Вчера си купив нов телефон Huawei Y5 2018 и е супер. Претходно имав Blackview A7 но никако веќе. Ми се гади од таа марка. 2 пати во месецот го носев на сервис..
Pobaraj vo recently deleted vo galerijata ako imas takva opcija a bi trebalo da imas poso na telefonot na brat mi honor 7s ima.Slikite tamu se skladiraat i stojat 30 dena se dodeka trajno ne se izbrisat.
Huawei како 2ра на листа на продадени телефони во светот, веднаш после Самсунг а пред Apple (iPhone) доби бан од Google. Т.е Гугл како америчка компанија добија забрана да прават бизнис зделки со Хувеи, што значи, нивните телефони нема да смеат да го користат андроид оперативниот систем. Ни Мајкрософт. 90те дена бргу минат и тешко ќе најдат решение за брзо. И јас имам Хувеи, искрено за парите, телефоните им се екстра. Ама тоа е, под изговор дека со телефоните шпионирале, ќе ги тргнат од маркетот. Во скоро време не ви препорачувам да купувате Huawei телефони. Барем додека не се среди збрката.
Уште не се знае. Ништо не е официјално. Ама работата иде натаму, да новите Huawei телефони продадени после 90 дневниот бан да немаат андроид. За старите сеуште не се знае. Секако дека ќе се тужат, се надевам дека никогаш нема да стапи на сила одлукава. Хувеи најавија дека ќе створат свој оперативен систем, ама колку ќе биде добар ќе видиме. Сепак се моќна фирма со многу иновации зад себе.
Јас во саботата си купив Хуавеи телефон два дена го користам и е супер.. Се надавам нема да се направи некоја збрка..
што зборувате јас го земав пред месец дена најновиот хуавеи p30 PRO телефонот е супер но ова што зборувате ме плаши. И стариот ми беше huawei p8lite трета година како го користам јак е коска колку пати ми паѓал, коњак му имам истурено, вода...ништо не му е сеуште е брз без мана. Од лично искуство сум задоволна од хуавеи.
Јас сакам да си купам нов мобилен телефон , стариот ми е Хуавеи а сега се мислам помеѓу Samsung a70 Huawei p30 lite, најважно ми е да има добра камера . Би ве замолила за мислење , кој да земам иако повеќе сум за Самсунгов , што ќе ми е после телефон без андроид
Мислење за Видео Дата и Мобико? Предложени се од Телеком, со нив соработувале. Какви делови ставаат и дали даваат гаранција на новиот дел доколку гаранцијата на телефонот е истечена?
Хуавеј доби забрана за Андроид, СИМ картички, Интел процесори, Квалком, и Панасоник чипови. Телефоните кои моментално користат андроид нема да бидат одземени, и ќе се продават Хуавеј Андроид телефони се до рокот шо го имаат со Гугл. Хуавеј ќе лансира нов оперативен систем, Ark OS ќе се вика. Според најавите, системот ќе биде доволно добар, а со текот на времето ќе се надоградува. Околу чиповите, самите Хуавеј потпишаа договор со некоја германска компанија за производство. Се очекува нов свет за ХУАВЕЈ. Да излези новиот Хуавеј со сите промени кои ќе ги има,одма го купувам затоа шо му верувам на кинезите а и затоа шо КИНА Е НЕДОСТИЖНА! 5G мрежата е мозок на Хуавеј и тие најмногу профитираат но на американците и евреите им смета затоа шо некој друг е пред нив.