Нормално, секој со свој вкус, а и повеќе би ти го препорачала huawei, 2020 е, батерија страшно голема, 4 камери, нема да згрешиш кога сме веќе кај андроид.
Samo sto ete nemal opcija da se instalira google play,ako ne ti pravi problem toa zimaj go Huawei-ot. Inaku vo taa sredna klasa isto odlicen za parite e Xiaomi note 8 pro.
Не знам дека има, мора да постои некој начин ама дека доаѓа фабрички без па не знам колку е изводливо. Сепак им го оставам тоа на стручњаците што многу повеќе се разбираат.
До колку пари Проми? Има одредено место од каде што сакаш да го земеш? (кеш или преку оператор?). Што ти е најбитно кај телефонот? IOS или Android? Што користеше до сега? Битна ли ти е марката?
Така де,само ти рече немало начин да се инсталира гугл плеј а не дека не доаѓа фабрички пак некој може грешно да го протолкува кажаното бидејќи начин има и ќе функционира се океј,вака сме појасни.
Мене најискрено ме интересира на кој начин можеш и како да инсталираш? Да посочиш линк до хакчето? Можат повеќето апликации да се инсталираат преку 3rd part stores и apk фајлови што ги нема во Хуавеи сторот, ама Google Play до сега не сум нашол начин како да го инсталираш. А и исто така сите гугл сервиси нема да работат или нема да работат комплетно како Google Maps, Gmail, Youtube работи, ама немаш пристап до акаунтот и не можеш да се најавиш. Google virtual assistant исто така не работи што повлекува и други ствари. Едноставно ова не може да се заобиколи со хакче и не може да се дојде до пристап целосен до овие сервиси затоа што Хуавеи во новите телефони од 2020 користи веќе костумизиран андроид со HMS сервиси за да успее да изгради свој екосистем кој ќе му биде претендент на Гугл. Еве објаснување на кој начин работи Андроид кај Хуавеи, што може, што не, и кон што ќе се стреми.
Марката не ми е битна, инаку последниов ми е Самсунг, задоволна сум ама немам ништо против и да сменам. Преку оператор ќе земам инаку. Да не е нешто прескапо, сепак, значи не од типот на iPhone... Добра меморија, брзина, тоа ми е најбитно... камерата ми е од секундарно значење.
Гледам и нема баш некој избор, затоа што сеуште ги нема новите модели донесено. Од ова сега што има, Ми 9Т или А71, евентуално П40 лајт ама тој би го избегнал. Според ова што ти треба, мислам А71 ќе ти е најдобар избор оти има мемориска, добра батерија и Амолед дисплеј. Ја би одел, со поевтиниот. Еве ти споредба: https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9738&idPhone2=9995 Ако сакаш класа пониска, до 200 евра, Redmi Note 8 pro ти е сеуште deal braker иако гледам го нема по оператори, ама го има обичниот, не Про верзијата како одлична понуда и на двете места.
Ја би го избрала Самсунгот. Доста понов е од ајфонот. https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9963&idPhone2=8065
Ми се исклучи телефонот и кога повторно го уклучив ми пишуваше дека мемориската картичка не ми е форматирана и неколку пати кликнав да се форматира ама ми пишува дека е unsupported и дека може да се избрише се што имам на неа. Како да ги префрлам стварите од мемориска?
Мене на стариот телефон така ми пишуваше од нигде никаде и прекина да работи. Изгорела ко мојата. Пробав и во лаптоп и на друг телефон, не работеше воопшто. Сите ствари избришани. Тебе ти ги покажува работите што си ги имала на мемориска?