Не мора да значи дека е дефект. Лани имав LG K8. Нов ганц. Без проблем. Зимата полн телефонот ноќта, утрото празен и исклучен. Може да е студ. Може да има позадинска апликација која црпи енергија. Имав и иксперија типо, истиот проблем. Го ресетирав, и после немаше проблем.
@JollyGirl можеби и се празни доколку не го користиш истиот полнач и кабел. Имав купено 3 м кабел од алиекспрес и го користев на оригиналниот полнач и ми се трошеше батеријата брзо
Znae li nekoj sto e fintata zasto vo Ledikom Telefonite se poeftini od kolku na drugi mesta Primer Samsung Galaxy s8 e 44 iljadi vo t-mobile ili kaj bilo a ove e 33 i nesto ?
Истите полнач и кабел се откако е купен. Инаку како што си пишал погоре, може и од ладно да се празни... Ми се случувало на зима исто вака со други телефони да се празнат, ама после некој ден се враќаа во нормала... Овој веќе недела дена вака ми прави. Ќе видам деновиве, ако не се поправи тогаш ќе го однесам на сервис. Фала ви за одговорите
И јас имав ист проблем со алкател моб. и бидејќи немаше гаранција го оставив и си купив нов. Вчера го ресетирав и еве досега не е исклучен дури си е полн. Инаку претходно и батерија сменив ама за џабе. Однесиго сигурно имаш гаранција.
Година гаранција има, Вип на пример дава 2. Значи некој го користел телефонот, кратко време и после овие ти го препродаваат.
Не знаев каде да го поставам прашањето и ќе пишам тука ако треба нека го преместат. Мемориска картичка купена од Сетек за мобилен телефон, после не цела година се расипа. Гаранција има 5 години, ја однесов и ми рекоа ќе ме побараат. Поминаа повеќе од 2 недели и ги нема уште, после колку време се јавуваат знае некој? Или прашањето може е дали воопшто се јавуваат или да одам да си прашам?
Цуцки а дали се поправа ако се гледаат делови на екран? Не е чист екранот туку се гледа од доле коцки или џабе ќе го давам на сервис??
За сечење на картичка за samsung j7 ми рекоа да одам во Т мобиле да ја заменат со нова, знаете ли како оди процедурата и колку се плаќа?
Не се плаќа, ти даваат нова старата ја исклучуваат, барем така направија во вип кога ја заменив картичката