Дали некој има Huawei p10 + и ако има како е задоволен? Јас сакам + поради големината, и овој што го имам сега е 5.5 инчи.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/category&path=26_151 види на линков има цени и цени со картичката.
Cesto se slucuva da slusam zestoki debati vo drustvoto na tema mobilni telefoni, posebno koga se raboti za nedovolno poznati (barem za nas) proizvoditeli ili konkreten model na telefon. Najcesto na udar se kineskite proizvoditeli, bez ogled na toa sto poveketo od niv proizveduvaat kvalitetni telefoni, koi mozat da se nabavat po mnogu pristojni ceni, vo smisla deka ne se nitu tie evtini, no ne se nitu skapi vo odnos na nivnite performansi. Ako postoi nekoe merilo, a da e vo golema mera verodostojno i da moze sekoj da go koristi, toa e aplikacijata Antutu, so koja mozat da se testiraat performansite na mobilnite telefoni i da se vidi koe e nivnoto mesto na svetskata rang lista. Denes bev prijatno iznenaden od performansite na eden telefon, se raboti za Xiaomi Mi4c, koj na nasiot pazar moze da se kupi za okolu 7.500 denari, a negovite performansi se ednakvi i podobri duri i vo odnos na mnogu telefoni od poetablirani proizvoditeli, chii ceni go minuvaat pragot od 250 evra. Eve go rezultatot od testot, koj e za sekoja pocit. Tocno e deka pomegju tie telefoni za koi mnogu se debatira, ima modeli koi ne vredi da se imaat, no za srekja na site koi imaat potreba od telefon so povisoki performansi, a ne mozat da si dozvolat nekoj poskapite modeli, sepak ima telefoni koi ja opravduvaat svojata cena i nudat daleku podobri performansi od ocekuvanite za toj cenoven rang.
Се двоумам помеѓу Huawei P10 lite, и Xiaomi Mi5. Некој што ги користи да ми сподели искуство? Горе доле се исти, ама никако да се одлучам.
Xiaomi Mi5 e podobra varijanta, "Snapdragon 820" tuka zavrsuvaat site sporedbi, ete da gi spomneme pokvalitetnoto staklo na displejot i podobrata kamera, kako nesta koi dopolnitelno odat vo prilog. Pozdrav
За перформанси ноу комент, и на изглед е преубав, ама за осетливост на екранот 80% од цената на телефонот е екранот.