Оризот е само моментално решение за влагата и не се препорачува долго чување на телефонот во ориз, бидејќи долгорочно, прашината од оризот која останува во телефонот предизвикува проблеми. Задното капаче не се вади во домашни услови, но на сервис сигурно може да го извадат и убаво да го исчистат не само од водата туку и од прашинки. @lovemme однеси го пак кај истиот сервисер нека ти го исчистат убаво.
Jas go poseduvam p10 litle odlicen e.ne mnogu daleku od iPhone so menito.Isto Kako iPhone .Telefonot e navistina brz pravi dobri fotki.Poseduva 7.0 nugat a ke imas I nadgradbi za 8.0 Oreo vo 2018.Kako I da e jas ocekuvam od p10 soliden telefon za slednite 3 - 4 godini.Ti go preporacuvam so ogromno srce p10litle plava boja .OVAA NE E REKLAMA TUKU ISKRENA PREPORAKA.
Камерата е бомба уште од старт ќе ти кажам. Преформансите реално не се многу голема разлика од 7цата и 6с-от со тоа што е многу побрз од 6ката на пример. Јас имав 6с и земав 8+ и мене ми е голема разлика. Пред се екранот дека е поголем, попрегледен е. 64 гига меморија е повеќе него доволно, мислам дека конечно дадоа солидна цена за телефон со одлична меморија. Сум имала со 16 и со 32 гига и морав на секој 3-4 месец да бришам слики зашто снемував меморија :/ Ако имаш 7+не би ти препорачала да земеш 8+ а лично мене X-от не ми вреди 65 000 денари па што сака нека е. За тие пари има лаптопи, плус разликата од 8ца до 10ката е мининална (освен нели фејшал рекогнишн) За мене ајфон секогаш ќе вреди, вреди и многу повеќе него самсунг посебно, зашто не се голема разлика во цена моделите што се излезени таа година. Плус ајфон држи цена и секогаш ќе држи цена и ќе можеш да го продадеш за солидни пари и после 2-3 години користење. Јас стариот го земав пред 2 години 40К, сега слободно можам да го продадам за 19-20К зашто е скоро ко нов и перформансите се уште му се одлични.
Имам самсунг и поради тоа планирам на Ајфон да сменам и затоа сакав 8 плус ти благодарам во секој случај инаку галантерија за 8 плус каде можам да најдам бидејќи се релативно нови модели и нема секаде маски и слично?
Го имам од април, убаво телефонче, доволно меморија има. Камерата е супер. Како и секој телефон важно е како го користиш. Мене од пред некое време почна да ми кочи, ама за тоа мислам дека сама сум си крива, пренатрупан ми е и мн активно го користам. Се на се, добар нискобуџетен телефон.
Не е само тоа, но минимална е разликата меѓу 8цата и 10ката. Да десетката е подобра, но според мене не е толку драстична разликата за тоа што е драстична разликата во цената. Алиекспрес имаш доста голем избор или Istyle ама е доста скап. Во чаршија има доста евтини маски. Иначе од самсунг на ајфон има огромна разлика, мислам дека баш ќе ти биде забавно
Сакам да купам ајфон на старо, користен мах 2год. Можам да дадам до 250€. Кој ајфон можам да го најдам до таа цена ?
КОга го купив телефонот во Т мобиле ме прашаа за декодирање им реков друг пат ке дојдам. Сега сакам да го декодирам, стар е 4 месеци, дали да одам во Т мобиле или негде на друго место? дали по декодирањето ке ми се избрише нешто од телефонот?