https://www.telekom.mk/phonedetails.nspx?phoneid=21411&tariff=668&subscription=2&duration=2&installments=24&phonename=IPHONE 6S GOLD ROSE 128GB Јас овој го меркав, ама сега гледам излезе Ајфон 7 црвен. Можам и сега да си го земам, ама сакам да слушнам уште мислења. Инаку, кога веќе зимам Ајфон по правило да земам понов треба. Но работава е што кај Ајфон 7 плус нема розе, а црно и сребрен не сакам. И што му фали на ајфон 7 има розе https://www.telekom.mk/phonedetails.nspx?phoneid=23627&tariff=668&subscription=2&duration=2&installments=24&phonename=IPHONE 7 128GB ROSE GOLD @ЕденЧлен
@ЕденЧлен знам дека Ти си компетентен затоа те тагирав... Што мислиш Alcatel pixi4 5'' 5010D Dual sim?
Мене искрено ама воопшто не ми се допаѓа ајфон 7 црвен,и никогаш не би го купил,башка црвен ајфон има само 128гб и затоа се и толку скапи. Е сеа правев математики за двата модела што ми ги прати,и 190 денари поскапо ке плаќаш за ајфон 7,а ке добиеш најнов модел,мислам дека нема потреба да зимаш 6с кога можеш да земеш ајфон 7. Незнам искрено какви мислења сакаш да слушнеш,се работи за најдобар телефон во светот,мислам дека е доволен само оваа инфорамција. Да не бидам лошо сватен дека другите телефони не чинат,таман работа,искрено новиве 4 модели на самсунг што искочија се страшни. Не му фали ништо на ајфон 7 розе,7 плус е искрено премногу пари,али ако си во можност тогаш земи нормално 7 плус.
@ЕденЧлен спецификациите се многу важни. Гледам на јутуб дека предните камери не се нешто многу нај најдобри за таа пара. 7+ има поголем контракст но многу лошо зумирање на сликата при селфии, посебно навечер при тоа што светлото доаѓа до многу поголем израз. За разлика од него 6+ светлото му доаѓа до нормална граница. Конкретно говорам за ова видео каде има голема разлика.
Разликата помеѓу овие два телефона се камерите,7 плус има две задни камери,затоа што има портрет мод,а предните камери на ајфон 7 и 7 плу се исти. Ако бараш веќе добра камера не купувај телефон,земи си апарат најпаметно и најдобро решение ти е тоа. А ако бараш селфи добра камера за мобилен,тогаш дефинитивно ти е ајфон 7. Јас не верувам многу на видеата од јутуб,затоа што сум ги видел и користел 80% од телефоните во светот барем на 7 дена сум ги тестирал. Нема логика да купиш ајфон 6с 190 денари помалце од најновиот модел.
@ЕденЧлен си имам јас апарат, нема што немам и сакам и ајфон бе па. Сепак ако даваме пари толку, да дадеме за солидни камери и спецификации. Патем во врска со плаќање, ќеш ќе е. Ќе ми дозволат ли во оператор барем да го слушнам звукот при говор или дали во некоја мобилара би можела да го изведам тој краток тест. Значи важен ми е звук сепак јас сум со еден оштетен слух, мора да се слуша читко и гласно, затоа мислам дека не може да се прави споредба меѓу мене и вас.
Епа чим имаш апарат тогаш нема што многу да му ја мислиш хахахаха. Јас не би идел на ништо друго осве на ајфон 7 За жал нема никој да ти дозволи тоа да го видиш,затоа што се запечатени фабрички телефоните,и еднаш кога ке се отвори послем нема затварање пак исто,а чим еднаш се отвори значи веќе телефонот е употребуван. Едино да најдеш некој кој има ајфон 7,и од него да збориш и да видиш дали ке ти годи или не.
@ЕденЧлен во една мобилара во маала го тестирав звукот и се слуша одлично. Сепак падна изборот на Ајфон 7+ ја видов и големината, ама со почетното хоум копче(може му беше расипано на дечкото) малку потешко се клика. Ме освои звукот не е како кај самсунгот. Сега е само прашање на време кога ќе го земам.
Јас како што кажав во многуте постови,досега сум немал никогаш проблем со звук на ајфон,али пошто спомна дека имаш некаков проблем со слухот,затоа и реков дека најдобро е да провериш од некој,е сеа чим си проверила и ти е супер,тогаш нема што веќе да се дискутира,останува да го купиш и тоа е тоа. Копчето на ајфон 7 и 7+ е ново,не се стиска тешко,него е ново хоум копче,а бидејќи не си користела никогаш ајфон затоа и ти е така чудно Иначе кога сме кај копчето неможе на ајфон 7 и 7+ да се расипе како кај останатите модели,кај ајфон 5с до 6с копчињата послем извесен период пропаѓаа и се расипуваа,и кога ке се ставеше ново копче не работеше фингерот,затоа што фингерот е поврзан со матичната плоча.
Можеби имаш право. Кај самсунгот кликаме на копчето и се уклучува екранот е сега кај Ајфон не беше така. Ама се е навика. Благодарам за исцрпните мислења изминативе денови.
Еве погледни го видеово Само ова не те разбрав како кликаш на копчето кај ајфон а не се палеше екранот? Пошто јас на мојот ајфон нормално стискам на копчето и се пали екранот како кај сите телефони. Нема проблем тука сум што можам за помош
Кај мене еднаш кога ке кликнам на копчето си се пали,веројатно му е наместено на два пати да се пали,затоа што има таква опција да се намести на копчето.
Јас го имам. Воопшто не ми се допаѓа. После 6 месеци користење батеријата ја полнам три пати на ден. Многу брзо се празни. И многу малку внатрешна меморија има.
@ЕденЧлен си сменил аватар Сакам да те прашам дали оваа меморија од 32гб е доволна за основни апликации, слики и музика? Исто така сакав да прашам колку чинат заштитните фолии( стакло )?