mi se Sega pogolemite verzii kako Iphone 6 ili 7 Plus Siv ili Rose Gold im nema zamenlivi skapi se ama kvalitet si e kvalitet
Веќе го однесов и земав од сервис ми кажаа дека батеријата ми била со намален капацитет и ако сакам нова 1800ден.но јас не земав..приметив дека ми се празни брзо батеријата но така ми се празнеше и пред да го однесам но дали брзо како и сега не ми текнува
Здраво сакам да купам самсунг ј7 па некој ако има искуство со него нека ми пише многу го сакам тој тел