Фала на понудена помош. Вака, буџетот не ми дозволува нешто премногу да бидам искрена. Се мислам помеѓу овие два: https://www.bin.mk/itm/novi-huawei-p-smart-2019-black-blue/176 и https://www.bin.mk/itm/novi-samsung-a6-2018-black-i-gold/161 Исто така , со крајни напори и залагања и гладување , би можела и овој: https://www.bin.mk/itm/novi-xiaomi-pocophone-6-64-black-i-blue/173 АМА само ако стварно вреди за цената, во што не сум премногу сигурна. Што мислиш ти? Битно знам дека сакам да е нов. Ме убедуваат дека за таа цена можам некој појак модел користен, ама што знам, некако ми е шубе. Исто така, некои добри мобилари кај нас да ми препорачаш? Префала
Отвори на Ледиком, новиот Самсунг М20 е 10.190 (читав дека има добри карактеристики) а Самсунг А7 е 13.590 а телефонот е предобар.. така да веќе кога си на тој буџет овие ти се добри опции.
Би ти го препорачал Pocophone, освен ако не ти пречи што е пластичен. Мене би ми пречело. За добра мобилара не би можел да ти кажам, но за лоша можам. Никако во Ледиком. Како прво телефоните се за арапски пазар, како второ може некад и да ти подметнат чкарт полначи во кутиите и може да ти дадат кутија за кондури со телефонот наместо оригиналната. 90% од телефоните им се од Косово и Дубаи. Па сега види ти. А за исправноста, исто сумљиво.
Малце не се разбирам во овие работи, па не ми се смејте на прашањево Ќе го продавам телефонот, се работи за iphone 6. Што треба се да направам за да го исчистам од се што имам на него? Само фабрички ресет? Ме интересира и за icloud и apple ID. Како да ги одлогирам за да може потоа тој што ќе го земе тел да си стави свој акаунт. Прашувам пошто ми е страв да не заклучам или да не направам нешто...
settings apple ID (najgore) signout se vrakjas eden cekor nazad na general (najdole) RESET erase all content and settings a mozes i od icloud.com se logiras i na telefonot erase* posle toa ke treba remove phone da se trgne od tvojot apple ID
A7 2018 J6 2018 A6 2018 Кој од овие е најдобар избор? Многу нови телефони извадиле Самсунг не можам да ги разгледам детално баш.
Фала @ЕденЧлен и @Ма.нев Во меѓувреме ми текна дека е можно да излегуваат и нови модели во скоро време, па се мислам дали вреди да почекам некој месец-два да видам што ќе понудат. Некако многу големо, 6 инчи А7, кај и да е таблети ќе почнат да продаваат.
Добро телефонче,али немој мн да очекуваш од телефонот,добар модел е секако.незнам што бараш од мобилниот.
А8 2018 е малку постар модел од А7 2018, има помал екран, но со подобри перфоманси, освен камерата. Цената е околу 20-40 евра разлика. А8 е поскап. Би ти го препорачал тој, доколку имаш малку плус финансии да одвоиш.
Телефон Самсунг а5 2017, телефонот е топ,мајка ми го користи 2 години и е како нов. Сега ќе продолжуваме договор со оператор па сакаме да земеме уште еден тел, секако друг, нешто подобар од овој. Ве молам за предлози. Битно да има солидна меморија и подобра камера. По можност да чини до кај 20.000. (Ако има нешто такво,навистина немам идеја.) Благодарам однапред.