Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Evaaa11

Evaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    177
    sala na strana iphone i samsung se broj 1 huawei sekogas kje bide pod niv , mislenje

На Trxmx, christinnn, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    И да сакаш никој не би ти го сменил хуавејот за ајфон:D не брзај , почекај некој период покористи го па ќе кажиш мислење
    Иначе од каде ова дека хуавеј се во тренд?

На Trxmx, buba4e89, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Како што убаво кажав,споредба неможе да се направи на овие три модела,ајфон,самсунг,хуавеи,факт е дека хуавеи напредува многу напред,затоа што мораат,едноставно имаат големи гиганти пред нив и ако не извадат јаки телефони,ке пропаднат како мобилна индустрија.Кога се зборува за продажба се знае кој се најпродавани телефони во светот.

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Исправно и убаво кажано ;)
    фала за описот баш тоа ми треба ^_^

Да не цитирам реплицирам засебно на останати џебот е мање више една небитна ствар на муабет немора да се огледуваме по тоа кој од колку пари зема се е прашање на вкус и тоа е еден моб крај краева али оке на некој му служи за фалби видејте ме со ајфон сум или најнов ти модел некој S7 марка што ти знам итн..
    Секој со свој вкус и потреби од еден тел не плачат сите по ајфон или дека нема никој да го замени за др тел не живеиме сите за една марка . . .

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Да не испадне послем мојте постови тука,дека јас се фалам дека имам долг џеб и дека користам само скапи телефони,јас РАБОТАМ со телефони,повеќе од 10 години се бавам со ова,а работам приватно сосема друга работа,тоа со телефоните ми е само додатна работа.

Иначе користам ајфон од ајфон 2,ми го донесоа од Америка,и многу добро знам кој телефон што поседува,и кој телефон што све има во него,како физички така и внатрешно.

Секако дека многу луѓе сакаат да користат ајфон,но ради големата цена неможат тоа да си го дозволат,и користат по ефтин телефон,значи пак доаѓаме на она,колку е долг џебот толку ке си пружиш.

Ајфон во Македонија последниве години дојде како тренд за жал,луѓето не се свесни зашто користат ајфон,на нив им е најбитно да има јаболче на него.

Јас користам ајфон ради безбедни причини,нема вируси за него,едноставно со ајклаудот ми е сигурен телефонот,со самото заклучување на ајкалод кај ајфон,кој и да друг да го украде телефонот,неможе ништо да му направи.Иосот е премногу стабилен оперативен систем,све на него е мазно и супер,нема крашување на апликации,нема проблеми со апликациите.

На Trxmx и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Тух тух тух... Дека пофалив еден телефон А СТРИКНО ЗА САМО ЗА ХУАВЕИ ПИШУВАВ НЕ СПОРЕДУВАВ ВО МАШЕНЕРИЈА ВНАТРЕШНА ИЗРАБОТКА ОНАКА ФОРМАЛНО. Му кажував на девојчето кои се позитивните нешта на телефонот планира да си го земе и тоа што знаев за телефонов и пишав ама гледам тука веднаш се запаливте :rofl: Како па да е којзнае што самсунг или ајфон една пријателка се кае вика како сапун малечко а прескапо а немало некои опции за на снап кажуваше што мојов телефон(хуавеи) ги има бидејќи е од современите сега секој втор хуавеи зема. Дечкото на другарка ми е голем богаташ и секој по бројка хуавеи како излегуваат 8,9ка сите по ред си ги зема мн задоволен бил друга марка на телефон не зема и нонстоп другарка ми покажуваше слики со тој телефон дека многу чисти ги вадел. И шо дека акфон се викал некоја фаца си мислиш? Не бе срцка треба мозок малце зошто толку пари да фрлам за ајфон кога ништо не му фали се што е современо си има во него ми падна неколку пати здрав е екранот. Исто една школска купи самсунг сега нов едно паѓање лом екранот и о рекоаа доколку го смени целиот ке и кочи бидејќи немало во мкд оргинал стакло за самсунг и така скршен си го носи. Вујко ми исто така нов здрав прав самсунг оригинал не копија и ѓабе целиот му кочеше го фрли во канта и што дека? Фрлени пари

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    оке работиш и се разбираш се гледа имаш плус знаење за тел опции итн али извини од кај знаеш ти јас или кој и дае друг колки но е џебот на членовите овде демек ако се фалиме и објавуваме скапи раб само значи имаме џеб длабок |( а ако купиме моб од 300€ а не од 1000€ слаби сме со пари (facepalm) плис тоа не не прави нешто во животот не не прават посебни тие работи тоа е само цифра и желба кој како и колку си сака со дава на одредени раб пари а денес не е толку пр да се дозволат некои раб макар и еден ајфон некој со средна плата може да си го дозволе постојат мн опции за плаќање .. и мене ми изминал и ајфон низ рака али не го спомињам не е битно да се додава и знам колку вреде иос системот и др раб али реалноста е само таа дека луѓето ги купуваат нив само за фалби 95% останатите го зимаат заради перформансите .. .. Жално р какви станаа луѓето денес живеат со фалби и надметања исамо тоа им е . .

На ЕденЧлен и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    офф топик ми годе шѕо ме нарекуваш девојче ( не дека сум возрасна ) ама лепо звуче ^_^
    е мац ние не сакаме немаме ајфон и не сме фаци .. шу ќе праиме сеа :?:

штета што не разм сите вака ..по тоа се гледа вредноста и умот на еден човек

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Iphone 6s и Iphone 7 со се ист екран.
    Ги споредив на Гсмарена.
    Но не видов 2јна камера.
    Пишува само камера 12мпх претпоставувам мисли на задна.

Негде во некои помали карактеристики се различни.

Дизајнот и не е толку важен, како што кажав важно ми е да се слуша убаво при повици и гледам околу ова никој не ми одговори солидно туку искуства од колено на колено.
    Дали е чисто при говорење? Дали спротивната страна ја слушате чисто и дали може да се зголемува тонот?
    Значи тоа ми е потребно.

Во однос на слики и самсунг вади џам слики, не верувам дека скап ајфон ќе вади катастрофа слики.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Незнам богами што да праиме да се самоубиеме а? :rofl: Шо велиш не сме фаци а 21век ејј :rofl: :rofl: :rofl:

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Лејди полека.
    Хјувеи не може да се мери со Самсунг да се разбереме.
    Самсунг и Ајфон се поиздржливи во однос на трајноста.
    Јас имам самсунг А3 2015 кој веќе не се произведува и работи беспрекорно мислиш лета телефонот. Замисли сега сме 2017 значи цели 2 години користење и денес ден.
    Потоа имам Ј3 2015 и Ј5 2016 гром телефони според мене.
    Прво Хјувеи ме потсетува на Алкател според менито.
    Башка ги произведува Кина(мислам таа земја беше) и за мој вкус се преценети во цени.
    Затоа што утре сметам дека Хјувеито нема да издржи ни 2 години.

Не е точно дека Самсунгот вади дебели слики ниту додава килажа си има опции да се направи самата камера.

Ова ти го кажувам како корисник на Самсунг кој размислува за Ајфон.
    Парите што ќе ги дадеш за Хјувеи ќе ги дадеш и за Самсунг телефон кој е поиздржлив и ќе ти трае.

На Dust и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    а моб што го имаш сега или ајфон ако земиш мислиш не е од Кина и тој ? :^)
    мал процент во мк ги имаат оригиналните моб донесени/купени од вистинска земја на потекло се ова што го користиме е или убава копија или лоша зависи што и како ни е среќа да начекаме ..
    и ние со лејди само напоменавме за што се зема ајфон поеќе реално за да се прчиме
    .. а ајфон и самсунг држат име и место од мн мн др причини а и за хуавеи ако збориме реално за мн кратко време се проби накај врвот значи ипак вреде .. и нормал неможи да ги надмине така лесно .. просто кажано то ти е исто ко производ од обичен трговски спрема некој со име од рамстор и сите се водат кон тоа аа овој е познат јако име фаца сум ако го имам - жално но вистинито ..

13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Дали го погледна видоето кое го ставив?и дали ја виде разликата тоталната разлика од тие два модела?

Секако дека има опција да намалуваш и зголемуваш тонот на гласот при зборување.

Чисто секако се слуша :)

Последна измена: 5 мај 2017
    На buba4e89 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    ^рече две години:?: а јас ајфон4 од 2012? Тоа се 5години, сум пишувала некаде по темите
    И некој ќе ми каже не е којзнае што? :) смешно ми е
    IMG_7873.JPG
    Еве кога ќе ви издржи еден смарт телефон толку време, повелете споделете слика, лично ниту ми е гајле дали некој е богаташ со хуавеј или ајфон, квалитет е во прашење, а цените не се од ракав дадени

На Trxmx, Rebecca_R, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Да немав знаење немаше воопшто да пишам во темава,а нит па да се објаснувам.Јас никаде не спомнав дека знам колку е долг џебот на членовите тука,каде го увиде тоа извини?јас реков дека секој си купува според потребата и џебот долг,јас познавам еден тон луѓе кој за жал немаат многу пари,да си го дозволат ајфон 7 а го посакуваат многу,и нема што тука понатака да дискутираме на оваа тема за џебот.

Не ме интересира тука кој се фали а кој не,не живеам за форумов,едноставно јас го кажав моето мислење и мојте ставови,немора никој да ги прифаќа и да верува во нив.

Јас никогаш не сум купил ни еден телефон за пофалба,ниту ради тоа да се фалам да биде јасно.

На Dust, buba4e89 и elimkd им се допаѓа ова.
  16. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Абее добро аман нека неможе за во канта е хуавеи ние си сме задоволни и со олку и крај |( И sony X peria e 4G имав две години сеа е во мајка ми па тера ништо не му фали па и Alcatel pop 2 од сестра ми тој ете и кинески е аа летаа нема побрз искрено тоа чудо е веднаш отвара апликации, ако мојот беше сони некогаш ко исцрпен кога ке работев повеќе знаеше да закочи. И алкателот еве го две години па сеа влегува во трета година татко ми го користи. И уште еве работат, ми се чини дека и сеуште ќе работат си ги користат моиве.

На Poppins и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Никогаш не сум се преценувала во телефони.
    И највеќе ми боде очи кога судите на некажано.
    И моите врсници пред 5 години имаа ајфони а јас имав едвај 150 евра да си купам еден Quart од Amc кој го сакав и ценев и ми се смееја ама ми беше убав кинески за на крај знаеш што по 2 месеци да ми се расипе и да го продадам за смешни 50 евра, мене тогаш никој не ми рече ништо.
    Што од 5 инчен екран се вратив на Лг л3 кој го имав една година.

Ниту сум јака,ниту се фалам јас само и направив споредба. А ниту јас отидов веднаш да го земам Ајфонот.
    И нема фрка тука секој за себе.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    Имам Lenovo Vibe C. Во последно време многу ми е спор, што и да отворам, Google Chrome, Facebook, Messenger сам ми го исклучува. Кога некој ме бара, 5 секунди ништо не се покажува само ѕвоне, дури после покаже кој ѕвоне. Исто и на Вибер е така. Има една апликација за чистење, ама не врше работа. Да симнам некоја нова? Или до што може да биде?

19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Да пробаш формат на телофонот, во settings барај нешто како factory data reset. Не дека ќе го убрза којзнае колку, ама малку ке е боље.
    Ама битно е да знаеш дека ќе избришеш се од телефонот, слики, апликации, сите акаунти итн. Буквално како од продавница да си го купила.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    И јас помислив да му направам фактори ресет, ама се ќе ми се избрише. Симнав една апликација за чистење и убрзување, малку ми е побрз сега. Имаше многу ѓубре и непотребни работи во него, и тоа го коче.